Архів новин

19 декабря 2017

Розглянуто реалізацію Проекта «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з координації  субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

На цей час, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2017 року № 1068 (зі змінами від 4 жовтня 2017 року № 754) затверджені до реалізації в 1 пулі – 24 проекти на 79,2 млн гривень, у 2-а пулі – 42 проекти на 117,8 млн гривень.

Відбулося засідання робочої групи з координації субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»

19 грудня 2017 року під головуванням директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, заступника голови робочої групи Медведчука С.М. відбулося засідання робочої групи з координації  субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

В даний час, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2017 року № 1068 (зі змінами від 4 жовтня 2017 року № 754) затверджені до реалізації в 1 пулі - 24 проекти на 79,2 млн.грн, у 2-а пулі - 42 проекти на 117,8 млн.грн.

Опубліковано каталог сербських компаній, які підлягають приватизації

Посольство України в Сербії розповсюдило каталог сербських компаній, які підлягають приватизації.

З актуальним приватизаційним каталогом підприємств Республіки Сербія можна ознайомитись за посиланням:http://www.priv.rs/Welcome.

Також інформацію щодо здійснення іноземних інвестицій у сербську економіку можна знайти на сайті Агенції з розвитку Сербії:  www.ras.gov.rs/en.

З 6 по 10 лютого 2018 року у Міжнародному виставковому центрі Кувейту відбудеться Друга міжнародна кувейтська торгівельна виставка

За інформацією від Посольства України в Державі Кувейт у період з 6 по 10 лютого 2018 року під патронатом Еміра шейха Сабаха Аль-Ахмада Аль-Джабера Аль-Сабаха у Міжнародному виставковому центрі Кувейту Kuwait International Fair  відбудеться Друга міжнародна кувейтська торгівельна виставка.

На виставці будуть представлені провідні компанії не лише арабських країн Затоки, а і багатьох європейських та азіатських держав, що дасть змогу позиціонувати її як платформу для встановлення міжнародних торгівельних контактів.

У Кремінському районі проведено навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними»

14 грудня 2017 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у Кремінському районному центрі зайнятості проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Важливо, щоб село жило, щоб тут народжувалися і зростали діти, – Юрій Гарбуз

Під час урочистостей щодо відкриття після капітального ремонту комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Надія» Бондарівської сільської ради Марківського району, які відбулися сьогодні, 19 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив:

«Важливо, щоб село жило, щоб тут народжувалися і зростали діти – у повазі до старших і любові до України!»

На капітальний ремонт закладу з державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету було виділено 1,4 млн гривень.

Ансамбль пісні і танцю «Радани» взяв участь у Всеукраїнському фестивалі національних культур

18 грудня ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії  взяв участь у Всеукраїнському фестивалі національних культур «Всі ми діти твої, Україно!», який відбувся у місті Києві, в Національному академічному театрі опери та балету України імені Т.Г. Шевченка за підтримки Міністерства культури України спільно із Радою національних спільнот України.

Як впроваджувати нові клінічні протоколи: інструкція для лікарів

28 квітня 2017 набув чинності Наказ МОЗ України № 1422 від 29 грудня 2016 р., який дозволяє українським лікарям використовувати у своїй роботі міжнародні клінічні протоколи.  Нижче подаємо першу частину інструкції-роз’яснення щодо впровадження нових клінічних протоколів.

ЩО ТАКЕ КЛІНІЧНА НАСТАНОВА ТА КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ?

Юрій Гарбуз привітав дітей Новоайдарського району з Днем Святого Миколая Чудотворця

Сьогодні, 19 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав з цим та прийдешніми новорічно-різдвяними святами дітей та педагогічні колективи навчальних закладів Новоайдарського району.

Так, очільник області завітав до навчально-виховного комплексу «Кримська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

У школі прифронтового населеного пункту сьогодні, як і належить, панує святкова атмосфера.

Про проведення засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації

19 грудня 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проект містобудівної документації проектного рішення «Генеральний план, план зонування та детальний план території міста Гірське, Попаснянський район, Луганська область».

«Фантомівці» затримали чергових порушників

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» постійно виявляють правопорушення при перетині лінії розмежування.

Так, луганчанин намагався переправити для подальшої реалізації на непідконтрольній українській владі території товари загальною вартістю 30 тис. гривень. А саме – мобільні телефони, планшет, електроплиту настільну та два насоси.

Відбулися обласні змагання з акробатичного рок-н-ролу

У розіграші кубку області з акробатичного рок-н-ролу, що відбувся у Сєвєродонецьку, взяли участь понад 100 представників різних міст та районів Луганщини.

За результатами змагань у категорії «Діти» перше місце посіли Кирило Безручко та Марта Уразовська, другими стали Матвій Медик та Вероніка Артюшенко, третє місце за Дмитром Жуковим та Марією Михайленко.

У категорії «Діти-дебют» перша сходинка у Єгора Калашнікова та Варвари Боровик, друга – у Івана Невеселого та Марії Тишакової, а третя – у Антона Науменка та Марії Тюленевої.

На засіданні Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення звітували про роботу із попередження домашнього насильства

18 грудня 2017 року в рамках засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації звітувала про проблематику домашнього насильства в області, правові й організаційні основи його попередження. Перш за все, членів ради поінформували про прийняття Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», його основні нововведення.

За минулу добу на Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,35 га місцевості у смт Станиця Луганська, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, одну мінометну мину, чотири ручних гранати та дві одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині проведено 20 тисяч індивідуальних консультацій для постраждалих від ґендерно зумовленого насильства

У Києві відбулася Національна зустріч виконавців та партнерів проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні».

Луганщину на заході представили фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, який є координатором напряму попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства на регіональному рівні, Фонду ООН у галузі народонаселення та восьми мобільних бригад психосоціальної допомоги, що працюють в області із 2015 року.

У Лисичанську відкрився новий сервісний центр МВС

У Лисичанську презентовано новий сервісний центр МВС, де 12 співробітників зможуть щоденно надавати громадянам більше 100 послуг.

Оновлення центру за адресою вул. Канатна, 45, відбулося за сприяння обласної держадміністрації та міської ради. З їх бюджетів було виділено один мільйон гривень та 494 тисячі гривень, відповідно. Сервісний центр МВС побудований за принципом прозорого офісу, є інклюзивним, обладнаний полицями для буккросингу та зручними паркомісцями. Серед основних послуг – реєстрація авто, видача та заміна посвідчення водія.

Емоції талановитих дітей єднають Луганщину

15 грудня, напередодні Дня Святого Миколая, культурно-мистецька акція "Сяйво таланту" за мотивами анімаційного фільму "Емоджі муві" зібрала навколо спільної мети кращі дитячі творчі колективи Луганщини.

Святковий концерт Академічного симфонічного оркестру до Дня Святого Миколая

16 грудня, напередодні довгоочікуваних зимових свят, Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарував улюбленому слухачу святкову програму, насичену чарівною класичною музикою.

Степан Кубів підписав Угоду про економічне співробітництво між Україною та Португалією

18 грудня 2017 року Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України, підписав Угоду про економічне співробітництво між Україною та Португалією.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня Святого Миколая Чудотворця

Шановні земляки! Дорогі діти!

Сердечно вітаю вас з Днем Святого Миколая Чудотворця.

Це світле і радісне свято дарує надію на диво, на здійснення найзаповітніших мрій. І всі ми, звісно, мріємо і молимося про мир для рідної землі.

Четвертий рік поспіль українські захисники на Сході бережуть сон наших дітей. Ми, дорослі, маємо обов’язково стати помічниками Святого Миколая для діток, чиї батьки зараз перебувають у зоні бойових дій та особливо для тих, хто втратив у цій війні своїх найрідніших земних покровителів.

Новини АТО: на Луганщині знову залунали міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

По позиціях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району бойовики відкривали вогонь з 82-мм мінометів.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.