Архів новин

09 декабря 2017

На Луганщині проведено Форум жінок у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

8 грудня 2017 року у Старобільському районі в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проведено Форум жінок. Уже другий рік поспіль в рамках акції Старобільщина гостинно приймає членів обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на чолі із її головою, заступницею голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик. Для проведення Форуму Старобільський район обрано не випадково, адже саме тут збережені та активно розвиваються традиції жіночого руху.

Міст у Станиці Луганський ремонтують. КПВВ «Золоте» терористи не відкрили

Ремонтні роботи на мостовому переході поблизу КПВВ «Станиця Луганська» розпочались за планом. Дерев’яну конструкцію ремонтують за фінансової підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста, безпекову ситуацію з обох сторін моніторить СММ ОБСЄ.

Як повідомлялось раніше, незважаючи на  нічний обстріл, українською стороною було відкрито пункт пропуску «Золоте». Передбачалось, що таким чином громадянам буде забезпечено вільне переміщення по території області на період припинення роботи КПВВ «Станиця Луганська».

У Сєвєродонецьку проходить Всеукраїнський форум представників громадських організацій людей з інвалідністю

Цей захід урочисто відкрила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Участь у форумі взяли близько 50 учасників з Луганської, Донецької, Сумської, Львівської, Харківської, Полтавської, Київської областей. Це представники освітніх, реабілітаційних, спортивних закладів та громадських організацій людей з інвалідністю, батьки та соціальні партнери заходу.

Вони протягом трьох днів обговорювали тему інклюзивних напрямів роботи, як шлях подолання багатоскладових проблем для дітей та молоді з інвалідністю в ситуації ризику.

Новини АТО: на Луганщині не змовкають міномети

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте, сіл Новоолександрівка і Катеринівка Попаснянського району шість разів застосовувалися 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.