Архів новин

12 января 2018

Звіт за результатами консультацій з громадськістю щодо проекту Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки у формі електронних консультацій

ЗВІТ
за результатами консультацій з громадськістю щодо проекту Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки
у формі електронних консультацій

«Фантом» запобіг крадіжці 50 метрів залізничних колій

Днями співробітники спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганській області у населеному пункті Золоте-4 Попаснянського району припинили демонтаж залізничних колій.

При цьому на «гарячому» затримали шість осіб, які за допомогою газових різаків здійснювали порізку залізничного полотна.

Надалі демонтовані колії фрагментами довжиною від 2 до 4 метрів завантажували в автомобіль КрАЗ для подальшого транспортування та здачі їх у пункти прийому металобрухту.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

11 січня поточного року відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Було розглянуто питання " про виконання заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла 29 жовтня 2015 року на території об'єднаних польових складів ракетно - артилерійського озброєння Сектору "А" Міністерства оборони України,
розташованих у м. Сватове Луганської області. За результатами засідання було прийняте рішення вважати зазначену надзвичайну ситуацію -ліквідованою.

Інформація за 11.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 11.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

На 9 січня вже затверджено 8940 місцевих бюджетів із 9016, — Геннадій Зубко

Фінансова децентралізація дозволила органам місцевого самоврядування приймати місцеві бюджети до прийняття головного фінансового документу країни — Держбюджету. На 9 січня вже затверджено 8940 місцевих бюджетів із 9016. Це 99,2%. Про це повідомив на своїй сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Держмолодьжитло: збудовано перший мільйон квадратних метрів житла

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву повідомляє про основні показники своєї роботи у 2017 році у порівнянні з даними за 2016 рік.

Протягом 2017 року за допомогою державних і місцевих житлових програм, що їх адмініструє Фонд, забезпечено власним житлом 568 родин. 2016 року таких сімей було 348.

Отже, за рік цей показник зріс на 63 відсотки.

За 2017 рік у будівельну галузь країни залучено 392,1 млн грн інвестицій. Тоді як 2016 року – 227,2 млн грн.

Це 73 відсотки зростання обсягу інвестицій.

Зокрема, забезпечено житлом 154 сім’ї учасників АТО (загалом у 2015-2017 рр. 207 родин захисників Вітчизни отримали власне житло за програмами Фонду).

Забезпечено житлом 65 сімей внутрішньо переміщених осіб.

На початок цього року на обслуговуванні у Держмолодьжитлі перебувають 15,7 тис. укладених раніше договорів із громадянами щодо пільгового кредитування, надання підтримки на придбання житла і компенсації відсоткових ставок у комерційних банках.

Загалом же від 1998 до 2017 року майже 38 тисяч українських родин отримали житло за усіма програмами Держмолодьжитла.

За цей час збудовано понад 1 млн квадратних метрів житла.

Прес-служба Держмолодьжитла

На Новоайдарщині отримала соціальне житло дитина, позбавлена батьківського піклування

Позбавлена батьківського піклування дитина з Новоайдарського району отримала ключі від соціального житла.

Відповідне рішення про надання коштів на придбання житлової площі для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа прийнято у грудні обласною Комісією з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету.

Зокрема, і для дитини з Новоайдарського району, що перебувала на квартирному обліку.

Понад 63 мільйони гривень субвенції надійшло з держбюджету на соціальні виплати

Ця субвенція отримана з держбюджету та перерахована місцевим бюджетам області на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю.

Європейська комісія пропонує інвестувати 1 мільярд євро в європейські суперкомп'ютери

Європейська комісія оприлюднила сьогодні свої плани щодо інвестування спільно з державами-членами побудови європейської інфраструктури суперкомп'ютерів світового класу.

Виступ Carlos Moedas ВІДЕО

Суперкомп'ютери потрібні для обробки все більшої кількості даних і приносять переваги суспільству у багатьох сферах від охорони здоров'я та відновлюваної енергії до безпеки автомобілів та кібербезпеки.

На Луганщині вилучено 63 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 8,35 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському районах та у смт Станиця Луганська.

Загалом, за минулу добу було обстежено 7,16 га території області, де виявлено та вилучено 63 одиниці вибухівки, а саме: п'ять артилерійських снарядів, дві ручні гранати, мінометну міну, 56 одиниць інших вибухонебезпечних предметів та 20 набоїв.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Щодо надання містобудівних умов та обмежень на об’єкти будівництва, передбачені частиною четвертою статті 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»

Відповідно до статті 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (далі — Закон) містобудівні умови та обмеження надаються відповідними уповноваженими органами містобудування та архітектури на підставі містобудівної документації на місцевому рівні на безоплатній основі за заявою замовника, до якої додаються:

Порядок надання містобудівних умов та обмежень

Законом України від 17.01.2017 № 1817-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», що набув чинності 10.06.2017, внесено зміни до статті 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (далі – Закон), якими унормовано відносини, пов’язані з виданням містобудівних умов та обмежень.

З 1 січня 2018 року право на пенсію у 60 років мають особи при наявності 25 років страхового стажу

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області інформує, що нове призначення пенсій по 31.12.2017 проводиться із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчисленої як середній показник за 2015, 2016 та 2017 роки (3764,40 гривень) із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1,35 %.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис.

МІЖНАРОДНІ КОНТАКТНІ ДНІ

Закарпатська ТПП запрошує на «Міжнародні контактні дні»
15-16 лютого 2018 року у м. Ужгород.

Напрямок заходу: сільгосптехніка та обладнання, посівні матеріали, добрива та засоби захисту рослин, обладнання та технології для харчової промисловості, виробництво продуктів харчування, упаковка та пакувальна техніка. Також на зустріч запрошені представники ділових кіл Румунії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Хорватії та Сербії.

На початку січня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 січня 2018 року отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідніст

БІЗНЕС-ФОРУМ «УКРАЇНА-ІРАК: ПЕРСПЕКТИВИ ДВОСТОРОННЬОЇ ТОРГІВЛІ»

17 січня 2018 року в рамках форуму «Україна-Ірак: перспективи двосторонньої торгівлі» Україну відвідає численна делегація підприємців-трейдерів з Багдаду та інших регіонів Іраку.

Іракські компанії готові закуповувати в Україні наступні категорії товарів:

·                     продукти харчування (кондитерські вироби, халяльну яловичину та м'ясо птиці, дієтичні продукти);

·                     сільськогосподарську продукцію;

·                     косметичну та парфумерну продукцію;

11 січня 2018 року в приміщенні Луганської обласної державної адміністрації пройшла обласна нарада з питань децентралізації у сфері культури

Організатором даного заходу є управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

Спікером наради виступила начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліна Адамчук. Також, на заході була присутня Ольга Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери.

В області понад 250 тис. осіб отримали лікарські засоби за програмою «Доступні ліки»

У Луганській області в Урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 154 аптеки.

Від початку дії програми лікарські засоби отримали 251128 осіб, використано 11388,712 тис. гривень.

За грудень 2017 року виписано 68431 рецепт на відшкодування вартості лікарських засобів, використано 3797,312 тис. гривень.

Відшкодування втрат на 10,6 мільйонів гривень забезпечили минулоріч аудитори Луганщини

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж 2017 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 10,6 млн гривень.

До правоохоронних органів державні аудитори передали 17 матеріалів, за  якими розпочато вісім досудових розслідувань, вручили чотири письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

За вчинені фінансові порушення 40 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, ще двох – до матеріальної.

Новини АТО: нашого військового поранено у Попаснянському районі

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Вчора вдень вони вели обстріл з великокаліберних кулеметів у напрямку села Новозванівка Попаснянського району, внаслідок чого зазнав поранень український військовослужбовець.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.