Архів новин

10 января 2018

За рік три спортсмени з Сєвєродонецька стали чемпіонами світу з кікбоксингу

Так, на чемпіонаті світу з кікбоксингу WPKA у Білорусі в складі національної збірної України 17-річний Артур Чернов став володарем золотої та срібної медалей.

Для вихованця школи гун-фу «Дракон і Тигр», студента 1-го курсу Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля це вже четверта в його 12-річній спортивній кар'єрі золота медаль світових першостей з кікбоксингу.

Конкурс грантів за Програмою «Expo-Live»

У період з 20 жовтня 2020 р. по 10 квітня 2021 р. у м.Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) заплановано проведення Всесвітньої виставки «Експо – 2020».

Виставка буде присвячена пошуку шляхів взаємозв’язку, співпраці та формуванню нових партнерських відносин для розвитку інновацій і нових ідей для створення кращого майбутнього. 

Видавнича продукція, яку без дозволу ввозитимуть з держави-агресора, вилучатиметься, на порушників накладатимуть штраф

Відтепер видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, виданого згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 262, вилучатиметься з обігу уповноваженими особами Держкомтелерадіо.

Вилучення відбуватиметься  на підставі звернень правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 235.

Видавнича продукція, яку без дозволу ввозитимуть з держави-агресора, вилучатиметься, на порушників накладатимуть штраф

Відтепер видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, виданого згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 262, вилучатиметься з обігу уповноваженими особами Держкомтелерадіо.

Вилучення відбуватиметься  на підставі звернень правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 235.

Сім’ям вразливих категорій з дітьми з лінії розмежування 4 місяці надаватиметься гуманітарна допомога

Ще 19 грудня 2017 року в рамках акції «Папа для України» розпочалася видача гуманітарної допомоги для сімей з дітьми віком до 3 років, які опинилися у складних життєвих обставинах. Акція триватиме протягом 4 місяців (грудень 2017 – березень 2018 року) на територіях Станично-Луганського, Новоайдарського та Попаснянського районів Луганської області. 

На Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 6,05 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському районах та у смт Станиця Луганська.

Загалом, за минулу добу було обстежено 6,05 га території області, де виявлено та вилучено 30 одиниць вибухівки, а саме: чотири артилерійських снаряди, ручну гранату та 25 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Ініціатива Асоціації сільгосптоваровиробників Луганщини підтримана у Парламенті

Звернення членів Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області з проханням включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України та прийняти законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (реєстр. № 6489).

Медреформа в дії: що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році

Комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають:

• реорганізуватися у некомерційне комунальне підприємство. Лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету;

• забезпечити комп’ютеризацію, обрати медичну інформаційну систему та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів;

Біловодській ОТГ надана практична допомога щодо формування виконавчих органів

Відбулося виїзне засідання робочої групи з надання консультативної допомоги Біловодській селищній раді щодо формування виконавчих органів.

Зустріч відкрив заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян, який повідомив, що це перший захід, коли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчих органів селищної ради спільно опрацьовують питання взаємодії та передачі повноважень від районної до селищної об’єднаної територіальної громади.

Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс зустрівся з Міністром промисловості і торгівлі Чеської Республіки Томашем Гінером

9 січня Посол Євген Перебийніс зустрівся з Міністром промисловості і торгівлі Чеської Республіки Томашем Гінером. Він привітав Т.Гінера з нещодавнім призначенням на посаду та висловив сподівання на подальший активний розвиток українсько-чеського співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

Уряд затвердив Державну цільову програму відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

Кабінетом Міністрів України затверджено Державну цільову програму відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, розроблену Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

В основу Програми закладено комплексний підхід до вирішення проблеми відновлення та розбудови миру в Луганській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Програма ґрунтується на трьох стратегічних складових:

Потяг Лисичанськ-Київ-Хмельницький з лютого курсуватиме у зручний час, – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз досяг домовленості щодо перегляду графіку руху потяга з Лисичанська до Києва у бік інтересів жителів області.

«З 1-го лютого потяг Лисичанськ-Київ-Хмельницький курсуватиме у зручний для пасажирів час, – заявив очільник Луганщини. – Дякую директору ПАТ «Укрзалізниця» Євгену Кравцову за конструктивну позицію!»

Новини АТО: на лінії розмежування тримається тиша

За минулу добу, 9 січня, на Луганщині зберігалася тиша – вздовж усієї лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу.

Тож, протилежна сторона дотрималася рішення щодо встановлення перемир’я, досягнутого на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Директори інтернатних закладів Луганської області долучилися до акції «Луганщина у нас одна»

05 січня 2018 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено нараду з питань організації роботи інтернатних закладів Луганської області. До участі в заході долучилися директори десяти інтернатних установ психоневрологічного профілю та для громадян похилого віку й інвалідів, що наразі працюють на Луганщині.

Затверджено план реформування будинків-інтернатів системи соціального захисту населення Луганської області

Указом Президента України від 13 грудня 2016 року № 553 “Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю” передбачено реформування будинків-інтернатів системи соціального захисту населення до 2022 року.