Архів новин

16 января 2018

За минулу добу в області вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 16,35 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському районах та у смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряда, дві мінометні міни та 22 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Президент підписав Закон, який регламентує встановлення лічильників споживачам природного газу

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу, який був прийнятий Верховною Радою України 21 грудня 2017 року.

Закон удосконалює принципи комерційного обліку природного газу, врегульовує окремі питаня встановлення його засобів, зокрема в багатоквартирних будинках. Ухвалення документу підвищить рівень захисту прав споживачів природного газу.

Увага! Оголошення

19 січня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 15:00.

Лікарі Луганщини не очікують істотного збільшення випадків захворюваності на ГРВІ у найближчий час, – брифінг

Сьогодні, 16 січня, під час брифінгу для ЗМІ заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов розповів про епідеміологічну ситуацію в Луганській області.

Доповідаючи про виявлення та лікування гострих інфекційних кишкових захворювань, він зазначив, що у 2017 році знизилась кількість випадків сальмонельозу – з 95 у позаминулому році до 60.

«Фантомівці» Луганщини в Попаснянському районі викрили копанку

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з бійцями батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Луганській області при перевірці отриманої оперативної інформації викрили копанку, яка нелегально працювала у с. Нижнє Попаснянського району.

Незаконний видобуток вугілля здійснювався шахтовим методом за допомоги екскаватора, спеціального обладнання та дизельних мотопомп для відкачування води.

Вартість квадратного метра за програмою «Доступне житло» – нижча за ринкову

Програма забезпечення доступним житлом продовжує викликати значний інтерес українців. Нагадаємо, з 28 листопада 2017 р. регіональні управління Держмолодьжитла приймають документи від громадян, які бажають взяти участь у зазначеній програмі. Перелік відібраних для участі в програмі об’єктів житлового будівництва затверджено на засіданнях Міжвідомчої комісії Мінрегіону 6 і 22 листопада 2017 року.

Стартував новий етап Національного конкурсу «Благодійна Україна»

Мета цього заходу – визначення кращих українських благодійників, волонтерів і меценатів країни. Найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою – «Ангелом добра». У благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром».  

Засновником Національного конкурсу «Благодійна Україна» стала Асоціація благодійників України.

Цього разу переможців визначатимуть у 15-ти колективних, трьох індивідуальних і трьох спеціальних номінаціях. Церемонія нагородження переможців і лауреатів відбудеться навесні в Києві.

Для студентів Лисичанського нафтохімічного технікуму проведено лекцію «Профілактика та попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації»

15 січня 2018 року на базі ДВНЗ «Лисичанський нафтохімічний технікум» для студентів денної форми навчання I-IVкурсів психологом Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги проведена лекція за темою: «Профілактика та попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації».

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Юрій Гарбуз доручив посилити контроль за незаконним продажем алкогольних і тютюнових товарів неповнолітнім

Таке доручення голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації дав в.о. начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ользі Височиній під час апаратної наради.

Сьогодні керівник Головного управління  ДФС у Луганській області доповіла про  результати роботи управління за 2017 рік. Особливу увагу було присвячено питанням дотримання вимог податкового та іншого законодавства в частині обігу підакцизних товарів.

До уваги громадських формувань!

Не знаєте як зареєструвати громадську організацію? Змінився керівник профспілкової організації? Змінилася адреса структурного утворення політичної партії? Головне територіальне управління юстиції у Луганській області чекає на вас.

Для отримання консультації та відповідей на актуальні питання:

Протягом місяця школи можуть зареєструватися для участі у проекті пришкільних мовних таборів

Розпочалася реєстрація шкіл для участі в проекті пришкільних мовних таборів GoCamp, які влітку працюватимуть у населених пунктах по всій Україні.

До 15 лютого школи можуть заповнити анкету на сайті ініціативи (за посиланням: https://gocamps.com.ua/ua/school) та подати мотиваційну роботу. Школа обирається лише за двома критеріями: мотивація, яку заклад продемонструє в креативному завданні, та якість заповненої анкети. Оцінка анкет проводитиметься до 1 березня.

Святковий концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом маестро Курта Шміда!

13 січня, напередодні Старого Нового року, Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарував слухачам великий святковий концерт під керівництвом головного почесного диригента Курта Шміда /Австрія/.

Новини АТО: минула доба обійшлася без обстрілів

За минулу добу на Луганщині не зафіксовано жодного обстрілу – вздовж лінії розмежування встановилася тиша.

Рішення щодо встановлення перемир’я, досягнутого на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську, протилежна сторона дотрималася.