Архів новин

02 января 2018

Медзаклади приєднуватимуться до реформи групами: район, місто або ОТГ

Основне завдання на перше півріччя 2018 року у впроваджені медичної реформи – реорганізувати заклади первинної медичної допомоги з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства. Іншими словами – автономізуватися.

Це обов’язкова умова, оскільки тільки медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

На Луганщині виявлено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,6 га місцевості у Новоайдарському районі.

Загалом, за минулу добу було обстежено 0,6 га території області, де виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме - мінометні міни.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Щодо заборони використання піротехнічних виробів

У переддень Різдва Головне управління Національної поліції України в Луганській області нагадує про заборону реалізації та використання піротехнічних виробів, зокрема, салютів та феєрверків, на території області.

Під час проведення масових заходів протягом новорічних та різдвяних свят це може призвести до дестабілізації оперативної обстановки, підвищення соціальної напруги та непередбачених трагічних наслідків. 

Президент підписав зміни до Бюджетного та Податкового кодексів

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2233-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» та Закон України № 2245-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Відповідні Закони входять до бюджетного пакету законодавчих актів.

Збільшені виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України, прийнятій наприкінці 2017 року, щодо перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей.

Тож, Кабмін затвердив коефіцієнт перерахування сум щомісячних страхових виплат таким потерпілим з 1 березня 2018 року в розмірі 1,2.

У містах і районах області: Красноріченська загальноосвітня школа отримала статус опорної

На останній сесії Кремінської районної ради у 2017 році прийнято рішення щодо надання статусу опорного закладу Красноріченській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Кремінської районної ради. 

Це другий навчальний заклад у Кремінському районі, який визначено як опорний.

Відтепер до Красноріченської ЗОШ підвозяться діти із чотирьох населених пунктів, школи яких давно були закриті. Це Білосвитівська і Залиманська восьмирічні школи та Новоолександрівська і Красноріченська початкові школи. 

«Фантомівці» затримали чергового порушника

Фіскальним нарядом спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з бійцями батальйону особливого призначення «Луганськ-1» на незаконній переправі через річку Сіверський Донець між селами Лопаскине та Трьохізбенка затримано місцевого жителя Трьохізбенки.

Він на власному автомобілі підвищеної прохідності намагався переправити до тимчасово непідконтрольного українській владі смт Слов’яносербськ 400 кг твердого сиру на загальну суму 23 тис. гривень.

Щодо надання грантів для фінансування інноваційних рішень і винаходів за програмою «Expo-Live»

У період з 20 жовтня 2020 року по 10 квітня 2021 року у м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) заплановано проведення Всесвітньої виставки «Експо-2020», яка стане найбільшою подією у світі, основною темою якої визначено «Об’єднуючи Розум, Створюємо Майбутнє».

Виставка буде присвячена пошуку шляхів взаємозв’язку, співпраці та формуванню нових партнерських відносин для розвитку інновацій і нових ідей для створення кращого майбутнього.

Юрій Гарбуз призначив стипендії 63-м провідним спортсменам Луганщини

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень на Луганщині, обласна стипендія у І півріччі 2018 року призначена 63-м перспективним та провідним спортсменам.

Їх було обрано відповідною комісією з відбору претендентів.

Так, для 14-ти провідних спортсменів зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту стипендія призначена у розмірі 2720 гривень.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Глава держави підписав зміни до Земельного кодексу

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України», ухвалений Верховною Радою 7 грудня 2017 року.

Документом продовжується на один рік строк дії мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення.

Реалізація Закону дозволить забезпечити формування належного нормативно-правового забезпечення функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення. Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Українська бізнес-делегація до ОАЕ в рамках харчової виставки Gulfood2018

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку, в партнерстві з Київською Торгово – промисловою палатою запрошує українські компанії взяти участь у візиті до м.Дубаї, ОАЕ у складі бізнес делегації з 17 – 21 лютого 2018 року для відвідування найбільшої міжнародної виставки продуктів харчування, напоїв, обладнання для готельно-ресторанного бізнесу та кулінарії «Gulfood 2018».

Новини АТО: на Луганщині встановилася тиша

Протягом минулої доби жодного обстрілу не зафіксовано – вздовж лінії розмежування зберігалася тиша.

Протилежна сторона дотрималася рішення, прийнятого на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську, щодо встановлення новорічно-різдвяного перемир’я.