Архів новин

19 января 2018

Україна серед пріоритетів зовнішньої політики Вашингтону, - представники Центру з питань американсько-українських відносин

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією Центра з питань американсько-українських відносин (Center for US-Ukrainian Relations).

До складу делегації увійшли директор вашингтонського офісу «Центру відносин США-Україна» Микола Грицковян та член Комітету із зовнішніх справ Українського Конґресового Комітету Америки, тимчасовий голова Ради Українських Державницьких Організацій Світу Борис Потапенко.

Як зміниться робота лікарів у 2018 році

Міністерство охорони здоров’я України виділяє п’ять важливих аспектів, які вплинуть на роботу лікарів у 2018 році.

1. Нові клінічні протоколи

Відновлено мобільний зв’язок на території окремих районів Луганської області

     За сприяння облдержадміністрації, у результаті злагоджених дій оператора мобільного зв’язку та підрядної організації мобільний зв’язок на території окремих районів Луганської області ВІДНОВЛЕНО!

      18 та 19 січня ремонтною бригадою підрядника ПрАТ «Vodafone Україна» проведено роботи щодо відновлення магістрального оптоволоконного кабелю на непідконтрольній українській владі території.

За минулу добу піротехніки ДСНС вилучили 31 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,75 га місцевості у Новоайдарському районі та у смт Станиця Луганська.

Загалом, виявлено та вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 4 артилерійських снаряда, 1 мінометну міну та 26 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

За інформацією ГУ ДСНС України у Луганській області

Підвищення закупівельних цін на молоко

Під час відвідання Білокуракинського району Юрій Гарбуз провів прийом громадян у селі Лозно-Олександрівка. Одним із проблемних питань, порушених жителями села під час прийому був рівень закупівельних цін та своєчасність оплати за здане молоко.

Відсутність укладених договорів на закупівлю молока від населення, неурегульованість самого процесу закупівлі призводить до несвоєчасності розрахунків за здане молоко.

Питання зайнятості сільського населення обговорили під час візиту голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза до Білокуракинського району.

17 січня голова облдержадміністрації відвідав Білокуракинський район. В ході візиту відбувся прийом громадян у Лозно-Олександрівці. Однією із проблем, порушених жителями під час прийому було питання працевлаштування молоді у сільській місцевості.

На Луганщині розповсюджуються буклети «Шлях до ґендерної рівності»

У січні цього року Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації почав розповсюджувати інформаційні листівки двох видів «Шлях до ґендерної рівності».

Вони виготовлені громадською організацією «Жінки Луганщини», яка працює заради збереження миру і злагоди в суспільстві, захисту економічних, політичних і соціальних інтересів та прав жінок, сприяння залученню жінок до управління справами суспільства й держави.

У листівках містяться поняття ґендеру, ґендерної рівності, основні прояви ґендерної нерівності в Україні.

Відбулось засідання обласного штабу зі сталого проходження опалювального сезону

Провів засідання  заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав присутнім, що під час вчорашнього засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов на території України, в режимі відео конференції, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко доручив у разі погіршення погодних умов своєчасно та оперативно ліквідувати негативні наслідки непогоди для безпеки населення.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 48,45 %) в області

За третій тиждень 2018 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 48,45 %).

При епідемічному пороговому рівні 68,7 захворюваність склала 35,4 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2518 осіб, з них 1651 (65,6 %) дітей  віком до 14 років.

Госпіталізовано 133 хворих, у тому числі 89 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2385 осіб.

 

Громадську раду при облдержадміністрації обрано

Відбулися установчі збори за участю інститутів громадянського суспільства з формування громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2018-2019 роки.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь зауважив, що громадськість є надійним партнером влади. У ситуації з відсутністю обласної ради важливість цього дорадчого органу значно підвищується. До речі, усі питання, які стосуються суспільного і політичного життя, виносяться на розгляд громадської ради.

ПОШУК ПАРТНЕРА З EEN

Європейська мережа підприємців (EEN) – це глобальна система, яка охоплює 64 країни Європи, Азії та Америки.

Залучення до EEN дозволить отримувати доступ до ринкової інформації, вирішувати юридичні питання, визначати потенційних бізнес-партнерів в Європі, отримувати підтримку інновацій та трансфер технологій. EEN налічує близько 600 партнерів і 6000 кваліфікованих експертів.

БІЗНЕС-МІСІЯ ДО АЛБАНІЇ

На цей час Урядом проводиться робота по створенню українсько-албанської міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, що стане основою для початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та Албанією.

У США ГОТОВІ ДО ДІАЛОГУ ЩОДО ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ ВІЗ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

У Сполучених Штатах Америки висловили готовність активізувати двосторонній діалог з Україною з питань візової лібералізаціі. Про це сказав помічник Державного секретаря США з консульських питань Карл Ріш під час зустрічі з послом України Валерієм Чалим, йдеться в повідомленні Посольства України в США в соціальній мережі Facebook, пише «Сегодня».

ДВОСТОРОННІЙ ТОВАРООБІГ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА КАНАДОЮ ЗБІЛЬШИВСЯ НА 60%

Двосторонній товарообіг між Україною та Канадою збільшився на 60% після набрання чинності у 2017 році Угоди про вільну торгівлю.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з
Генерал-губернатором Канади Жулі Паєтт прес-конференції.

«Минулого року в наших відносинах з Канадою було багато
досягнень – набрала чинності Угода про вільну торгівлю, яка значно прискорює і створює кращі умови для розвитку торгівлі та інвестицій. Ми вже одразу маємо конкретний результат, бо наш двосторонній товарообіг зріс на 60%», – сказав він.

EXPORT HACKS: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ЕКСПОРТУ. ЧАСТИНА ТРЕТЯ

Перед вами третій випуск експортних порад від тренерів-практиків навчального курсу Export Revolution. Ukraine. 

1.              Куди, як та в якому вигляді експортувати свій товар: що допоможе визначитися?

Обирайте нестандартні можливості! На товар, який Ви виробляєте, в світі може існувати попит для використання його в зовсім неординарній сфері, про яку Ви навіть не здогадувались і не планували експортувати в такому форматі.

EXPORT HACKS: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ЕКСПОРТУ. ЧАСТИНА ДРУГА

Цей випуск експортних порад розкриє найпоширеніші питання на тему «Як обрати правильний ринок для експорту». Пропонуємо вашій увазі – рекомендації від досвідчених тренерів-практиків навчального курсу Export Revolution. Ukraine.

1.                Яку інформацію варто знати про ринок, на який плануєте експортувати?

Проаналізйте у розрізі Вашого продукту або послуги місткість ринку, потенційний попит, темпи зростання, ринкові ціни та всіх виробників, що вже продають аналогічні товари та послуги.

Оголошення щодо пропозицій святкування Дня Європи на Луганщині у 2018 році

Шановні друзі!

На сьогодні одним з основних напрямків зовнішньої політики України та Луганської області, зокрема, є європейська інтеграція.

Вже п’ятнадцятий рік поспіль, традиційно в середині травня, Луганщина відзначає День Європи. Відзначення Дня Європи у Сєвєродонецьку надасть змогу ще раз наочно переконатися у тому, що українське та європейське суспільство тісно пов’язані  між собою не лише географічно, а й в історичному та духовному сенсі.

EXPORT HACKS: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ЕКСПОРТУ. ЧАСТИНА ПЕРША

Офіс з просування експорту розпочинає серію публікацій ExportHacks. Це практичні поради з експорту від досвідчених експертів-практиків, які дають відповіді на на найпоширеніші запитання компаній, що роблять перші кроки в експорті. На першу порцію запитань відповідають тренери навчального курсу Export Revolution. Ukraine.

1.                Як знаходити партнерів за кордоном?

Алгоритм пошук бізнес партнера за кордоном:

·                     Проведіть дослідження з вивчення ринку

Громадську раду при облдержадміністрації обрано

Відбулися установчі збори за участю інститутів громадянського суспільства з формування громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2018-2019 роки.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь зауважив, що громадськість є надійним партнером влади. У ситуації з відсутністю обласної ради важливість цього дорадчого органу значно підвищується. До речі, усі питання, які стосуються суспільного і політичного життя, виносяться на розгляд громадської ради.

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації інформує про «Значення коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2017 рік»

За інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання статті 289 Податкового кодексу України повідомляємо: 

6-Й ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОРУМ AFRICA CEO FORUM В АБІДЖАНІ

З 26 по 27 березня 2018 року у м. Абіджан (Кот-д’Івуар) відбудеться 6-й інвестиційний форум AFRICA CEO FORUM, присвячений розвитку приватного сектору в Африці.

Захід, який є платформою для ділових зустрічей директорів мжнародних та африканських підприємств, організовано групою Jeune Afrique у співробітництві з Міжнародною фінансовою корпорацією та швейцарською компанією Rainbow Unlimited.

Свято Хрещення Господнє

19 січня в нашій країні традиційно відзначається Хрещення Господнє - одне з найбільших свят православної церкви.

В цей день люди прямують не лише до храмів, аби освятити воду, але й на водойма, щоб пірнути в ополонку. З кожним роком охочих до купання на Водохрещу стає все більше, а такі заходи на стають більш масовими.

Незважаючи на впевненість більшості людей в тому, що в цей день не станеться нічого поганого, рятувальники закликають неухильно дотримуватись правил безпеки під час перебування на замерзлій водоймі:

Інформація за 18.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 18.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 1;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 17.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 17.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 0, з них:

у житловому секторі – 0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 16.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 16.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 15.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 15.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 14.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 14.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 6, з них:

у житловому секторі – 6;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 13.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 13.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 4, з них:

у житловому секторі – 3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Інформація за 12.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 12.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

В області стартувала традиційна акція «Символ України біля мене»

Третій рік поспіль до Дня Соборності України Луганський обласний молодіжний центр проводить інтернет-акцію у соціальній мережі фейсбук під назвою «Символ України біля мене».

Долучитися до акції може кожен бажаючий. Для цього необхідно перейти за посиланням (https://www.facebook.com/events/1823298137734998/) та викласти свій знімок з будь-яким українським символом або відеозвернення–привітання до Дня Соборності України, обов’язково вказавши хештег #СимволУкраїниБіляМене.

Учні з Луганщини відпочили у Львівській області

Чудовим подарунком для дітей області став відпочинок в зимовому таборі на Львівщині.

Він був організований у рамках реалізації спільної програми «Змінимо країну разом» за підтримки асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна», Львівської обласної ради та Луганської обласної державної адміністрації, за фінансової підтримки корпорації КРТ.

Тож, 22 учня з Луганщини відпочили в мальовничому куточку селища Брюховичи. До складу групи увійшли діти 9-12 років з Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька.

Обережно: дифтерія. МОЗ закликає вакцинувати дітей і вакцинуватися дорослим

У зв’язку з небезпечністю хвороби та низьким рівнем охоплення щепленнями в Україні, МОЗ рекомендує вакцинацію для дітей і ревакцинацію для дорослих. Для лікування дифтерії в Україні наявна протидифтерійна сироватка.

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років).

У Лисичанську за участю облдержадміністрації розглянуто стан погашення боргу із заробітної плати та страхових внесків до Пенсійного фонду

18 січня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик проведено засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Окрім членів місцевої комісії та міського голови Сергія Шиліна, у засіданні взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк та представники обласних управлінь Пенсійного фонду України і Держпраці.

На Луганщині розповсюджуються буклети «Шлях до ґендерної рівності»

На Луганщині питання ґендерної політики завжди були актуальними, адже ще з 2003 року регіон став пілотним для впровадження ґендерних принципів у різні сфери життєдіяльності. Сьогодні, незважаючи на конфлікт, наявний досвід не втрачено. У містах, районах та об’єднаних територіальних громадах Луганщини питання ґендерної політики координуються структурними підрозділами соціального захисту населення. Важливою є підтримка інформаційними матеріалами як фахівців, так і мешканців громад.

Новини АТО: спокій порушили поблизу міста Щастя

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Поблизу міста Щастя вівся обстріл з 82-мм мінометів.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.