Архів новин

17 января 2018

Обласна влада протидіє негоді

Сьогодні, 17 січня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян узяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов на території України.

Захід у режимі відеоконференції провів Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Юрій Гарбуз: Модернізація сфери охорони здоров'я – завдання, яке ставить перед нами саме життя

Наступними пунктами робочої поїздки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза до Білокуракинського району стали Комунальний заклад «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та  Білокуракинська центральну районну лікарню.

Там очільник області ознайомився з роботою закладів охорони здоров’я, а саме проінспектував проведені ремонтні роботи в амбулаторії, пологовому та хірургічному відділеннях ЦРЛ.

Інціатива тих, хто хоче працювати на землі має бути підтримана першочергово, – Юрій Гарбуз під час виїзного прийому громадян

Відвідуючи Білокуракинський район, Юрій Гарбуз провів виїзний прийом громадян у Лозно-Олександрівці. Виділення землі, ремонт доріг, освітлення, закупівельні ціни на молоко та зайнятість молоді – основні проблеми, які порушили жителі Лозно-Олександрівки Білокуракинського району під час прийому громадян.

Статистичні дані із заборгованості заробітної плати на підприємствах підконтрольній державним органам влади території Луганської області станом на 01.12.2017

За даними Головного управління статистики у Луганській області, станом на 01.12.2017 заборгованість із заробітної плати складає 213450,3 тис. грн, що на 14 % більше, ніж за попередній місяць.

87 % загальної суми заборгованості припадає на 4 підприємства вугільної та хімічної промисловості:

1) ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» – 88822,5 тис. грн (41,6 % від загальної суми по області);

Юрій Гарбуз: Ми створюємо належні умови для навчання наших дітей у найвіддаленіших селах області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив шкільний автобус Лозно-Олександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Білокуракинської районної ради Луганської області.

Луганщина відзначає 75-річчя визволення від нацистських загарбників

Сьогодні під час робочої поїздки Білокуракинщиною голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистому мітингу з нагоди 75-річчя визволення Білокуракинського району від нацистських загарбників, який відбувся у смт Лозно-Олександрівці.

ВСТУПИВ В ДІЮ НОВИЙ ПОРЯДОК ЗАСТОСУВАННЯ КНИЖОК МІЖНАРОДНИХ ДОРОЖНІХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

06 січня 2018 року вступив в силу наказ Міністерства фінансів України від 20.11.2017 № 953 «Про затвердження Порядку реалізації положень Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП (Конвенції МДП) 1975 року та Інструкції щодо заповнення книжки МДП».

УКРАЇНА ГОТОВА РОЗГЛЯНУТИ МОЖЛИВІСТЬ СТВОРЕННЯ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ З АЛБАНІЄЮ

Україна готова розглянути можливість створення зони вільної торгівлі з Албанією та зацікавлена в інтенсифікації економічного співробітництва з цією країною.

Як передає прес-служба уряду, про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На Старобільщині зупинили нелегальну придорожню реалізацію бензину

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» в ході проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог податкового законодавства України, виявили факт незаконної реалізації паливо-мастильних матеріалів.

Встановлено, що житель с. Лиман Старобільського району без реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності та відповідних дозвільних документів у с. Проїждже Старобільського району з власного автомобіля «Москвич 21412» реалізовував бензин марки А-92 за ціною 25 гривень за літр.

У містах та районах області: два нових шкільних автобуси діятимуть на Марківщині

Для Марківського районного відділу освіти придбані два нових автобуси. Загальна вартість транспорту становить 3 мільйони гривень.

З них, субвенція з обласного бюджету – 2 мільйони 100 тисяч гривень, залишки освітньої субвенції – 450 тисяч гривень, надходження з районного бюджету – 450 тисяч гривень.

Ці автобуси підвозитимуть дітей до Краснопільської та Караван-Солодківської шкіл.

Окрім того, учні зможуть виїжджати на них на учнівські олімпіади, конкурси, екскурсії тощо.

Підвищено розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову «Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Згідно з нею, підвищується розмір щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, дітям, особам, які отримують пенсії, та її граничного розміру, що виплачується на сім’ю.

Спортсмени області стали призерами всеукраїнського турніру з настільного тенісу

У Покровську, що на Донеччині, відбувся всеукраїнський турнір з настільного тенісу, у якому взяли участь 175 спортсменів з 16 міст і районів Донецької, Дніпропетровської і Луганської областей.

Серед них – 88 юнаків та дівчат, 77 чоловіків і жінок, а також 10 людей з обмеженими фізичними можливостями.

За результатами змагань Оксана Лосєва посіла друге місце серед дорослих. Друге місце серед чоловіків у категорії 30-39 років посів Володимир Бодрухін, також він переміг серед спортсменів 40-49 років.

Кремінський центр з надання первинної медичної допомоги отримав два нових автомобіля

За рахунок коштів обласного бюджету для Кремінського районного центру первинної медико-санітарної допомоги придбані дві одиниці санітарного транспорту.

Наразі автівки ЗАЗ Sens, які обійшлися у суму 392,6 тис. гривень, розподілені для потреб структурних підрозділів Центру.

Тож, санітарний транспорт передано Кремінській міській лікарській амбулаторії та Новокраснянській сільській лікарській амбулаторії загальної практики – сімейна медицина.

Розпочався всеукраїнський проект Euroquiz 2018

Всеукраїнський проект Euroquiz вже розпочався! Цього року працюємо над згуртуванням усіх прихильників європейських цінностей, випускників та учасників європейських навчальних програм та експертів ЄС!

Президент підписав Закон, який регламентує встановлення лічильників споживачам природного газу

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу, який був прийнятий Верховною Радою України 21 грудня 2017 року.

Закон удосконалює принципи комерційного обліку природного газу, врегульовує окремі питаня встановлення його засобів, зокрема в багатоквартирних будинках. Ухвалення документу підвищить рівень захисту прав споживачів природного газу.

Посольство Німеччини буде сприяти у 2018 році новим мікропроектам

Посольство Федеративної Республіки Німеччина надає фінансову підтримку для реалізації мікропроектів, спрямованих на покращення основних потреб бідних та вразливих верств населення, які мають довгострокову дієвість.

Мікропроекти – це заходи/проекти з коротким терміном реалізації (проект повинен бути реалізований до 15.10.2018), спрямовані на поліпшення базових потреб бідних і вразливих верств населення та на забезпечення довгострокового ефекту від проекту. Пам'ятка

Увага! Попередження про ускладнення погодних умов протягом 17-18 січня

За даними УкрГідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону, в Україні протягом 17-18 січня очікується суттєве ускладнення погодних умов.

Зокрема, у Луганській області – посилення вітру до 25-28 м/с. На дорогах –  ожеледиця, дуже сильний мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 30-40 сантиметрів.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, нагадуємо про необхідність:

Діти з Луганської області провели зимові свята на Тернопільщині

У рамках проекту «Схід та Захід разом» вихованці гуртків Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства здійснили екскурсійну подорож до Тернопільської області.

Діти, поділившись на дві групи, побували в містах Чортків та Заліщики.

У Чорткові вони відвідали Вознесенську церкву та величний костел св. Станіслава, одну з найкрасивіших споруд України. 

Дітей, які перебували в Заліщицькому районі, вразила краса міста, що розташоване на лівому березі Дністра, та глибокі родинні традиції святкування Різдва в сільській місцевості.

Новини АТО: неспокійно було під Троїцьким

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Поблизу села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.