Архів новин

21 декабря 2017

Професійно орієнтовані асоціації – це основа органів місцевого самоврядування, які будуть створені після об’єднання Луганщини, – Юрій Гарбуз

«Професійно орієнтовані асоціації – це основа органів місцевого самоврядування, які будуть створені після об’єднання Луганщини», – заявив Юрій Гарбуз, відповідаючи на запитання власного кореспондента «Урядового кур’єру»  щодо проблем, які вирішують Асоціації.

Сучасне обладнання захищатиме дороги Луганщини від руйнування

Сьогодні голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк завітав на Луганщину. Він разом із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом передав Управлінню Укртрансбезпеки у Луганській області ключі від мобільних габаритно-вагових комплексів.

Це чотири легкові мікроавтобуси, оснащені сучасною лабораторією, яка спроможна здійснювати вимірювання габаритних і вагових параметрів транспортних засобів з миттєвою видачею акта зважування.

Затверджено обласний бюджет на 2018 рік

Проект обласного бюджету на 2018 рік одностайно підтримано на колегії облдержадміністрації, засідання якої відбулося 21 грудня 2017 року. Розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.12.2017 № 929 «Про обласний бюджет на 2018 рік» загальний обсяг доходів затверджено в сумі 4.512,6 млн грн.

Презентація розвитку інфраструктури області за 2017 рік

Під час прес-конференції голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза презентувано розвиток інфраструктури області за 2017 рік.

Вдала співпраця з канадцями стане добрим знаком для інших інвесторів, – Юрій Гарбуз

Одним з важливіших питань прес-конференції голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу стало відновлення промислового потенціалу.

Юрій Гарбуз ініціює створення «Парку миру»

У рамках проекту «Змінимо країну разом» голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз має намір створити на Луганщині  «Парк миру», в якому будуть відтворені архітектурні пам’ятки усіх областей України.

Мобільні габаритно-вагові комплекси контролюватимуть дотриманням правил перевезення вантажів

Одне з головних завданнь Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації – це своєчасне проведення державної політики в регіоні в сфері забезпечення якісних та комфортабельних пасажирських перевезень, організація роботи спрямованої на підвищення рівня комфортабельності, життя заходів з безпеки дорожнього руху.

У Станиці Луганській збудують супермаркет

Відповідаючи на запитання редактора станично-луганської районної газети «Время» щодо ситуації з перетинанням КПВВ, розташованого у цьому населеному пункті, голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз повідомив, що проблема вирішується.

Зокрема, з метою прискорення процедури пропуску, вже збільшено кількість співробітників спецпідрозділу ДФС  «Фантом»,  які забезпечують контроль переміщення товарів через лінію розмежування.

Юрій Гарбуз: 2018-й має стати роком відновлення автошляхів на Луганщині

Сьогодні, 21 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз дав прес-конференцію, присвячену підсумкам соціально-економічного розвитку області у 2017 році та планам на майбутнє.

На Луганщині вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,24 га місцевості у смт Станиця Луганська, у Попаснянському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом, за минулу добу було обстежено 2,24 га території області, де виявлено та вилучено 43 одиниці вибухівки, а саме: 37 артилерійських снарядів, дві ручні гранати, три інженерні боєприпаси та одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

В облдержадміністрації відзвітували про виконання обласної програми соцзахисту чорнобильців

Під час засідання колегії про хід виконання Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки розповіла розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Гарькавець.

Ухвалено проект обласного бюджету на 2018 рік

Проект обласного бюджету на 2018 рік представила директор Департаменту фінансів ОДА Тетяна Анікієва.

Вона зауважила, що з 1 січня наступного року мінімальної заробітної плати встановлюється на рівні 3723 гривні, або в два рази більше, ніж розмір першого посадового окладу Єдиної тарифної сітки і прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

Загальний обсяг доходів пропонується визначити у сумі 4512,6 млн гривень, з них доходи загального фонду – 428,5 млн гривень, спеціального фонду – 57,4 млн гривень. Трансферти з державного бюджету становлять 4026,7 млн гривень.

Український телевізійний канал розширяє мовлення на Луганщині

Сьогодні, 21 грудня,  Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надала телеканалу «Перший західний» (комунальна телекомпанія Львівської облради «Львів-ТБ») дозволи на тимчасове мовлення до завершення антитерористичної операції в трьох містах Луганської області.

Відтак «Перший західний» мовитиме на частотах 38 ТВК у місті Сватове, 43 ТВК у місті Біловодськ і 48 ТВК у місті Марківка.

Робота Департаменту агропромислового розвитку за підсумками 2017 року визнана незадовільною

Колегією облдержадміністрації заслухано звіт Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації про роботу у 2017 році.

Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної Юрій Гарбуз відзначив досягнення аграріїв області щодо виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема, збір понад 1,3 млн тис. тонн зерна, збільшення поголів’я великої рогатої худоби на 3,8 тисячі голів, птиці на 284,0 тисячі голів, обсяг реалізованої продукції - 605,0 млн грн. та зростання експорту аграрної продукції до 30,0 млн доларів США.

Доходи місцевих бюджетів Луганщини зросли та становлять 2695,7 млн гривень

Сьогодні, 21 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

З питанням затвердження Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік виступив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Сергій Медведчук.

Луганщина зустріла десятий Різдвяний патріотичний Потяг Єднання України

Сьогодні, 21 грудня, до станції Переїзна м. Лисичанську прибули понад 150 учасників Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ».

Його учасниками стали артисти, волонтери, громадські діячі, учнівська та студентська молодь, а також військовий оркестр 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗС України.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик разом зі студентами закладів освіти зустріла їх з хлібом і сіллю.

У Сєвєродонецьку презентовано аналітичний звіт «Війна без правил: ґендерно обумовлене насильство, пов’язане зі збройним конфліктом на сході України»

20 грудня 2017 року в місті Сєвєродонецьку проведено презентацію аналітичного звіту «Війна без правил: ґендерно обумовлене насильство, пов’язане зі збройним конфліктом на сході України». Звіт підготовлено Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно з партнерами з Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Небезпека ескалації з боку агресора зростає – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що небезпека ескалації з боку агресора зростає, але Україна готова до будь-якого сценарію.

З 1 лютого 2018 року Україна набуде повноправної участі у Регіональній конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження

20 грудня інструмент про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження передано до Депозитарію Конвенції – Генерального Секретаріату Ради ЄС Таким чином, Україна набуде повноправної участі у Конвенції вже з 1 лютого 2018 року.

Привітання працівників енергетичної галузі

Шановні працівники енергетичної галузі!

     Вітаємо Вас з професійним святом – Днем енергетика!

     Успішна робота кожної окремої галузі господарства безпосередньо залежить від ефективного функціонування енергетичного сектору. Завдяки Вам, шановні енергетики, працює промисловість, функціонують транспорт і зв’язок, ви створюєте світло і затишок у кожній оселі.

Мінфін запроваджує єдиний казначейський рахунок ДФС для сплати митних платежів

Міністерство фінансів запроваджує використання єдиного авансового рахунка ДФС для сплати підприємствами митних платежів. Відповідне рішення прийнято з урахуванням сучасних можливостей автоматизованої системи митного оформлення для створення сприятливих умов ведення бізнесу. Все це відповідає Плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік.

У чому була проблема?

Митні платежі, які підлягають сплаті при митному оформленні, мають бути перераховані на рахунок митниці до моменту подання митної декларації.

Новини АТО: кількість обстрілів зменшилася

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування лише раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку смт Новотошківське Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.