Архів новин

14 декабря 2017

Юрій Гарбуз: Гарантований захист прав і свобод людини і громадянина – це те, що наповнює змістом високе звертання «Ваша честь»

Сьогодні, 14 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих заходах до Дня працівників суду.

У вітальному слові очільник області подякував служителям Феміди за те, що не роз'їхалися та у цей складний для Луганщини час в умовах перевантаження вони забезпечують права і законні інтереси громадян: «Самовіддане служіння в ім'я держави і справедливості, гарантований захист прав і свобод людини і громадянина – це те, що наповнює змістом високе звертання «Ваша честь».

Бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників

Державним бюджетом України на 2017 рік за напрямом «Бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році» постанова КМУ від 08.02.17 № 83 «Про затвердження Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році» в державному бюджеті передбачено видатки в обсязі 4000,0 млн. грн.

14 грудня 2017 року відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації

У залі засідань облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) за участю заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації.

На засіданні колегії Департаменту були присутні:

- заступники з економічних питань голів райдержадміністрацій та міст обласного значення;

- начальники структурних підрозділів, на яких покладено здійснення діяльності у сфері економічного розвитку, райдержадміністрацій та міст обласного значення;

Проблеми луганських атошників будуть вирішуватись на державному рівні

Радник заступника Глави Адміністрації Президента України Альона Вербицька зустрілась із громадськими активістами та учасниками антитерористичної   операції.

В області триває інвентаризація об’єктів державної власності

Наступним питанням, що було порушено під час засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА стало інвентаризація об’єктів державної власності та упорядкування обліку юридичних осіб, які перебувають в управлінні районних державних адміністрацій.

Доповіла на цю тему заступник директора Департаменту Ольга Севостьянова.

Бюджетні кошти мають бути освоєні в повному обсязі, об’єкти будівництва введені в експлуатацію, – колегія Департаменту економрозвитку, торгівлі та туризму

Сьогодні, 14 грудня, відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації, де, зокрема, розглядалося питання щодо стану реалізації інвестиційних програм (проектів), які фінансуються у 2017 році за рахунок бюджетних програм.

Участь у роботі колегії взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Звертаючись до учасників колегії, він сказав: «Для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні велике значення має залучення інвестицій, а також ефективне і раціональне використання бюджетних коштів».

Президент вшанував пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Президент Петро Порошенко вшанував пам'ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Глава держави встановив квіткову композицію у національних кольорах до пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» та поклав квіти до Меморіального кургана «Героям Чорнобиля» у Києві.

Разом із Президентом у церемонії вшанування пам’яті героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильський АЕС взяли участь Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, представники Кабінету міністрів, Адміністрації Президента, представники духовенства та громадськості.

Культурна спадщина Луганщини - невід’ємна складова Європейської спадщини

В рамках імплементації «Договору про творче та наукове співробітництво між Інститутом археології Національної академії наук України та Управлінням культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації» за ініціативи Управління та сприяння Міністерства культури України, 12 грудня 2017 в управлінні охорони культурної спадщини Міністерства культури України (м. Київ) під головуванням начальника управління Єпіфанова О.В. відбулася робоча нарада щодо збереження культурної спадщини під час реалізації низки державних проектів.

Юрій Гарбуз намагається відновити рух поїзду «Лисичанськ - Київ»

Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз, враховуючи численні звернення жителів області, незадоволених змінами графіку руху пасажирських поїздів ПАТ «Укрзалізниця» на 2017-2018 роки, звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка, ПАТ «Українська залізниця» та народних депутатів від Луганщини щодо відновлення курсування потяга № 134/135 Лисичанськ – Київ або перегляду графіку руху потяга сполученням  Лисичанськ – Ужгород з прибуттям до Києва у ранковий час та відправленн

На Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 1,8 га місцевості у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом, за минулу добу було обстежено 1,8 га території області, де виявлено та вилучено чотири одиниці вибухівки, а саме: артилерійський снаряд, мінометну міну та дві ручних гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Уряд схвалив рішення про обов'язкове використання принципу "єдиного вікна" в українських митницях з 1 лютого 2018 року

За пропозицією Міністерства фінансів 22 листопада Уряд схвалив рішення про запровадження з 1 лютого 2018 року обов’язковості використання підприємствами і держорганами інформаційної системи «єдине вікно».

У чому суть?

Після запровадження в українських митницях «єдиного вікна» з 1 серпня 2016 року Мінфін здійснював постійний контроль за його функціонуванням та поступово збільшував можливості для бізнесу скористатися цією спрощеною системою митного оформлення.

Вічна пам'ять тим, хто пожертвував своїм життям в ім'я майбутнього! – Юрій Гарбуз з нагоди вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС сьогодні, 14 грудня, в Україні відбуваються меморіальні заходи.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у мітингу-реквіємі та покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС у Сєвєродонецьку.

В заході також взяли участь керівництво міста та представники обласної організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини»

Уряд затвердив план заходів до 2020 року, необхідних для реформи школи

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів, які необхідно здійснити до 2020 року для впровадження шкільної реформи. Відповідне розпорядження – «Про затвердження Плану заходів на 2017-2020 роки з реалізації Концепції державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» та перспективи впровадження на період до 2029 року» – було прийняте вчора, 13 грудня 2017 року, на засіданні КМУ.

Новини АТО: Врубівка знову опинилася під обстрілом важкої артилерії

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушував «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, вчора після півночі бойовики вкотре вдалися до обстрілу смт Врубівка Попаснянського району зі 152-мм артилерії.

Крім того, у напрямку міст Попасна і Золоте, села Новоолександрівка відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях сил АТО поблизу сіл Кримське і Кряківка Новоайдарського району застосовувалися 120-мм міномети та стрілецька зброя.