Архів новин

01 декабря 2017

Сергія Самарського посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Сьогодні, 1 грудня, Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди 26-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року.

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено депутата Сєвєродонецької міської ради (Луганська область) Сергія Самарського (посмертно). 

Відбулися обласні змагання з шахів та шашок серед людей з інвалідністю

У Сєвєродонецьку відбулися два турніри для луганчан з обмеженими фізичними можливостями.

Так, у Льодовому палаці спорту понад 20 юних спортсменів змагалися за звання кращих шахістів та шашистів області.

Не дивлячись на дух суперництва, діти підтримували та допомагали одне одному. Серед шахістів третє місце посів Вадим Самарець (місто Рубіжне), друге – Данило Пасічник (місто Рубіжне), перше – Данило Коваленко (місто Сєвєродонецьк).

Мобільна виставка японської фотографії на Сватівщині

23-27 листопада Сватівщина гостила мобільну виставку японської фотографії, що була організована Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації  за підтримки Програми Розвитку ООН в рамках Року Японії в Україні. Виставку відвідали школярі Сватівського району, літні люди, представники підприємств, установ та організацій Сватівського району. Зараз виставку приймає Кремінський район, а вже 4 грудня познайомитись ближче з японською фотографією будуть мати можливість мешканці Рубіжного.

Графік проведення фотовиставки:

Ми повинні зберегти Луганський медуніверситет, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 1 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз позапланово відвідав Луганський державний медичний університет.

Очільник області відгукнувся на звернення ректора вишу Ігоря Іоффе, з яким він виступив на засіданні колегії облдержадміністрації 30 листопада 2017 року.

Єврокомісія готова розглянути надання наступної макрофінансової допомоги Україні за умови пришвидшення реформ

ЄС надає різноманітну підтримку Україні, зокрема в питанні конфлікту, що розпочався в 2014 році, та під час загострення кризи платіжного балансу. Крім політичної підтримки, ЄС виділив пакет в розмірі 12,8 млрд. євро на сприяння процесу реформ. Зокрема, це й безпрецедентна сума через інструмент макрофінансової допомоги ЄС, метою якої було допомогти країні задовольнити її зовнішні фінансові потреби. Україна є й буде одним з ключових партнерів ЄС. ЄС й надалі підтримуватиме Україну та її громадян. Але вона має показати прогрес в реформах та адаптувати свою економіку.
 

«Фантомівці» затримали незаконних перевізників

Співробітниками фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області встановлено два факти порушення порядку провадження господарської діяльності, а саме надання послуг з перевезення пасажирів без державної реєстрації суб'єктом господарювання та ліцензії на провадження даного виду господарської діяльності.

Нові кредити в національній валюті для українських МСП, що стали можливі завдяки EU4Business

Малі та середні підприємства (МСП) в Україні тепер мають доступ донизки кредитів у гривні, що надаються місцевими банками в рамкахініціативи EU4Business у партнерстві з європейськими фінансовими установами.

ЗЕРНОВИЙ ОФІС МІНІСТЕРСТВА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ТУНІСУ ЗАПРОШУЄ ДО СПІВРОБІТНИЦТВА

В рамках діяльності Ради експортерів та інвесторів при МЗС України інформуємо, що 23 жовтня 2017 року в м.Туніс відбулася зустріч співробітників Посольства України в Туніській Республіці з Головним виконавчим директором Зернового офісу Міністерства сільського господарства Тунісу Тауфіком Сааді з метою обговорення перспективи збільшення обсягів експорту українського зерна до Туніської Республіки.

Представник облдержадміністрації долучився до національної кампанії розвитку лідерів і управлінців

Впродовж двох днів уся увага експертного середовища Сєвєродонецка була прикута до події національного масштабу. Форум «Рік Реформації: Сєвєродонецьк» став майданчиком для діалогу експертів регіонального громадянського сектору.

Лейтмотивом події стала стратегія творення суспільних і державних змін, грунтуючись на християнських цінностях.

Президент підписав Указ «Про відзначення 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола»

Президент Петро Порошенко підписав Указ №397/2017 «Про відзначення 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола».

Головною метою Указу є забезпечення належної підготовки та проведення у грудні 2017 року – березні 2018 року заходів з нагоди 80-річчя від дня народження видатного українського державного та політичного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола.

Указом передбачено проведення низки урочистих, меморіальних та просвітницьких заходів, підтримку державними органами ініціатив громадськості щодо вшанування пам’яті та популяризації постаті В’ячеслава Чорновола.

КОНФЕРЕНЦІЯ «НОВА ІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ: ВИКЛИКИ, МОЖЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ»

У рамках проведення заходів з нагоди 45-річчя створення Палати, 05 грудня 2017 року під гаслом «Сучасна інноваційна промислово-аграрна Україна» у ТПП України відбудеться конференція на тему: «Нова індустріалізація: виклики, можливості та перспективи для України».

Життя людей з інвалідністю змінить профільна асоціація

П’ять місяців тому за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза була створена Луганська асоціація організацій людей з інвалідністю.

Її очолив  Микола Надулічний – вимушений переселенець з Луганська. Зараз разом з родиною живе у Сєвєродонецьку.

Інформація щодо розмірів державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд з грудня 2017 року

У 2017 році розміри державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю виходять із прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність та дітей відповідного віку. Це передбачено статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Тож, розмір державної соціальної допомоги (з урахуванням норм Закону України від 03.10.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій») з 1 грудня 2017 року становить:

На Луганщині заборгованість з виплати пенсій відсутня

Станом на 27 листопада 2017 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області у повному обсязі виконано фінансування виплати пенсій у сумі 994 175, 03 тис. гривень.

Процес фінансування відбувся згідно графіка виплат, заборгованість з виплати пенсій в області відсутня.

Президент підписав Закон, який сприятиме посиленню торговельних зв’язків та економічної інтеграції України та Євросоюзу

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження», схвалений Верховною Радою України 8 листопада 2017 року.

Приєднання до Конвенції сприятиме спрощенню умов торгівлі та збільшенню використання експортного потенціалу України, посилить торговельні зв'язки та економічну інтеграцію з Євросоюзом.

У Сєвєродонецьку обговорили план «Жінки, мир, безпека»

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулось «ОБСЄ-кафе» за темою: «Жінки, Мир & Безпека».

Під час неформальної зустрічі учасники обговорили низку актуальних питань, зокрема, Національний та регіональний плани з реалізації дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року, участь жінок у миротворчій та громадській діяльності.

Представник ОБСЄ зазначив, що у структурі Спеціальної моніторингової місії наразі працюють 9 % жінок.

1 грудня – річниця Всеукраїнського референдуму про підтримку Акту проголошення незалежності України

1 грудня 1991 року, понад 80 % жителів Луганської області разом з усією країною визначили долю нашої держави – підтримали Акт проголошення незалежності України на Всеукраїнському референдумі.

Ця визначна дата стала поштовхом до державотворення у новітній історії України, розквіту національної культури та формування самосвідомості.

Ця доленосна подія підтвердила віковічне прагнення українського народу до свободи, незалежності та права самим обирати своє майбутнє.

Новини АТО: на Луганщині знову лунають міномети

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку смт Новотошківське, сіл Троїцьке та Новоолександрівка Попаснянського району п’ять разів застосовувалися 120-мм та 82-мм міномети, автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По позиціях сил АТО поблизу сіл Кримське та Жовте Новоайдарського району три рази вівся обстріл з 82-мм мінометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.