Архів новин

18 декабря 2017

Пропускна спроможність КПВВ «Станиця Луганська» буде збільшена

Варіанти підвищення пропускної спроможності КПВВ «Станиця Луганська» розглянули керівники Луганського прикордонного загону, спецпідрозділу ДФС «Фантом», ГУ ДСНС у Луганській області та інших структур, що забезпечують його функціонування.

«Очільник області Юрій Гарбуз вважає неприпустимою ситуацію, коли громадяни не можуть вільно перетнути КПВВ та змушені залишатись на ночівлю у непристосованих приміщеннях», – зазначив Юрій Клименко, відкриваючи нараду.

Фахівці Луганщини приєдналася до Національної зустрічі виконавців та партнерів проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні»

14-15 грудня 2017 року в місті Києві відбулася Національна зустріч виконавців та партнерів проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні». Захід проведено Фондом ООН у галузі народонаселення та Українською фундацією громадського здоров'я.

Питання контролю ситуації на лінії розмежування обговорили в облдержадміністрації

18 грудня заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Томасом Севеном.  

У зустрічі, яка відбулася в облдержадміністрації, також взяли участь командир групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» Валерій Басалига та заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА Ольга Рибалко.

Оголошено громадські обговорення проекту Регіональної цільової програми «Розвиток та підтримка малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки»

Департамент економічного розвитку торгівлі та туризму облдержадміністрації оголошує громадські обговорення проекту Регіональної цільової програми «Розвиток та підтримка малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки» (далі – Програма).

В облдержадміністрації пройшла зустріч з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ

18 грудня у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Томасом Севеном. У зустрічі взяли участь командир групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» Валерій Басалига та  заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Ольга Рибалко.

Увага! Профспілки запрошуються взяти участь у засіданні «круглого столу»

21 грудня 2017 року в приміщенні Сєвєродонецької міської ради відбудеться засідання «круглого столу» для організацій професійних спілок.

Спікерами під час заходу виступатимуть представники Головного територіального управління юстиції у Луганській області та Головного управління ДФС у Луганській області.

На обговорення виносяться питання щодо державної реєстрації змін до відомостей про профспілки та особливостей оподаткування та звітності  профспілок.

Уряди 3-ох країн розпочали спільний проект зі створення інституції з підтримки та просування експорту

У грудні 2017 розпочався проект “Розбудова інституційного потенціалу Офісу з просування експорту”, що реалізується за підтримки Урядів Великої Британії та Канади. Проект полягає в аналізі та консультуванні уряду України, зокрема Мінекономрозвитку, щодо оптимальної правової бази та організаційної структури інституції̈ з підтримки та просування експорту на основі ЕРО. Мета проекту – підготовка організаційної та правої основи для створення інституції, базуючись на досвіді та операційній моделі Офісу з просування експорту.

Юрій Гарбуз привітав малечу соціально вразливих категорій з Днем Святого Миколая Чудотворця

Сьогодні, 18 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав маленьких жителів області з Днем Святого Миколая Чудотворця.

Цього дня святковий захід у залі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру зібрав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою та з сімей, діток, чиї батьки загинули в АТО, які опинилися у складних життєвих обставинах з усієї області.

Вісім медалей привезли наші плавці з інвалідністю зі всеукраїнських змагань

З 13 по 16 грудня у місті Кам’янське пройшов чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору.

На змаганнях Луганщину представляли: Ганна Мироненко, Владислав Кулешин, Ольга Черножукова, Сергій Орлов та Олексій Ганусенко.

За результатами всеукраїнської першості юні плавці Луганської області вибороли вісім нагород: чотири золота та чотири срібла.

Так, два золота та два срібла завоювала Ганна Мироненко. Ще два золота та срібло на рахунку Олексія Ганусенко та одна срібна медаль у Владислава Кулешина.

Луганська облдержадміністрація стає доступнішою

Сьогодні, 18 грудня, відповідно до обласного плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» та враховуючи побажання Асоціації людей з інвалідністю Луганської області, на будівлі Луганської облдержадміністрації змонтовано підйомник.

Він значно полегшить доступ осіб з інвалідністю до будівлі.

Крім того, нещодавно головний вхід до облдержадміністрації був обладнаний автоматичними дверями.

 

Не перевищено епідеміологічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 30,54 %) в області

За 50-тий тиждень 2017 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 30,54 %).

При епідемічному пороговому рівні 60,5 захворюваність склала 42,0 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2988 особи, з них 2153 (72,1 %) дітей до віком 14 років.

Госпіталізовано 144 хворих, у тому числі 103 дитини віком до 14 років.

Зареєстровано два випадки захворювання на грип у місті Рубіжне.

Урок 12 «TRAIN YOUR BRAIN»!

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 12

Поповнюємо свій словниковий запас на тему «Новий Рік».

Слово

Переклад

1

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено бойовиків ОРЛО

На Луганщині правоохоронці задокументували, що двоє бойовиків, які перебуваючи у складі терористичної організації «ЛНР», здійснювали коригування вогню артилерії під час обстрілів позицій сил антитерористичної операції. Бойовики також забезпечували взаємодію угруповання з іншими бандформуваннями та військовими підрозділами РФ.

За минулу добу на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

17 грудня піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено та обстежено 0,6 га місцевості у Попаснянському районі.

Було виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів – ручні гранати.

Нагадаємо, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Поліцейські з Донецької, Луганської та Рівненської та областей взяли участь у чемпіонаті з рукопашного бою

Поліцейські з Донецької, Луганської та Рівненської та областей взяли участь у чемпіонаті з рукопашного бою

У місті Рубіжне відбувся відкритий чемпіонат Головного управління Національної поліції в Луганській області з рукопашного бою, приурочений до Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів МВС і Національної поліції України. Участь у змаганнях взяли 150 поліцейських з Донецької, Луганської та  Рівненської областей.

Ми повинні взяти свою висоту – висоту досягнення миру, інакше провалимося у безодню, – Юрій Гарбуз під час зустрічі з Сергієм Бубкою

Голова Луганської державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та спортивна громадськість Луганщини зустрілися з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

Звертаючись до Сергія Бубки Юрій Гарбуз зазначив, що радий вітати легенду олімпійського спорту: «Свого часу ви 35 разів брали рекордну висоту на світових змаганнях. Ви є прикладом для кожного спортсмена і для всіх нас».

Інформація за 17.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 17.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 16.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 16.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 15.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 15.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 14.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 14.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 13.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 13.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Новини АТО: на Луганщині «режим тиші» не порушувався

Протягом минулої доби та після півночі протилежна сторона жодного разу не порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.