Архів новин

18 января 2018

В облдержадміністрації відбулось засідання обласного штабу зі сталого проходження опалювального сезону

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав присутнім, що під час вчорашнього засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов на території України, в режимі відео конференції, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко доручив у разі погіршення погодних умов своєчасно та оперативно ліквідувати негативні наслідки непогоди для безпеки населення.

Завдяки оперативному реагуванню усіх задіяних служб проїзд на дорогах Луганщини забезпечено

З погіршенням погодних умов в області опади та сильний вітер призвели до утворення снігових переметів на автомобільних дорогах загального користування. 

Дорожники Луганщини працювали на таких напрямках: філія «Старобільська ДЕД» – на автодорозі Т-1302 (72-93 км), філія «Троїцький райавтодор» – на автодорогах Т1313 (6-9 км) та Р-66 (24-26 км), філія «Біловодський райавтодор» – на Н-26 (253-254 км) та Т-1314 (52-54 км), Лисичанська філія – Р-66 (155-165 км), «Новоайдарський райавтодор» – на О-13-0-90, Т-13-06 та Н-26.

Глава держави про прийнятий Закон про реінтеграцію Донбасу: Вдячний всім парламентарям за підтримку моєї президентської стратегії звільнення Донбасу

Президент Петро Порошенко подякував парламентарям за підтримку Закону про реінтеграцію Донбасу та відзначив їх здатність об’єднуватися для прийняття важливих для держави рішень.

Затверджено План заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області

Підготовка проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року проводилася відповідно до цілей, визначених у Стратегії, та з огляду на існуючі та передбачувані можливості розвитку і виклики.

Пріоритетами другого етапу реалізації Стратегії залишаються: енергетична безпека, відновлення транспортно-логістичної інфраструктури, розвиток регіональної структури з надання медичних, соціальних послуг, освіти, підтримка розвитку спорту.

На Луганщині винесено судові вироки бойовику та пособнику терористів

Набув чинності вирок Лисичанського міського суду стосовно бойовика так званої «ЛНР», затриманого в результаті спільної операції СБУ та Національної поліції наприкінці 2016 року.

На контрольовану українською владою територію Луганської області  зловмисник проник із розвідувально-диверсійною метою, маючи при собі дві ручні осколкові гранати РГО. При затриманні диверсант вчинив опір правоохоронцям, однак боєзіткнення завершилося його захопленням.

Затверджено План заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 932 «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року розроблено проект Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року (далі – Проект).

Правила безпеки на водоймах під час Водохрещення

19 січня традиційно відзначається Хрещення Господнє. В цей день люди прямують не лише до храмів, аби освятити воду, але й на водойма, щоб пірнути в ополонку.

Незважаючи на впевненість більшості людей у тому, що в цей день не станеться нічого поганого, рятувальники закликають неухильно дотримуватись правил безпеки під час перебування на замерзлій водоймі:

Відновлено будинок культури у Білокуракиному

Голова Луганської обласної державної адміністрації ­­– керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з результатами капітального ремонту районного будинку культури ім. Т.Г. Шевченка.

Нагадаємо, що у цьому закладі культури і мистецтв сталася пожежа. Тоді керівництво райдержадміністрації звернулося до очільника області по допомогу.

З 1 січня змінилася максимальна величина бази нарахування єдиного внеску

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року установлено мінімальну заробітну плату у розмірі 3723 гривні. У зв’язку з цим змінилася максимальна величина бази нарахування єдиного соціального внеску, яка дорівнює 15 розмірам мінімальної заробітної плати.

Тобто максимальна величина бази нарахування ЄСВ у 2018 році становитиме 55845 гривень, а максимальна сума ЄСВ – 12285,9 гривень. Мінімальна сума єдиного соціального внеску дорівнює 819,06 гривень.

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВИЙ ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ТА ВИДАЧІ МИТНИЦЕЮ СЕРТИФІКАТА EUR.1

Порядок розроблено відповідно до норм Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку, а також угодами про вільну торгівлю, укладених Україною з країнами ЄАВТ (Швейцарія, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн) і Чорногорією з метою реалізації спрощеної процедури визначення преференційного походження товарів з України та видачі сертифікатів з перевезення форми EUR.1, наближення законодавства України до законодавства ЄС та підтримки експорту українських товарів на зовнішні ринки.

УВАГА, КОНКУРС!

10 січня 2018 року розпочався прийом відеоробіт для участі у четвертому щорічному Конкурсі від Представництва ЄС. Найкращі відеоролики зможуть отримати призи у розмірі до 12 тис.грн.

У фокусі цьогорічного конкурсу – теми європейської освіти та співпраці між Україною та ЄС. Наприклад:

Чи є різниця між європейською та українською освітою?

Як це – навчатися українцю в Європі?

Як українські школи та університети стають ближчими до європейських стандартів?

Якою буде українська та європейська освіта через 20 років?

На підтримку жіночих ініціатив у Луганській області виділяють понад два мільйони гривень

Жіночий рух у Луганській області сьогодні значно активізувався. Причому, розвиток мають громадські жіночі організації саме сільських та об’єднаних територіальних громад. Поштовх до цього дали проекти ООН «Жінки»

Уряд зняв обмеження на отримання землі учасникам АТО

Кабінет Міністрів України переглянув та конкретизував стратегію держави в частині виділення земельних ділянок учасникам АТО, забезпечивши максимально широкий доступ до отримання цієї пільги.

Постановою «Про внесення змін до Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» закріплюється першочерговість забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано.

Новини АТО: на лінії розмежування – тиша

Протягом минулої доби, 17 січня, на Луганщині зберігався спокій – вздовж лінії розмежування обстрілів не зафіксовано.

Тож, домовленостей стосовно перемир’я, досягнутих на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську, протилежна сторона дотрималася.