Архів новин

27 декабря 2017

Звіт про громадські консультації проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

З 8 по 22 грудня поточного року проведено публічні громадські обговорення та електронні консультацій з громадськістю проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

З інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Мінсоцполітики відкрито рахунки зарахування коштів для надання допомоги постраждалим та внутрішньо переміщеним особам

З метою надання фінансової підтримки постраждалим особам і внутрішньо переміщеним особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, Мінсоцполітики відповідно до Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 535, відкрито рахунки для зарахування коштів від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової допомоги громадянам зазначених категорій.

На Луганщині семеро жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 07 грудня 2017 року № 409/2017 семеро жінок-мешканок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

Із числа нагороджених дві жінки є мешканками Біловодського району, дві – Новопсковського, по одній жінці нагороджено із міст Лисичанськ, Рубіжне й Сєвєродонецьк.

Майже 30 тисяч учнів навчальних закладів області склали тестування фізичної підготовленості

На Луганщині наряду з іншими областями України проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості серед учнівської та студентської молоді.

Це відбулося відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» та розпорядження КМУ «Про затвердження середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року та плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік».

Громади Луганщини готові протидіяти торгівлі людьми

Адекватному реагуванню на торгівлю людьми з метою трудової експлуатації та необхідність узгодженого підходу всіх суб’єктів до протидії цьому ганебному явищу, навчались представники чотирьох територіальних громад Луганщини.

З 1 жовтня по 26 грудня 2017 року у Біловодській, Новопсковській, Новоайдарській та Троїцькій територіальних громадах відбулись тренінги щодо ефективного впровадження у Луганській області національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Частково пенсії за січень 2018 року будуть виплачені у грудні поточного року

З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій, з урахуванням святкових та вихідних днів у січні 2018 року, 13 грудня поточного року Кабінетом Міністрів України прийнято рішення, що частково пенсії за січень 2018 року будуть виплачені у грудні 2017 року.

Тим, хто отримує пенсію через банківські установи і має дату виплати пенсії з 4 до 7 січня 2018 року, пенсія на їх банківський рахунок буде зарахована у період з 26 по 28 грудня поточного року.

Юрій Гарбуз та Олександр Ганущин підписали Меморандум про співробітництво на 2018 рік

Сьогодні, 27 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин підписали Меморандум про співпрацю щодо реалізації програми «Змінимо країну разом».

Передувала підписанню нарада з приводу подальших дій у рамках програми.

На засіданні Уряду ухвалили документи для впровадження медреформи

27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України презентували план впровадження основних реформ у системі охорони здоров’я на 2018 рік та ухвалили ключові документи для запуску змін у наданні первинної медичної допомоги.

Запускаємо Національну службу здоров’я України

На засіданні Уряду ухвалили документи для впровадження медреформи

27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України презентували план впровадження основних реформ у системі охорони здоров’я на 2018 рік та ухвалили ключові документи для запуску змін у наданні первинної медичної допомоги.

Запускаємо Національну службу здоров‘я України

Юрій Гарбуз привітав працівників облдержадміністрації зі святами

Сьогодні, 27 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав співробітників облдержадміністрації з нагоди новорічних та різдвяних свят.

«Минулоріч, як і сьогодні, кожен з нас визначав цілі і завдання на рік, що настає. Про мою мрію, мабуть, знають усі – це мир на Луганщині. З часом вона тільки посилилася і сформувалася у мету.

Україна приєдналася до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)».

Реалізація Закону дозволить нашій державі використовувати світовий досвід у галузі відновлюваних джерел енергії, розширить можливість залучення кращих знань і передових технологій у цій сфері, а також ефективних фінансових механізмів реалізації відповідних проектів.

Участь України в IRENA сприятиме доступу нашої країни до пільгових кредитів та отриманню рекомендацій щодо удосконалення законодавства у галузі відновлюваної енергетики.

З нагородами повернулися луганчани з першості країни з акробатичного рок-н-ролу

У Дніпропетровській області відбувся чемпіонат України з акробатичного рок-н-ролу і команд формейшен.

За результатами виступів спортсмени з Луганщини вибороли низку нагород.

Так, у категорії «Діти-дебют» Максим Ярцев та Софія Соловйова посіли третю сходинку п’єдесталу.

У категорії «Юнаки-дебют» не було рівних Олександру Краснікову та Ірині Ткаченко, які вибороли перше місце.

У категорії «Юнаки-акробатика» срібло змагань дісталось Івану Клюйко та Арині Клименко.

Підготували наших спортсменів Олексій Фоменко, Яна Зозуля та Інна Узлякова.

Вітаємо!

Фінансування заходів, розроблених громадськими організаціями, у наступному році буде збільшено до 800 тисяч гривень

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Під час заходу директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко зазначив, що у цьому році багато зроблено для розвитку інституту громадянського суспільства, зокрема, прийнята Регіональна цільова програма сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки.

Нічого важливішого, ніж повернення наших додому немає – Президент під час зустрічі із рідними українських полонених

«Нічого важливішого за те, щоб повернути наших додому немає», - сказав Президент Петро Порошенко на зустрічі із рідними заручників, які перебувають у полоні.

«Дуже сподіваюсь, що все буде добре. Дуже сподіваюсь, що це буде символом нашої боротьби і нашої перемоги», – сказав Президент. – Повірте, і я цього дня чекав всі ці три роки».

«Це була дуже виснажлива, дуже професійна з нашого боку боротьба за кожного. Вірю, що вона завтра принесе результат», – наголосив Президент.

Оголошено конкурс проектів з розвитку первинної медичної допомоги

Проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» оголошує конкурс проектів з розвитку первинної медичної допомоги (ПМД). Проект надає експертну та методологічну підтримку за напрямами:

ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ «УКРАЇНА-БАВАРІЯ»

24 січня 2018 року в м. Мюнхен, Німеччина відбудеться економічний форум «Україна-Баварія». Під час поїздки підприємці матимуть нагоду ознайомитись з актуальною економічною ситуацією на ринках Німеччини та Європи і основними аспектами ведення бізнесу в Німеччині, отримати консультації щодо інвестиційних можливостей, а також провести ділові зустрічі та переговори згідно з профілем діяльності Вашого підприємства та Ваших експортних ініціатив.

Новини АТО: у Попаснянському районі поранено нашого військовослужбовця

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, по позиціях наших захисників поблизу міста Золоте Попаснянського району працював ворожий снайпер, а також вівся обстріл зі стрілецької зброї, внаслідок чого зазнав поранень українській військовий.

У напрямку смт Станиця Луганська застосовувалася стрілецька зброя.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Уряд визначив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню у 2018 році

Уряд визначив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню. Крім того, затверджено обсяги квот на зазначені товари у 2018 році.