Архів новин

05 января 2018

Луганщина – друга за показником виконання посівних робіт озимих зернових

На сільгосппідприємствах області під урожай 2018 року заплановано було посіяти 244 тис. га озимих зернових культур.

Фактично посіяно 277,8 тис. га, що на 31 тис. га більше, ніж у минулому році.

У рейтингу областей за відсотками виконання запланованих робіт Луганщина займає друге місце – 113,0 % (після Житомирської 113,2 %).

Зокрема, озимої пшениці посіяно 271,0 тис. га, жита – 2,4 тис. га, ячменю – 4,4 тис. га. Крім того, посіяно 4,4 тис. га озимого ріпаку (293 %).

У доброму та задовільному стані знаходяться 229,5 тис. га озимини (83 %).

Дванадцяти закладам охорони здоров’я Луганської області буде передано медичне обладнання від Словацької Республіки

У рамках надання матеріально-технічної допомоги від Благодійної організації  «Благодійний фонд «Україна – Словаччина СОС» 12 закладам охорони здоров’я буде передано необхідне медичне устаткування.

Визначені основні пріоритети роботи Центру соціальної реабілітації в Сєвєродонецьку

Відбулася нарада з питання діяльності Центру соціальної реабілітації Сєвєродонецької міської ради. Її провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час наради обговорені питання соціального захисту осіб з інвалідністю, особливості соціального захисту та соціальної реабілітації дітей з інвалідністю в Сєвєродонецьку, проблеми охорони здоров’я, освіти та інші актуальні питання.

Зокрема, в Сєвєродонецьку щороку спостерігається збільшення кількості дітей з інвалідністю та дітей, у яких є потреба в реабілітаційних послугах.

Дайджест з найцікавішою інформацією зі сторінок проекту Представництва ЄС в Україні

Смачна євроінтеграція, або який шоколад з Нового року їстимуть українці? Згідно з Угодою про Асоціацію з Європейським Союзом у 2018 році Україна повинна регулювати якість шоколадних продуктів за стандартами ЄС. Вже з 1 січня 2018 року в Україні діятимуть обов’язкові до виконання норми якості шоколаду. За якими критеріями визначатиметься якість шоколаду та що зміниться для споживача і виробника, читайте за посиланням:
Детальніше: http://bit.ly/2BNn24R

На Луганщині запроваджують інноваційне вуличне освітлення

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області зареєстровано дозвільні та погоджувальні документи про початок будівельних робіт на низці об’єктів соціальної інфраструктури. Зокрема, в Старобільському та Сватівському районах.

Так, у селі Лиман Старобільського району розпочинається капітальний ремонт дошкільного навчального закладу на вул. Пізника, 1-б. Роботи з оновлення приміщень загальною площею 321 м² здійснюватимуться на замовлення Лиманівської сільської ради.

Протягом осінньо-зимового періоду надана соціальна допомога понад 1600 громадянам

Установами та закладами соціальної сфери застосовано ряд заходів із забезпечення належної підготовки роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років, а саме:

– 18 оперативних штабів працюють для вжиття заходів під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період;

– постійно проводиться обстеження соціально-побутових умов проживання найбільш вразливих категорій громадян (безпритульних одиноких непрацездатних громадян, осіб похилого віку тощо);

– визначено 29 «гарячих ліній» для отримання необхідної інформації;

У містах і районах області: у лютому в Новопскові відкриється ЦНАП

Центр надання адміністративних послуг розміщуватиметься у селищному будинку культури. Тут буде п’ять кімнат: зал обслуговування, кабінет директора, коридор для очікування, санвузол та дитяча зона.

Зараз там повним ходом йдуть ремонтні роботи. Вже утеплений фасад, поруч з приміщенням побудований дитячий майданчик.

За  Програмою  розвитку ООН на ремонтні роботи виділено 1,8 млн гривень.

Доки ЦНАП приймає клієнтів у приміщенні Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

Відкриття Центру заплановане на кінець лютого 2018 року.

В обласній державній адміністрації обговорили питання діяльності Центру соціальної реабілітації Сєвєродонецької міської ради

04 січня 2018 року з метою організації роботи з соціальної реабілітації в місті Сєвєродонецьк відбулась нарада з питання діяльності Центру соціальної реабілітації Сєвєродонецької міської ради.

Під час наради обговорено питання соціального захисту осіб з інвалідністю, особливості соціального захисту та соціальної реабілітації дітей з інвалідністю в місті Сєвєродонецьк, проблеми охорони здоров’я, освіти та інші актуальні питання.

Стан проходження осінньо-зимового періоду в Луганській області

Протягом 2017 року установами та закладами соціальної сфери застосовано ряд заходів із забезпечення належної підготовки роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років, а саме:

- поновлено роботу оперативних штабів для вжиття заходів під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період (18 штабів);

- постійно проводиться обстеження соціально-побутових умов проживання найбільш вразливих категорій громадян (безпритульних громадян, одиноких непрацездатних громадян, осіб похилого віку, тощо);

Новини АТО: режим припинення вогню триває

За минулу добу, 4 січня, та після півночі на Луганщині зберігався спокій. Вздовж усієї лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу.

Домовленостей щодо новорічно-різдвяного перемир’я, досягнутих у Мінську, протилежна сторона дотрималася.