Архів новин

04 января 2018

Затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників АТО

Реабілітація передбачає надання психологічної діагностики, психологічної просвіти та інформування, консультування, психологічної підтримки та супроводження, психотерапії, групової роботи.

Послуги зі психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Глава держави підписав Закон про запобігання та протидію домашньому насильству

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Документом передбачається впровадження комплексного підходу до боротьбі з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби, введення нових визначень термінів, та інших норм, спрямованих на покращення захисту потерпілих від домашнього насильства. Зокрема, Законом передбачено створення та забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства.

На Луганщині продовжують дешевшати гречані крупи та цукор

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду грудня 2017 року, в порівнянні з попередньою декадою, на підконтрольній українській владі території області склалась наступна цінова ситуація.

На розвиток правоохоронної сфери додатково буде виділено понад 50 мільйонів гривень обласних коштів

Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко сьогодні, 4 січня, на нараді стосовно інженерно-технічного облаштування блокпостів сил АТО на території Луганської області.

На відновлення тваринницьких комплексів області витратять 132 мільйони гривень

Сільгоспвиробники Луганщини готують проекти з будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів.

Тільки у 2018 році планується реконструювати 17 та збудувати пять нових таких приміщень на загальну суму 132 млн гривень.

Також буде закуплено 220 голів великої рогатої худоби, 200 – свиней, 200 – кролів, 100 – кіз на загальну суму 6,5 млн гривень.

Впровадження вищезазначених заходів дасть змогу збільшити поголів’я свиней на 5 тис. голів, великої рогатої худоби на 3 тис. голів.

Озимі - 2018

Галузь рослинництва і надалі є однією з пріорітетних в сільському господарстві області. Отримані показники говорять про зростаючу зацікавленість керівників агроформувань якісно вести господарювання, про перебудову світогляду на сучасну технологічну і технічну оснащеність, більш ефективне використання сільськогосподарських угідь.

Стан справ галузі тваринництва області

Тваринництво – це галузь з високою доданою вартістю. У тваринництві працює 75 % зайнятого населення сільського господарства. Більшість сільськогосподарських тварин утримується господарствами населення - 69 % і лише 31 % припадає на сільськогосподарські підприємства. Це є стримуючим фактором для виробництва тваринницької продукції.

На сьогодні суттєво зміцнений потенціал галузі тваринництва в області.

На Луганщині виявлено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби  піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,92 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Кремінському районах та у смт Станиця Луганська.

Загалом, за минулу добу було обстежено 0,92 га території області, де виявлено та вилучено 35 одиниці вибухівки, а саме: 11 артилерійських снарядів, мінометну міну та 23 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Президент підписав Закон щодо вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Документ спрямований на забезпечення належного виконання рішень щодо стягнення аліментів. Закон дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів, а також забезпечить належне утримання осіб, які отримують аліменти.

У містах і районах області: у Сєвєродонецьку відремонтували будівлю школи самбо

У Сєвєродонецьку відремонтували споруду школи самбо, яка відноситься до дитячо-юнацької спортивної школи №1.

Там встановили пластикові вікна та двері, зробили якісне освітлення, утеплили фасад будівлі, провели капітальний ремонт у роздягальні та душових кабінах.

Крім цього, закуплено сучасний спортивний інвентар, у тому числі якісна спортивна форма, яка дозволяє брати участь в змаганнях найвищого рівня.

Зазначимо, що у цьому приміщенні ремонтні роботи не проводилися з 1959 року.

МОЗ визначило граничні ціни для препаратів програми «Доступні ліки»

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби для участі в Урядовій програмі «Доступні ліки».

Це означає, що протягом 10 днів фармвиробники та імпортери лікарських засобів мають подати заяви для участі їх торгових препаратів у програмі «Доступні ліки».

Новий реєстр «Доступних ліків» містить 23 міжнародних непатентованих найменувань.

Новини АТО: порушень перемир’я не зафіксовано

Протягом минулої доби на Луганщині порушень режиму припинення вогню не відбулося.

Вздовж усієї лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу – протилежна сторона дотрималася рішення, яке було прийнято на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську, стосовно перемир’я на час новорічно-різдвяних свят.

НБУ спрощує порядок ввезення готівкової іноземної валюти в Україну

Національний банк України спрощує порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти у готівковій формі та удосконалює порядок її вивезення.