Архів новин

22 января 2018

Вітаємо головного диригента Академічного симфонічного оркестру Євгенія Тутевича з нагоди присвоєння почесного звання України!

Вітаємо головного диригента Академічного симфонічного оркестру Євгенія Тутевича з нагоди присвоєння почесного звання України!

Сьогодні, УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №11/2018 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» за значний особистий внесок у культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю присвоїли почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ» Тутевичу Євгенію Євгеновичу — головному диригентові Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Iнформація щодо місць розташування пунктів обігріву та допомоги у Луганській області

Перелік пунктів надання допомоги, розгорнутих на території Луганської області станом на 22 січня 2018 року.

Стаціонарні пункти надання допомоги

Місце розташування

Адреса

Проведено відеоконференцію з представниками місцевих райдержадмінінстрацій

19.01.2018 під головування заступника голови облдержадміністрації В.Р. ДАНІЄЛЯНА проведено відеоконференцію з представниками місцевих райдержадміністрацій.

Артисти Луганської обласної філармонії взяли участь в урочистому заході з нагоди відзначення Дня Соборності України!

22 січня у стінах Луганської обласної державної адміністрації вокальний ансамбль пісні і танцю «Радани» та соліст-вокаліст гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії Ігор Нечипоренко взяли участь в урочистому заході з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Цього дня артисти бажали українцям мужності, патріотизму, миру та єдності через щиру сучасну українську пісню, а також найвідомішу Молитву за Україну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

В області вживаються невідкладні заходи у зв’язку з погіршенням погодних умов

Сьогодні відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо стану готовності об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення, а також служб цивільного захисту Луганської області до роботи під час ускладнення погодних умов.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

EXPORT HACKS: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ЕКСПОРТУ. ЧАСТИНА ЧЕТВЕРТА

Перед вами – чевертий випуск експортних порад від тренерів-практиків навчального курсу Export Revolution. Ukraine. Цього разу вони відповідають на питання, як встановити привильну ціну на експортний товар.

1.                Який рівень цін найкраще встановлювати при виході на новий ринок?

Програми ЄС із мільйонними бюджетами для підтримки бізнесу та інновацій

2015 року наша країна стала асоційованим членом Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Це членство надало українським учасникам рівноправний статус з європейськими партнерами. А ще дає змогу впливати на формування змісту програми.

FP7, Horizon 2020, COSME — це програми ЄС із мільйонними бюджетами для підтримки бізнесу та інновацій, які доступні в Україні.

Кожний першачок Луганщини отримає патріотичні комікси "Пригоди Микитки"

До Дня Соборності України та з нагоди 100-річчя першого проголошення української державності у Луганській області були випущені дитячі патріотичні комікси "Пригоди Микитки". Презентація видання була організована у Сєвєродонецькому Центрі дитячої та юнацької творчості.

На Луганщині організовано тренінг для дітей з інвалідністю

У Кремінній проведена інтегрована інклюзивна програма для дітей та молоді з особливими потребами «Гармонія в різноманітті».

Більшість дітей та підлітків вперше працювали в форматі тренінгу, що було для них цікаво та незвичайно, проте вони активно включались у роботу та співпрацювали з модератором.

Маленькі та юні учасники мали зовсім різні нозології захворювання – втрату слуху, зору, проблеми опорно-рухового апарату, затримку психічного розвитку тощо.

П’ятьом жителям області присвоєні державні нагороди

Указом Президента України Петра Порошенка «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю нагороджено багатьох наших співвітчизників. Серед них і жителі Луганщини.

Виступ Президента України Петра Порошенка на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки

«Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу…».

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка… і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.

Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

 

Ваша Святосте, ваші блаженства!

Високоповажні панове дипломати!

Шановні члени українського Парламенту і українського Уряду!

З Днем Соборності України!

З днем Соборності України!

Інформація за 21.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 21.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 0, з них:

у житловому секторі – 0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 20.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 20.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Інформація за 19.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 19.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

За ці півтора роки відносини Луганщини із західними областями України стали міцними як ніколи, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 22 січня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Соборності України.

Комітет ВР з питань будівництва підтримав заборону прийняття в експлуатацію будинків та громадських об’єктів без засобів доступності

17 січня 2018 року Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства схвалив та рекомендував прийняти в першому читанні законопроект №7370 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», який пропонує ввести заборону на прийняття в експлуатацію новозбудованих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, якщо вони не дотримуються вимог доступності.

Голова Державної казначейської служби України відвідала Луганщину

Під час робочої поїздки Луганщиною голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз зустрілася із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком та керівниками районів, розташованих поблизу лінії розмежування.

Вона взяла участь у відкритті оновленого адміністративного приміщення Управління Державної казначейської служби України у Станично-Луганському районі.

Нагадаємо, що ця будівля була сильно пошкоджена у листопаді 2014 року в результаті бойових дій.

Відбувся прем’єрний концерт гурту «БеZМеЖ»!

20 січня 2018 року можна назвати Днем народження гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії. Бо саме цього вечора артисти дарували всім присутнім свій довгоочікуваний прем’єрний концерт!

До першої програми новоствореного колективу увійшли сучасні хіти популярної музики. А стартували, безумовно, найвідомішими українськими хітами.

Президент разом з дружиною взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку і Михайлу Грушевському

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку і Михайлу Грушевському з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

Президент разом з дружиною вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності Сергія Нігояна та Михайла Жизневського

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко вшанували пам’ять перших загиблих учасників протестів на Майдані – Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

Зустріч з представниками делегації Центру з питань американсько-українських відносин

19 січня у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками делегації Центру з питань американсько-українських відносин, в якій від Луганської області брав участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Костянтин Мєшков.

УВАГА, КОНКУРС!

Міністерство закордонних справ Румунії надає 85 стипендій на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «магістр», «доктор» у вищих навчальних закладах Румунії особам із країн, що не є членами Європейського Союзу.

Румунська держава забезпечує безкоштовне навчання у ВНЗ, проживання в гуртожитках, щомісячні стипендії (бакалаврам – 65 євро, магістрам – 75 євро, докторам – 85 євро).

Пропонуються стипендії у таких спеціальностях: політичні та адміністративні науки, освіта, румунська культура і цивілізація, ветеринарна медицина, архітектура, мистецтво.

22 січня відзначають День Соборності України

Цього дня 99 років тому на Софійській площі у Києві було оприлюднено Універсал про об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки у соборну Україну.

Акт Злуки утілив у собі давню українську мрію про єдність, свободу і незалежність.

Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити нашу країну її сусіди, набула цілком ясні обриси.

Міжнародна виставка туризму "EMITT 2018" в Туреччині

За інформацією Мінекономрозвитку в період з 25 по 28 січня 2018 року в місті Стамбул, Турецької Республіки відбудеться Східно-Середземноморська міжнародна виставка туризму "EMITT 2018".

Під час зазначеної виставки, 25.01.2018, Міністерством культури та туризму Турецької Республіки та організаторами заходу буде організовано зустріч з турецькими інвесторами.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем соборності України

Дорогі земляки! Сердечно вітаю вас зі знаменними подіями в історії новітнього українського державотворення – проголошенням незалежності та злуки України.

Новини АТО: на Луганщині зберігається спокій

Протягом минулої доби протилежна сторона дотрималася домовленостей відносно перемир’я.

На лінії розмежування на Луганщині не зафіксовано жодного обстрілу.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії запрошує на концерт класичної музики під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича!

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії запрошує на концерт класичної музики під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича!

У програмі прозвучить один з найрідкісніших ліричних творів з творчої спадщини Людвіга ван Бетховена – «Симфонія № 4», сі-бемоль мажор, яка складається з 4-х частин: Adagio — Allegro vivace, Adagio, Allegro molto e vivace — Trio. Un poco meno allegro, Allegro ma non troppo. У натхненній музиці цієї симфонії чутні картини щастя, зігріті теплом щирого почуття.