Архів новин

20 декабря 2017

Запрошуємо на Новорічний ярмарок

У суботу, 23 грудня, у Сєвєродонецьку на ринку «Універсальний» відбудеться Новорічний ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки.

На ярмарку представлять широкий асортимент продовольства сільгоспвиробників, підприємств харчової та переробної галузей.

Для покупців буде організована дегустація запропонованої продукції.

На ярмарку виступлять майстри художньої самодіяльності та народної творчості.

Організатором заходу виступає Луганська обласна державна адміністрація спільно із Сєвєродонецькою міською радою.

Увага! Прес-конференція Юрія Гарбуза

21 грудня, у четвер, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз даватиме прес-конференцію за підсумками 2017 року.

Захід відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, облдержадміністрація, 2-й поверх, прес-центр.

Початок о 13:00.

Запрошуємо представників засобів масової інформації взяти участь у роботі прес-конференції.

Системі архівних установ України – 100 років

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий захід з нагоди Дня працівника архівних установ та 100-річчя створення системи архівних установ України.

МОЗ розпочало закупівельний процес на 2018 рік

Упродовж п’яти робочих днів можна надсилати свої пропозиції до проекту Переліку (номенклатури) лікарських засобів, виробів медичного призначення, обладнання та інших товарів, робіт і послуг, які закуповуватимуться міжнародними спеціалізованими організаціями за кошти  Державного бюджету на 2018 рік.

Затвердження номенклатури – один з найперших кроків державних закупівель. Погоджений перелік лягає в основу технічного завдання для спеціалізованих організацій, які будуть здійснювати закупівлі для українських пацієнтів.

МОЗ розпочало закупівельний процес на 2018 рік

Міністерство охорони здоров’я розпочало закупівельний процес на 2018 рік. Упродовж п’яти робочих днів можна надсилати свої пропозиції до проекту Переліку (номенклатури) лікарських засобів, виробів медичного призначення, обладнання та інших товарів, робіт і послуг, які закуповуватимуться міжнародними спеціалізованими організаціями за кошти державного бюджету на 2018 рік.

Запроваджено нову методику оцінки регіонального розвитку

Децентралізація спрямована на досягнення єдиної мети – розвиток людського потенціалу. Відтепер соціально-економічний розвиток регіонів вимірюватиметься за двома основним індикаторами  — індекс регіонального людського розвитку та індекс конкурентоспроможності. Уряд затвердив відповідну методику розрахунків індексів конкурентоспроможності регіонів та регіонального людського розвитку.

19 грудня 2017 року відбувся семінар-практикум для керівників хореографічних самодіяльних колективів

19 грудня 2017 року відбувся семінар-практикум для керівників хореографічних самодіяльних колективів області та викладачів хореографічних дисциплін шкіл естетичного виховання за темою: «Лексика та композиційні побудови народної хореографії Західної України».

Кубок області з важкої атлетики відбувся у Сєвєродонецьку

Так, у відкритому Кубку області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, до 15 років та старше участь взяли понад 130 важкоатлетів з різних міст та районів області, які змагалися в особистому та командному заліку.

За результатами першості Луганської області серед дівчат до 13 років кращими стали:  Анастасія Чмирьова, вагова категорія 32 кг – сума двоборства 69 кг (Петропавлівка), Юлія Авраменко, в/к 36 кг – сума 36 кг (Біловодськ), Вікторія Толкачьова в/к 40 кг – сума двоборства 67 кг (Кремінна), Вікторія Макогон в/к 44 кг – сума 40 кг (Петропавлівка)

Наступного року стартує фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія»

28 лютого – 4 березня 2018 року в м. Вільнюсі (Литовська Республіка) буде проведено ІІІ Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія».

До участі запрошується учнівська та студентська молодь, творчі колективи України, Литви та інших країн.

Мета – виявлення та підтримка обдарованих дітей і молоді; встановлення творчих контактів, сприяння дружнім зв’язкам і зміцненню спілкування між дітьми та молоддю з різних регіонів України; створення умов щодо підтримки багатонаціональної дитячо-молодіжної творчості.

Юрій Гарбуз зустрівся з головою офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Сєвєродонецьку Лоренцо Редальє

Зустріч відбулася сьогодні, 20 грудня, в облдержадміністрації, під час якої вони обговорили питання відновлення об'єктів критичної інфраструктури у населених пунктах уздовж лінії зіткнення, створення більш комфортних умов для громадян на КПВВ «Станиця Луганська», реалізації освітніх та бізнес-проектів для жителів «сірої зони».

«Я вдячний Міжнародному Комітету Червоного Хреста за підтримку і допомогу Луганщині у цей нелегкий для нас час!» – сказав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю»

19 грудня 232 депутати Верховної Ради підтримали законопроект №6710 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту осіб з інвалідністю)».

Згідно з проектом, у 44 законах слова «інвалід», «особа з обмеженими фізичними можливостями», «інвалід війни» та «дитина-інвалід» у всіх відмінках і числах замінять словами «особа з інвалідністю», «особа з інвалідністю внаслідок війни» та «дитина з інвалідністю».

Посвідчення, які видавались раніше людям з інвалідністю, залишаються дійсними.

«Автозаправка» у дворі більше не працює

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області в ході проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог податкового законодавства України, встановили факт незаконного зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів.

На Луганщині проведено першу супервізію для контактних осіб, які надають допомогу постраждалим від насильства

У рамках пілотного проекту із попередження насильства «Відповідальність починається із нас» у Сєвєродонецьку проведено першу супервізію для контактних осіб.

Під час заходу обговорено практичні аспекти роботи із постраждалими від насильства.

Новини АТО: український військовослужбовець загинув у Попаснянському районі

19 грудня унаслідок мінометних і гранатометних обстрілів у напрямку смт Новотошківське Попаснянського району загинув наш військовий.

«Вчора зранку ворог відкрив вогонь по околицях населеного пункту Новотошківське, застосовуючи 120-мм та 82-мм міномети, а також протитанкові гранатомети. У результаті обстрілів, нажаль, Україна знову втратила свого захисника. Висловлюю співчуття родині загиблого», – прокоментував ситуацію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Інформаційно-культурний захід Чернігівської ТПП “Відкрий нову країну. Італія”

Запрошуємо відвідати інформаційно-культурний захід “Відкрий нову країну. Італія”, що відбудеться в культурно-діловому центрі “Світогляд” 22 грудня 2017 р. об 11:00 та проводиться Центром підтримки бізнесу при Чернігівської ТПП.

Даний захід вже став щорічним та об’єднує підприємців, зацікавлених у виході на певний ринок. В минулому році захід був присвячений співпраці з Німеччиною. 

Цього року в програмі: презентації спікерів, відвідання підприємства з італійськими інвестиціями, дегустація страв італійської кухні.

На Луганщині проведено першу супервізію в рамках пілотного проекту із попередження насильства «Відповідальність починається із нас»

На Луганщині продовжується впровадження пілотного проекту щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району визначено контактних осіб із числа місцевих жителів, які надають першу допомогу постраждалим, перенаправляють до суб’єктів міжвідомчої взаємодії та проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. У листопаді проведено семінар для контактних осіб та семінар-практикум із перенаправлення за участю представників районних та обласних структур.