Архів новин

03 января 2018

«Фантом» затримав мобільні телефони вартістю понад 46 тис. гривень

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт порушення Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

Так, 32-річний житель м. Свердловськ Луганської області намагався перенести на тимчасово непідконтрольну українській владі територію шістнадцять мобільних телефонів загальною вартістю понад 46 тис. гривень з метою подальшої реалізації.

Українсько-Італійський бізнес-форум

30 січня 2018 року в ТПП України відбудеться Українсько-Італійський бізнес-форум високого рівня в рамках офіційного візиту Міністра закордонних справ Італійської Республіки Анджеліно  Альфано. У заході передбачається участь міністрів закордонних справ України та Італії. Разом з цим, італійська сторона зацікавлена у направленні для участі у Форумі делегації у складі урядовців, керівництва профільних державних агенцій та асоціацій, а також підприємств Італії.

Роз’яснення МВС щодо змін до правил дорожнього руху, які набули чинності 1 січня

З 1 січня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.11.2017 № 883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», прийнята за ініціативою Міністерства внутрішніх справ. Відтепер існує обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/год.

У 2018 році служби області здійснять інвентаризацію лісосмуг

Сьогодні, 3 січня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів нараду щодо інвентаризації земель сільськогосподарського призначення під полезахисними лісосмугами.

Під час заходу учасники обговорень зазначили, що попри неврегульованість ситуації з передачі земельних ділянок на яких знаходяться лісосмуги у комунальну власність, потрібно консолідуватися задля вирішення цього питання.

План-календар міжнародних виставково-ярмаркових заходів та ділових форумів на 2018 рік

До уваги суб'єктів господарювання, підприємств будь-якої форми власності, урядових та неурядових організацій тощо Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльность пропонує ознайомитися з "Планом-календарем" міжнародних виставково-ярмаркових заходів та ділових форумів які проходитемуть у 2018 році.

Завантажити "План-календар" можна за посиланням: http://loga.gov.ua/oda/about/depart/dep_ved/exhibition

 

 

Двадцять дітей Білокуракинщини зустрінуть Різдво на Львівщині

Провести незабутні різдвяні канікули відправилися 20 дітей та чотири супроводжуючих вчителів Білокуракинського району до міста Броди Львівської області.

Там вони ознайомляться з традиціями новорічно-різдвяних свят, спробують смачну кухню, побачать прекрасні краєвиди Західної України.

Провести  незабутній тиждень зимових канікул дітей Білокуракинщини запрошено головою Бродівської районної ради згідно з Меморандумом про співпрацю Бродівського та Білокуракинського районів та в рамках проекту «Змінимо країну разом».

На Луганщині виявлено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,85 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському районах та у смт Станиця Луганська.
Загалом, за минулу добу було обстежено 0,85 га території області, де виявлено та вилучено 32 одиниці вибухівки, а саме: п'ять артилерійських снарядів, мінометну міну та 26 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.
Пам'ятайте!
Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Відбулися зустрічі з активом громад з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству

У Кремінній відбулася зустріч з громадським активом з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству й забезпечення безпеки жінок у громадах.

Координатором напряму попередження домашнього та ґендерного насильства на регіональному рівні є Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації

На заході були наведені статистичні дані щодо випадків домашнього насильства.

Кабмін визначив розпорядників квот 1 тисячі бюджетних місць у вишах для вступників з тимчасово окупованих територій

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання порядку розподілу місць державного замовлення у закладах вищої освіти».

Зокрема, унормовано питання квот на навчання за держзамовленням для абітурієнтів з Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

У містах і районах області: для медиків Станично-Луганського району придбано санітарний автомобіль

Тривалий час у центральній районній лікарні Станично-Луганського РТМО не було спеціалізованого транспортного засобу для перевезення лежачих хворих в інші обласні лікувальні установи на консультацію або госпіталізацію. Тож, для цього доводилося долучати машини «швидкої допомоги».

Цей автомобіль дозволить вирішити цілий ряд проблем з транспортування лежачих хворих та полегшити роботу медиків Станично-Луганського РТМО.

Він придбаний на суму 850 тис. гривень. З обласного бюджету виділено 500 тис. гривень, з районного – 350 тис. гривень. 

ПРАВКИ ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ - 2018

ТПП України запрошує взяти участь у семинарі / вебинарі від партнерів і фахівців Crowe LF Ukraine «Правки до податкового кодексу - 2018».

Семінар / вебінар відбудеться 19 січня 2018 р.

Спікери:

Александр Кирш - народний депутат України
Віталій Смердов - радник Crowe LF Україна
Ольга Богданова - партнер Crowe Horwath AC Ukraine?
Дмитрий Михайленко - партнер Crowe LF Україна

Програма:

Новини АТО: на лінії розмежування зберігається спокій

Протягом минулої доби, 2 січня, вздовж усієї лінії розмежування на Луганщині зберігалася тиша – не зафіксовано жодного обстрілу.

Протилежна сторона дотрималася прийнятого на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську рішення стосовно припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят.