Архів новин

12 декабря 2017

Про проходження опалювального сезону йшлося на нараді в облдержадміністрації

Сьогодні, 12 грудня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону, у якому взяв участь заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

У Сєвєродонецьку проведено засідання «круглого столу»: «Співпраця соціальних партнерів щодо вирішення питань працевлаштування осіб з інвалідністю»

З метою обміну досвідом і координації спільної роботи органів влади, служби зайнятості та соціальних партнерів щодо сприяння зайнятості осіб з інвалідністю 07 грудня 2017 року в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Співпраця соціальних партнерів щодо вирішення питань працевлаштування осіб з інвалідністю».

Луганським обласним центром соціально-психологічної допомоги проведено майстер-класи та лекції щодо попередження насильства

Щороку із 25 листопада по 10 грудня на Луганщині проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». У поточному році до проведення тематичних заходів долучився Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги.

В облдержадміністрації розпочато підготовку Програми зайнятості населення Луганської області на період до 2020 року

11 грудня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулося засідання робочої групи з питань розробки Програми зайнятості населення Луганської області у складі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості, Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів та представників Федерації профспілок Луганської області.

У Сєвєродонецьку вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 12 грудня, у храмовому комплексі «Лісова дача» за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулися обласні заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Участь у заході взяли 50 чорнобильців. Вони поставили свічки в пам'ять тих, хто ступив в саме пекло зруйнованого після вибуху енергоблоку. Це були пожежники, військовослужбовці і багато інших наших співвітчизників, які віддали своє життя, вгамовуючи «мирний атом».

В області втілюється спільний проект Благодійного фонду «СОС Дитячі містечка» та акції «Папа для України»

З грудня 2017 року Луганським обласним відділенням «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» та акцією «Папа для України» розпочато реалізацію  спільного проекту «Продовження надзвичайного реагування та допомоги з раннього відновлення СОС Дитячі Містечка Україна на підконтрольній території Луганської області з акцентом на підготовку до зими».

Метою проектної діяльності є зменшення впливу конфлікту на життя вразливих дітей та їх сімей/прийомних сімей, переконавшись в тому, що діти захищені в родинному середовищі тут, у Луганській області.

Президент підписав Закон про продовження до 1 серпня 2018 року Угоди між Україною та Нідерландами про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи рейсу МН17

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року».

У закупівлях ліків для держави переходять на довгострокові контракти з виробниками

Сьогодні, 12 грудня 2017 року, Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні оголосила про підписання чотирьох довгострокових (рамкових) угод з виробниками ліків. Це світова практика, яка дає можливість знизити ціни на препарати, а також забезпечити їх швидке та безперебійне постачання.

Всього було підписано угоди з 4 міжнародними виробниками на постачання 11 препаратів. Це препарати для терапії таких рідкісних хвороб, як розсіяний склероз, хвороба Гоше, мукополісахаридоз, муковісцидоз, інші орфанні метаболічні захворювання, гемофілія та для зупинки кровотечі.

ТОНКОЩІ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРІВ: ЯК УНИКНУТИ «СЮРПРИЗІВ». ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ

20 грудня з 14 до 16 години дня запрошуємо відвідати безкоштовний майстер-клас: «Тонкощі митного оформлення товарів: як уникнути «сюрпризів». Практичні поради», який відбудеться в ТПП України

Питання до розгляду:

·                Акредитація на митниці.

·                Документи для митного оформлення.

·                Класифікація товарів за УКТ ЗЕД.

·                Тарифне та нетарифне регулювання при експорті з України.

·                Походження товарів.

«Попаснянський вагоноремонтний завод» працюватиме

ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» працюватиме, загрозу припинення його діяльності усунуто, договір оренди виробничих площ буде продовжено.

         ТДВ «ПВРЗ» – одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств області та містоутворююче м. Попасної.

          Повна чисельність працюючих складає 1350 осіб. З урахуванням членів родин, стала робота підприємства забезпечує існування близько 5000 осіб, або 25 % населення м. Попасної.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ТПП ОРГАНІЗОВУЄ ПОЇЗДКУ ДЕЛЕГАЦІЇ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ ПРОЕКТУВАННЯ ТА БУДІВНИЦТВА НА ВИСТАВКУ ECOBUILD

Івано-Франківська торгово-промислова палата організовує поїздку делегації фахівців галузі проектування та будівництва на виставку ECOBUILD, яка відбудеться 06-08 березня 2018 у  Лондоні, Велика Британія.

ECOBUILD є найбільшою міжнародною виставкою у галузі будівництва. Це виставка новітніх технологій та інновацій в будівництві, обладнанні, продукції та послугах для будівельної промисловості.

На виставці будуть представлені більш ніж 2400 компаній зі всього світу, що представляють основні напрямки проектування та будівельної галузі, а також охорони навколишнього середовища.

З 01 КВІТНЯ 2018 РОКУ НОВІ ПРАВИЛА ОПЛАТИ ДОРІГ В СЛОВЕНІЇ

З 01 квітня 2018 року Словенія запроваджує нову обов’язкову електронну систему оплати DarsGo за використання усіх автомобільних доріг для усіх транспортних засобів (вантажних автомобілів, автобусів) з максимально дозволеною вагою понад 3,5 тони. З того ж дня скасовуються усі інші попередні можливості оплати (готівкою, Dars-картками тощо).

Відтепер кожен ТЗ з максимальною дозволеною вагою понад 3,5 тони, що має намір використовувати словенські автошляхи чи швидкісні автомагістралі, має бути зареєстрований в системі DarsGo та обладнаний засобом DarsGo для здійснення оплати.

На Луганщині з 15 грудня відкриваються ялинкові ярмарки

Про це сьогодні на брифінгу для ЗМІ повідомив начальник відділу Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Запара.

Зокрема, він нагадав, що кожного року у грудні в області проводиться передсвяткова ялинкова кампанії.

Цьогоріч на продаж буде виставлено 32 тисячі ялинок. Цінова політика на хвойні дерева не сильно відрізняється від минулого року. Так середня ціна становитимете 60-80 гривень за один метр.

Юрій Гарбуз дав доручення забезпечити доступ до якісної освіти дітям з особливими потребами

Про стан впровадження інклюзивної освіти в Луганській області сьогодні на апаратній нараді розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він зазначив, що одним із головних завдань, що стоять перед Департаментом є соціалізація, адаптація та навчання дітей з особливими потребами.

Зазначимо, що навчально-виховним процесом охоплено 1111 дітей з інвалідністю, із них у закладах дошкільної освіти – 93, у загальної середньої освіти – 811, обласної комунальної власності – 207.

Гімнаст з Луганщини – на п’єдесталі міжнародного турніру «VALERI LIUKIN INVITATIONAL»

З 8 по 10 грудня у США (штат Техас) відбувся Традиційний міжнародний турнір зі спортивної гімнастики «Valeri Liukin Invitational».

Цього року участь в ньому взяли спортсмени з України, США, Кіпру, Німеччини, Японії, Франції, Росії, Нової Зеландії.

До складу національної збірної увійшов спортсмен з Луганщини Євген Юденков.

За результатами виступів, луганчанин став срібним призером у багатоборстві та ще одне срібло Євген завоював у вправах на коні.

Тренує спортсмена Андрій Хрустальов.

На Луганщині відбудеться Всеукраїнська національно-патріотична акція «Покрова Героїв»

Сьогодні, 12 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду.

Під час заходу заступник начальника управління молоді та спорту ОДА Євгенія Ратіхіна розповіла про виконання обласного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік.

Вона зазначила, що національно-патріотичне виховання молоді є одним із пріоритетних напрямів діяльності облдержадміністрації.

Так, станом на 1 грудня, повністю реалізовані заходи, що передбачені Обласним планом.

Понад п’ять мільйонів гривень виділено на придбання соціального житла дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

Так, на придбання соціального житла та забезпечення житлом надана субвенція з державного бюджету в розмірі 5178,461 тис. гривень для 24 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Згідно розпорядження голови обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 5 грудня 2017 року кошти у сумі 2865,795 тис. гривень направлені на придбання соціального житла для 13 особам, а саме:

Новопсковському району на закупівлю двох будинків для трьох осіб на суму 379,625 тис. гривень;  

Новини АТО: на Новоайдарщині продовжуються мінометні обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь зі 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу міста Попасна, сіл Троїцьке, Новозванівка і Новоолександрівка п’ять разів застосовувалися БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.