Архів новин

08 декабря 2017

Представники Посольства Республіки Польща передали медичне устаткування Рубіжанській центральній міській лікарні

Сьогодні, представники Посольства Республіки Польща в Україні, а саме Йоанна Юревіч – радник Посольства Республіки Польща в Україні та Лідія Літвінчук – експерт Посольства Республіки Польща в Україні у рамках програми "Польська Допомога" передали медичне устаткування хірургічному відділенню Рубіжанської центральної міської лікарні - лапароскопічну стійку.

9-10 грудня в тестовому режимі працюватиме КПВВ «Золоте»

На період ремонтних робіт на мостовому переході поблизу КПВВ «Станиця Луганська» 9-10 грудня для забезпечення права громадян на вільне пересування, українською стороною прийняте рішення про відкриття з нашого боку КПВВ «Золоте».

Слід відзначити, що в рамках раніше досягнутих Тристоронньою контактною групою домовленостей вже тричі українська сторона вдавалася до спроб відкрити пішохідній та транспортний рух через пункт пропуску «Золоте». Останній раз 20 жовтня поточного року. Однак, протилежна сторона черговий раз відмовилась від взятих на себе зобов’язань.

Найкращі волонтери Луганщини нагороджені відзнакою Президента України

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» сьогодні в облдержадміністрації 20 волонтерів Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та Кремінної були нагороджені відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Цю почесну місію виконала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона висловила слова вдячності усім волонтерам, які безкорисливо допомагають військовим, внутрішньо перемішеним особам та мешканцям області, що постраждали внаслідок бойових дій.

Представники Посольства Республіки Польща передали медичне устаткування до рубіжанської лікарні

У рамках програми Польська допомога в Рубіжанській центральній міській лікарні, з робочим візитом у Луганську область завітали радник Посольства Республіки Польща в Україні Йоанна Юревіч та експерт Лідія Літвінчук.

Спочатку представники Посольства зустрілися з директором Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денисом Денищенко та обговорили питання безпекової, гуманітарної та економічної ситуації в регіоні.

Юрій Гарбуз: Братерські відносини між Луганською і Львівською областями є запорукою єдності України

Сьогодні, 8 грудня, на Львівщині розпочала роботу дводенна Конференція «Карпати: фінансові інструменти місцевого розвитку», у якій бере участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У Мінрегіоні відбувся тренінг щодо викривачів корупції та етичних стандартів поведінки

«Викривачі корупції. Гарантії захисту викривачів за законодавством України» та «Етичні стандарти поведінки осіб, повноваження на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб» — таким темам було присвячено навчальний тренінг для працівників Мінрегіону, який відбувся 6 грудня 2017 року.

Творчий центр Генерація UA представив роботи дітей і молоді Луганщини

Проект «Генерація UA» в рамках програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу» за ініціативи Дитячого Фонду Німеччина та МБФ «Жовто-Блакитні Крила», за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, у Сєвєродонецькій Галереї мистецтв відкрилась виставка творчих робіт учасників дитячого центру «Генерація UA».

Оголошення про проведення громадських консультацій проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

На виконання постанови КМУ від 11.11.2015 № 932 «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» оголошується проведення громадських консультацій проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

Відкриття нового супермаркету у м. Сєвєродонецьку

7 грудня 2017 року у м. Сєвєродонецьку відкрив свої двері другий супермаркет «Сільпо» у ТЦ «Амстор», що є значною подією для  міста.

Відкриття магазину відомої національної торгової мережи супермаркетів підтверджує, що незважаючи на нелегкі часи  для Луганської області, продовжують активно створюватися та відкриватися нові торгові об’єкти за рахунок приватного капіталу.

Новий магазин, площа якого складає 2143  кв. м, має власне виробництво, кондитерський цех та інші переваги  супермаркету.

Щодо створення Національного контактного пункту з питань сприяння просування Керівних принципів ОЕСР

15 березня 2017 року Україна приєдналась до Декларації ОЕСР про міжнародне інвестування та багатонаціональні підприємства та взяла на себе зобов’язання створити НКП, головною метою діяльності якого є підвищення ефективності Керівних принципів шляхом проведення рекламної діяльності, обробки запитів і сприяння вирішенню питань, які виникають стосовно реалізації Керівних принципів у конкретних випадках.

В свою чергу Керівні принципи ­– це зібрання рекомендацій щодо відповідального ведення бізнесу, які підтримуються державою.

Оголошено проведення громадських консультацій

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 932  «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» оголошується проведення громадських консультацій проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

У Біловодському районі реконструюють сільську амбулаторію

Так, за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, у Євсузької сільської лікарської амбулаторії вже виконано значну частину внутрішніх робіт та покладено асфальтобетонне покриття.

Сьогодні повним ходом йде ремонт в денному стаціонарі, маніпуляційному кабінеті та завершується робота фасаду будівлі. Також для осіб з інвалідністю будується пандус та відмостки.

Питання щодо впровадження проекту та його реалізація на постійному контролі керівництва облдержадміністрації.

 

Інформація щодо Звіту про результати громадського обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік

З 20 листопада до 05 грудня 2017 року відбулися електронні обговорення з громадськістю проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік.

В обговореннях взяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, міських та селищних рад, райдержадміністрацій, громадських організацій, бізнесу.

За підсумками підготовлено звіт про результати проведення громадського обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік, в якому враховані пропозиції, внесені під час обговорень.

Понад 4,3 мільярди гривень податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-листопаді 2017 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 4 млрд 304 млн гривень. Це на 186,6 млн гривень більше, ніж за аналогічному періоді 2016 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 892 млн грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли на 107,5 млн грн.

Парламент схвалив проект закону про Держбюджет на 2018 рік з доходами 1,2 трлн грн і прогнозним ростом економіки в 3%

Верховна Рада України схвалила вчасно підготовлений Урядом проект закону про Державний бюджет на 2018 рік, який передбачає зростання доходів бюджету до 1,2 трлн грн. та зростання ВВП на 3%. За відповідне рішення проголосували 273 народних депутати.

Документ, розроблений у рамках трирічного бюджетного планування і з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій, розглядався у другому читанні і увібрав поправки та пропозиції народних депутатів.

Міст у Станиці Луганській відремонтують 9-10 грудня

Напередодні  проведення ремонтних робіт мостового переходу, що знаходиться поблизу КПВВ  «Станиця Луганська» в напрямку непідконтрольної території,  заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Томасом Севеном.

Юрій Клименко проінформував представників СММ ОБСЄ, що українська сторона отримала підтвердження проведення робіт з укріплення дерев’яної  конструкції мосту 9-10 грудня, у зв’язку  з чим на ці дні робота КПВВ «Станиця Луганська» буде призупинена.

Новини АТО: на Луганщині застосовують 120-ті міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району тричі відкривався вогонь зі 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Кримське і Жовте застосовувались автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.