Архів новин

28 декабря 2017

На Луганщині проводяться зустрічі із активом громад з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству

27 грудня 2017 року в місті Кремінна Луганської області відбулася зустріч із громадським активом з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству й забезпечення безпеки жінок у громадах. Захід проведено МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у рамках спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту», який фінансується Європейським Союзом та зосереджений на Луганській та Донецькій областях.

Президент підписав законопроекти, що дають старт медичній реформі

28 грудня Президент України підписав ключовий законопроект медреформи №6327. Це дозволить вже з 2018 року запустити перші якісні зміни у системі охорони здоров’я країни.

Цей Закон змінює модель фінансування медицини державою та нарешті дає гарантії отримання якісного медичного обслуговування для громадян.

«Підписанням Закону я даю старт реформі. І я сподіваюсь, що 2018 рік стане вдалим роком для медичної спільноти», – зазначив Президент Петро Порошенко.

На Луганщині реалізуються регіональні цільові програми для забезпечення якісної та професійної медичної допомоги

Одне з головних завдань голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрацію Юрія Гарбуза є забезпечення якісної та професійної медичної допомоги населення Луганщини.

Так, у рамках Регіональної цільової програми «Забезпечення рентгенодіагностичним обладнанням лікувально-профілактичних закладів міст та районів Луганської області на 2016-2017 роки» виділено субвенцію в міста та райони області в сумі 80,1 млн гривень на закупівля рентген-діагностичних комплексів.

До Попаснянського району завітала мобільна виставка японської фотографії

Уже протягом місяця Луганщиною крокує мобільна виставка японської фотографії. З 18 по 21 грудня виставка завітала до Попаснянського району.

Гості та мешканці району мали змогу насолодитися чудовим поєднанням традиційних елементів культури та особливостей сучасного японського суспільства в роботах японських фотомитців.

На урочисте відкриття виставки завітали представники Попаснянської райдержадміністрації на чолі з керівництвом.

Можливість ближче познайомитися з японською культурою відбулася за підтримки посольства Японії в Україні та Програми розвитку ООН.

Президент підписав законопроекти, що дають старт медичній реформі

28 грудня Президент України підписав ключовий законопроект медреформи №6327. Це дозволить вже з 2018 року запустити перші якісні зміни у системі охорони здоров’я країни.

Цей Закон змінює модель фінансування медицини державою та нарешті дає гарантії отримання якісного медичного обслуговування для громадян.

 

«Підписанням Закону я даю старт реформі. І я сподіваюсь, що 2018 рік стане вдалим роком для медичної спільноти», — зазначив Президент Петро Порошенко.

 

Луганщина – світанок України. Нескорена. Відроджена

Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА створено відеоролик, який популяризує Луганщину, як регіон, відкритий для бізнесу та інвестицій.

Новорічний подарунок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Сьогодні, 28 грудня, у Рубіжному напередодні Нового року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав ключі від соціальних квартир трьом дівчатам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

«Забезпечення житлом представників таких дітей є пріоритетом нашої роботи. Крім держави, подбати про них нікому. Дякую всім працівникам центральних та місцевих органів державної влади, соціальних служб, які живуть з турботою про найбільш незахищених громадян», – наголосив Юрій Гарбуз.

Юрій Гарбуз вручив ключі від квартир позбавленим батьківського піклування дітям у Рубіжному

Сьогодні, 28 грудня, у Рубіжному напередодні Нового року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав ключі від соціальних квартир трьом дівчатам з числа позбавлених батьківського піклування дітей.

«Забезпечення житлом таких дітей є пріоритетом нашої роботи. Крім держави, подбати про них нікому. Дякую всім працівникам центральних та місцевих органів державної влади, соціальних служб, які живуть з турботою про найбільш незахищених громадян», – наголосив Юрій Гарбуз.

Уряд залучить $500 млн кредиту китайської CCEC для фінансування державного лізингового житла в Україні

Кабінет Міністрів України погодив залучення $500 млн кредиту від Китайської національної корпорації генеральних підрядів (CCEC) для фінансування реалізації державного інвестиційного проекту “Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу”.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Управління з питань надзвичайних ситуацій попереджає

 

 

 

          27.12.2017 о 18:40 до прийомного покою Сватівського РТМО з тілесними ушкодженнями у вигляді травматичної ампутації правої кісті руки, внаслідок вибуху невідомого предмету, було доставлено неповнолітнього Нікішина Євгена Олександровича 14.09.2006 р.н. що мешкає с. Гончарівка вул. Трудова 17 Сватівського району, учня 5-го класу  ЗОШ №1 м. Сватове.

Презентація "Каталогу компаній Луганської області"

Представляємо Вашій увазі Каталог компаній Луганської області, який було розроблено з метою презентації підприємств, бізнес-об’єднань та об’єктів інфраструктури підтримки бізнесу нашого регіону.

Завантажити або переглянути Каталог можна за посиланням: http://bit.ly/2DrJ7Xb

Доступні ліки: у 2018 році безоплатних ліків стане більше

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до програми, які дозволяють збільшити кількість безоплатних препаратів щонайменше на 10 торгових назв та додають дві діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2-го типу.

Для виробників у наступному році запрацює новий механізм ціноутворення для препаратів: після встановлення граничних цін на лікарські засоби фармкомпанії матимуть додатково п’ять днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і таким чином поповнити ланку препаратів, що відшкодовуватимуться на 100 % за державний кошт.

Двом студентам вишів з Луганщини призначено стипендії Кабміну

Уряд призначив академічні стипендії Кабінету Міністрів України студентам вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

Згідно з розпорядженням, за визначні успіхи у навчанні стипендіатами стали 100 студентів. Кандидатів на їх призначення відібрано відповідно до пропозицій закладів вищої освіти.

Виплата стипендії, розмір якої з 1 листопада 2017 року становить 2480 гривень на місяць, здійснюватиметься в межах стипендіального фонду вишів.

31 грудня у Сєвєродонецьку на площі Перемоги відбудеться велика новорічна дискотека

31 грудня о 23:00 у Сєвєродонецьку на площі Перемоги відбудеться новорічна святкова дискотека під патронатом голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

 

У містах і районах області: майже закінчився ремонт у Білокуракинській центральній амбулаторії

Робота по відновленню будівлі Білокуракінської амбулаторії розпочалася ще 30 жовтня. Протягом двох місяців чотири бригади замінили покрівлю, відремонтували два центральних входи та приміщення усередині. Залишилося лише прибрати будівельне сміття та розставити меблі.

На капітальний ремонт з Державного фонду регіонального розвитку було виділено 4 млн гривень.

З нового року планується утеплення фасаду будівлі амбулаторії.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

27.12.2017 року відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Розглянуто питання про кризову ситуацію в енергетичній сфері області під час проходження осінньо-зимового періоду 2017/18 років.

Інформація за 27.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 27.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 26.12.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 26.12.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Буду робити все можливе, щоб повернути кожного воїна – Президент зустрів звільнених із полону українців

Президент Петро Порошенко поблизу лінії зіткнення зустрів звільнених українців, які перебували у полоні на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Президент привітав героїв з поверненням та зауважив, що всі дуже чекали на їх звільнення. Він також зазначив, що сьогодні зустрічають героїв і посол Франції та представник посольства Німеччини. «Зусиллями Ангели Меркель (Канцлер Німеччини – ред.) та Еммануеля Макрона (Президент Франції – ред.), великої нашої команди стало можливим, щоб ви зараз були з нами», – підкреслив Глава держави.

На Луганщині семеро жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня 2017 року № 409/2017 сімом жінкам-жителькам Луганської області присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Із числа нагороджених дві жінки є жительками Біловодського, дві – Новопсковського району, по одній жінці нагороджено з Лисичанська, Рубіжного й Сєвєродонецька.

Уряд затвердив Експортну стратегію України: Дорожню карту стратегічного розвитку торгівлі на період 2017 – 2021 років

27 грудня, Уряд затвердив Експортну стратегію України: Дорожню карту стратегічного розвитку торгівлі на період 2017 – 2021 років, яка була розроблена Мінекономрозвитку за участі бізнесу та експертного середовища.

Документ узагальнює спільну позицію Уряду та бізнесу щодо визначених орієнтирів для розвитку торговельних відносин України, подолання перешкод та використання всіх наявних можливостей з метою розвитку експорту.

Підсумки покращання організаційної результативності та підвищення якості надання адміністративних і соціальних послуг розглядалися в Сєвєродонецьку

22 грудня 2017 року у м. Сєвєродонецьку, в рамках міжнародної технічної допомоги проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), який реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID),  відбувся щорічний семінар «Покращання організаційної результативності та підвищення якості надання послуг».

Новини АТО: на Луганщині не зафіксовано жодного обстрілу

Протягом минулої доби жодного обстрілу не зафіксовано – вздовж лінії розмежування зберігалася тиша.

Протилежна сторона дотрималася рішення, прийнятого під час нещодавнього засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, щодо встановлення новорічно-різдвяного перемир’я.

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ-ВИСТАВКА «БРЕСТ-2018»

Брестське відділення Білоруської ТПП запрошує Вас 26 - 27 квітня 2018 року до міста Брест взяти участь в III-му Міжнародному форумі-виставці ділових контактів «БРЕСТ-2018» (далі - Форум).

Метою даного заходу є створення майданчика для діалогу білоруських і зарубіжних ділових кіл, реалізація перспективних бізнес-ідей та проектів, створення нових наукоємних виробництв.