Архів новин

11 декабря 2017

В облдержадміністрації розроблятиметься Програма зайнятості населення Луганської області на період до 2020 року

Сьогодні, 11 грудня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання робочої групи з питань розробки Програми зайнятості населення Луганської області у складі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості, Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів та представників Федерації профспілок Луганської області.

Діюча Програма зайнятості населення на період до 2017 року була розроблена відповідно до рекомендацій Мінсоцполітики за встановленою формою.

Луганському коледжу культури і мистецтв виповнилося 90 років

Сьогодні, 11 грудня, коледж Луганської державної академії культури і мистецтв відзначив свій 90-й день народження.

З початку окупації Луганська навчальний заклад переїхав до Кремінної. Не маючи навчальної бази, яка залишились у рідному місті, він з часом відновив свою повноцінну роботу.

Вітаючи з ювілеєм, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик побажала викладачам та студентам коледжу творчого натхнення, нових звершень та успіхів.

За минулу добу на Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

10 грудня піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено та обстежено 0,5 га місцевості у Попаснянському районі.

Було виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів – ручні гранати.

Нагадаємо, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечного пристрою:

-         негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101);

З 16 грудня 2017 року по 2 січня 2018 року у м. Бамако (Республіка Малі) буде проходити 12-та Міжнародна виставка-ярмарок

Організатором заходу є Торгово-промислова палата Республіки Малі, за підтримки Президента цієї країни.

Учасниками виставки можуть бути підприємства з категорій – торгівлі, промисловості, сільського господарства та сфери послуг.

Більш детальну інформацію щодо участі у заході можна отримати на сайті Торгово-промислової палати Республіки Малі – http://www.cci.ml/) або безпосередньо в дирекції розвитку і партнерства (мобільні телефони: (00223) 76392235; 76364868; 66752076; 66432989; 62110528; 65507466).

Наш кікбоксер завоював золото світової першості з кікбоксингу WPKA

У Республіки Білорусь відбулися VII Всесвітні ігри бойових мистецтв, які складалися з 16 видів спорту.

Важливою частиною програми Ігор став Чемпіонат Світу з кікбоксингу WPKA, який зібрав 270 суперників з 17 країн.

Участь у цьому змаганні взяли 270 спортсмена з 17 країн.

Національну збірну представляв 21 спортсмен, у тому числі кікбоксер з Луганської області Артур Чернов – студент І курсу кафедри здоров’я людини та фізичного виховання Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, вихованець Школи гун-фу «Дракон і Тигр».

Привітання з нагоди 90-річного ювілею Коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв

Шановні друзі!

Щиро вітаємо викладачів, співробітників та студентів із 90-річчям від дня заснування Коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв.

Це гарна нагода сказати колективу коледжу щирі слова вдячності за невтомну плідну педагогічну і творчу працю, без якої важко уявити міцну державу з високим рівнем духовності.

Урок 12 «TRAIN YOUR BRAIN»!

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 12

Поповнюємо свій словниковий запас на тему «Різдво».

Слово

Переклад

1

Зручний функціонал та корисний контент: МОЗ запустив новий сайт

Сьогодні, 11 грудня, Міністерство охорони здоров'я України запустило новий офіційний вебсайт.

Не змінюючи адреси, ми абсолютно змінили структуру і підхід. Тепер сайт МОЗ – це сучасний ресурс зі зручним функціоналом та корисним контентом. Поки ресурс працює в тестовому режимі.

У підготовці контенту ми орієнтуємось на дві ключові аудиторії – пацієнтів та медичних працівників.

Більшість необхідної інформації ми вмістили у розділі “Громадянам”. Для медичних працівників – лікарів, фельдшерів, медсестер – ми розробили розділи “Медичним працівникам” та “Освіта”.

В Україні переглянули норми харчування

Сьогодні, 7 грудня, вступив у дію наказ МОЗ, який затверджує нові норми фізіологічних потреб в основних харчових речовинах і енергії. Вперше за 18 років переглянуто добові потреби для різних груп: калорійність харчування дітей та підлітків, дорослих, вагітних жінок та працівників особливо важкої фізичної праці.

Спрощено процедуру реєстрації лікарських засобів: ефективні препарати з`являтимуться в Україні за 17 днів

В Україні почала працювати спрощена процедура реєстрації лікарських засобів. Від тепер препарати, що пройшли всі етапи перевірки якості в країнах з жорсткими регуляторними вимогами (Швейцарія, Японія, США, Австралія, Канада), можна зареєструвати усього за 17 днів.

Відповідний закон ухвалили минулого року, а нині Міністерство охорони здоров`я та Державний експертний центр у співпраці з бізнес-асоціаціями, доопрацювали регуляторну базу, що встановлює порядок спрощеної реєстрації.

Придбання соціального житла

Відповідно до Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877, розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від

У містах і районах області: посів озимих культур на 2018 рік у Новопсковському районі виконано на 119 %

Так, під врожай наступного року посіяно озимих культур на площі – 24,4 тис. га, що на 3,9 тис. га більше ніж минулого року, з них озимої пшениці
23,8 тис. га. Посів виконано на 119 % від запланованого.

Сходи озимини отримані на всій засіяній площі, а це 24,4 тис. га, з яких 21,6 тис. га або 89 % ввійшли в зиму в гарному та задовільному стані.

Слід зазначити, що під врожай 2017 року восени минулого року господарствами Новопськовського району було посіяно озимих культур на площі 21,3 тис. га, із них на зерно – 21,1 тис. га.

За програмою «Доступні ліки» в області виписано рецептів на понад 7,5 мільйонів гривень

У Луганській області в Урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 154 аптеки. Станом на 01 грудня 2017 року виписано 138865 рецептів на загальну суму 7591,4 тис. гривень.

Для реалізації цієї програми Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» області передбачено субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у сумі 12781,0 тис. гривень.

ДЕРЖАВА ЗМОЖЕ СПІВФІНАНСУВАТИ УКРАЇНСЬКІ СТЕНДИ НА МІЖНАРОДНИХ ВИСТАВКАХ

6 грудня 2017 року  Уряд зняв заборону з співфінансування державою національних стендів на міжнародних виставках.

Відтепер щороку до кінця березня КМУ затверджуватиме перелік виставкових заходів, які співфінансуватимуться з держбюджету. Це дасть можливість організаторам експозицій на визначених заходах покривати витрати на оренду місця та оформлення для українських стендів з держбюджету. При цьому державна підтримка може здійснюватись поряд із власними коштами учасників та допомогою спонсорів.

В ЄС ЗАТВЕРДИЛИ НОВІ АНТИДЕМПІНГОВІ ПРАВИЛА

Європейська Рада затвердила нові правила по боротьбі з імпортом товарів з третіх країн, що надходять на ринок за заниженими цінами через втручання держави. Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Європейської ради.

Заходи спрямовані на захист європейського виробника на внутрішньому ринку і боротьбу з впливами демпінгового імпорту з країн, що не входять до складу ЄС. Нові антидемпінгові правила будуть усувати колишні відмінності між ринковою та неринковою економікою для розрахунку демпінгу при збереженні того ж рівня захисту для виробників.

На Луганщині припинено незаконний видобуток вугілля

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з патрульною поліцією неподалік від Лисичанського желатинового заводу встановили факт незаконного видобутку вугілля кар'єрним способом за допомогою важкої техніки.

У містах і районах області: 1,3 мільйона гривень витрачено на ремонт Попаснянської лікарні

За рахунок місцевого бюджету на 1,3 млн гривень проведено капітальний ремонт у КУ «Попаснянська центральна районна лікарня». Відремонтовано терапевтичне відділення, лабораторію, харчоблок тощо.

З вересня 2016 року відкрито денний стаціонар в амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 1 м. Попасна на 15 ліжок, а з січня 2017 року працює денний стаціонар в амбулаторії загальної практики сімейної медицини у смт Врубівка на п’ять ліжок.

Інформація щодо істотних умов контракту, укладеного між облдержадміністрацією та Медведєвим Дмитром Вікторовичем, призначеним на посаду директора Луганського обласного козачого кінного театру за результатами конкурс

Медведєв Дмитро Вікторович призначений на посаду директора (далі – Керівник) Луганського обласного Козачого кінного театру за контрактом на строк з 08 грудня 2017 року по 07 грудня 2022 року.

На Луганщині відбувся Форум жінок

Уже другий рік поспіль в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми збираються у Старобільську на Форумі жінок.

9 грудня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Євгена Тутевича

9 грудня Луганська обласна філармонія запросила на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича.
В цей вечір всі поціновувачі класичної музики змогли насолодитися шедеврами світової класики від визначних композиторів світу. Так, до програми увійшли твори композитора українського походження Петра Ілліча Чайковського та німецького композитора-романтика Фелікса Мендельсона.

13 грудня 2017 року о 10:00 у приміщенні облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) відбудеться чергове засідання колегії Управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації

13 грудня 2017 року о 1000 у приміщенні облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) відбудеться чергове засідання колегії Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

          До порядку денного засідання колегії Управління включено питання:

Два срібла Всеукраїнської першості завоювали наші дівчата

Минулої середи у місті Коломия Івано-Франківської області завершився Кубок України з пауерліфтингу.

На всеукраїнських змаганнях Луганщину представляли чотири спортсмени.

За результатами, луганчани завоювали два срібла: у ваговій категорії 72 кг відзначилась Марина Ковалева (сума 382,5 кг) та у ваговій категорії 84 кг на п’єдестал піднялась Дар’я Сіпакова (сума 322, 5 кг).

Щиро вітаємо спортсменок та їх тренерів!

 

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Звернення Президента України з нагоди Міжнародного дня прав людини

Шановна українська громадо!

У 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародний документ, який засвідчив рівність усіх людей.

Цей невеликий за обсягом, але авторитетний акт, що перекладений на 370 мов, є унікальним зосередженням міжнародних норм у відповідній сфері, який визначає фундаментальні обриси цивілізованого суспільства на основі поваги до прав людини як першочергового обов’язку держави.

Новини АТО: на Луганщині ворог продовжує обстріли із заборонених мінометів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське та Трьохізбенка Новоайдарського району шість разів відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Новотошківське та села Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази застосовували 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю.

В День Збройних Сил України у Рубіжанському міському музеї відбулася цікава зустріч учнів з воїном АТО

В День Збройних Сил України у Рубіжанському міському музеї відбулася цікава зустріч учнів СШ №7 з діючим воїном АТО, розвідником Іллею Бобровим. Він розповів малечі про свою коротку біографію, про своє відношення до сьогодення на Сході України, цікаво розповідав учням про різни випадки будні розвідника.