Архів новин

23 января 2018

Гуманітарну допомогу у розмірі 4,5 мільйонів євро отримає Луганщина від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Сьогодні відбулася зустріч делегації Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні із заступником голови облдержадміністрації Вадимом Данієляном.

До її складу увійшли Себастьян Трюффо – керівник програми з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у Києві, Наталія Коломієць – спеціаліст з питань води, гігієни та санітарії Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у Києві, Андрій Солоненко – консультант з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Краматорську.

Подолаємо стихію разом

Управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації закликає громадян Луганської області не залишатися осторонь та долучитися до прибирання снігу біля помешкань в установах, організаціях, та підприємствах та на придомових територіях. 
Подолаємо стихію разом!!!

У містах і районах області: у селах Попаснянського району вживаються заходи для боротьби з негодою

Снігова негода на Луганщині не обійшла стороною й населенні пункти прифронтової зони.

Не гаючи часу селищний голова с. Нижнє Попаснянського району Валерій Шопін зібрав активістів та організував роботу по розчистки доріг від снігу у Світличному та Нижнє, обрізку гілок на деревах, які можуть призвести до обриву ліній електропередач.

У Сєвєродонецьку проведено другу супервізію у рамках пілотного проекту щодо попередження ґендерного та домашнього насильства

На Луганщині продовжується реалізація пілотного проекту щодо попередження ґендерного та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас». Нагадаємо, що Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із Попаснянською райдержадміністрацією визначено контактних осіб із числа жителів місцевих громад Попаснянського району, які надають первинну допомогу постраждалим від насильства, перенаправляють, роз’яснюють їх права та проводять інформаційну роботу.

Проведено засідання «круглого столу» щодо застосування норм нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

18 січня 2017 року на базі Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання «круглого столу» за темою: «Протидія та профілактика домашнього насильства. Практичне застосування норм Закону України № 2229-VIII від 07.12.2017 «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Про механізм розрахунку середньої вартості за путівку чи за самостійне санаторно-курортне лікування для виплати грошової компенсації особам з інвалідністю

З 01 січня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 року № 1017 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 р. № 785 і від 7 лютого 2007 р. № 150», якою визначено механізм розрахунку середньої вартості за путівку чи за самостійне санаторно-курортне лікування для виплати грошової компенсації особам з інвалідністю.

Понад тисячу правоосвітніх заходів організовано на Луганщині під час реалізації проекту «Я маю право!»

Про реалізацію в області загальнонаціонального просвітницького проекту «Я маю право!» сьогодні, 23 січня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Вона повідомила, що цей проект виник у зв’язку з тим, що результати соціальних досліджень і опитувань показують, що 80 % людей вважають посилення знань про право необхідною складовою свого життя.

На Луганщині за 2017 рік закуплено сільськогосподарської техніки на 258 одиниць більше ніж у минулому році

Усього підприємствами області за 2017 рік закуплено 688 одиниць сільськогосподарської техніки, в тому числі 132 трактори і 61 зернозбиральний комбайн на суму 691,7 млн грн.

Це на 258 одиниць більше, ніж у 2016 році.

Значно зміцнили свою технічну базу Міловський район – 99 одиниць техніки, Троїцький район – 93 одиниці, Білокуракинський район – 78, Біловодський – 76 та Старобільський райони - 73.

Громадські активісти допомагають учасникам дорожнього руху

У зв’язку з ускладненням погодних умов через хуртовини та ожеледицю громадські активісти ГО «Сєвєродонецький клуб екстремального відпочинку «Авангард» вирішили надати допомогу водіям легкових автомобілів, які потрапили в снігову пастку.

Так, сім екіпажів позашляховиків працюють у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Продовження співпраці з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Сьогодні, у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності обласної держадміністрації Костянтин Мєшков, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Сергій Хлякін.

«Фантомівці» затримали комп’ютерну техніку на 62 тисячі гривень

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

В облдержадміністрації розроблено проект будівництва індустріального парку

Про це під час апаратної наради сказав директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук, доповідаючи про підсумки роботи структурного підрозділу за 2017 рік та пріоритетні напрями роботи на 2018 рік.

На Луганщині за матеріалами СБУ судові вироки отримали бойовики, диверсанти та зрадники

У 2016-2017 роках у Луганській області за матеріалами Служби безпеки України до різних строків позбавлення волі засуджено близько 40 учасників російсько-терористичних угруповань та їх пособників.

Кремінський районний суд до п’яти років ув’язнення засудив мешканця Голубовки (колишній Кіровськ) – «стрілка» так звавної «14 БТрО 2 армійського корпусу ЛНР», який у складі підрозділу «ніс службу» на сепаратистських блокпостах і був затриманий, коли зі зброєю та боєприпасами проник на територію, контрольовану українською владою.

Облік водойм Луганщини у полі зору обласної влади

Сьогодні, 23 січня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду. Про стан проведення інвентаризації земель водного фонду та гідротехнічних споруд на території Луганської області розповів директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин ОДА Сергій Олейніков.

Підвищено розміри прожиткового мінімуму у 2018 році

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено, що у 2018 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2018 року – 1700,00 гривень, з 1 липня – 1777,00 гривень, з 1 грудня – 1853,00 гривні.

Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум складатиме:

–  для дітей віком до 6 років: з 1 січня 2018 року – 1492,00 гривні, з 1 липня – 1559,00 гривень, з 1 грудня – 1626,00 гривень;

Адреси розташування пунктів обігріву та допомоги у Луганській області

Перелік пунктів надання допомоги, розгорнутих на території Луганської області станом на 23 січня 2018 року.

 

Стаціонарні пункти надання допомоги

Місце розташування

Адреса

Інформація про перелік місць відстою автотранспорту на час погіршення погодних умов

У зв’язку з погіршенням погодних умов розміщено тимчасові стоянки та місця відстою транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування.

Ті, хто опинився в скрутній ситуації  на дорозі, можуть перечекати негоду на одній із стоянок чи місці відстою транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування на випадок виникненні обмежень в русі:

1. Автодорога Н-21 Старобільськ – Луганськ – Красний Луч – Макіївка – Донецьк

Відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

22 січня 2018 року відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо стану готовності об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення, а також служб цивільного захисту Луганської області до роботи під час ускладнення погодних умов.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Увага! Ускладнення погодних умов на Луганщині

За прогнозом українського Гідрометеоцентру, протягом 23 січня у Луганській області очікуються складні погодні умови: сильний сніг, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу, посилення північно-східного вітру до 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця, снігові замети.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, нагадуємо про необхідність:

Інформація про погіршення погодних умов

 

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, управління з питань цивільного захисту Луганської обласної державної адміністрації нагадує:

 - водіїв утриматись від керування транспортними засобами, а у разі нагальної необхідності суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та порядку дій при сильних опадах снігу та ожеледиці;

Кошти для програми «Доступні ліки» виділено вчасно. МОЗ закликає місцеву владу розподілити фінансування

З усієї України надходять повідомлення, що люди не можуть отримати препарати за програмою “Доступні ліки“. Лікарі не видають рецепти, а аптеки – ліки, кажучи, що немає фінансування. Це неправда – фінансування з національного рівня було виділено вчасно та в повному обсязі, але в усіх областях, крім двох, його не розподілено місцевою владою.

Підвищено розміри прожиткового мінімуму у 2018 році

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено, що у 2018 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2018 року – 1700,00 гривень, з 1 липня – 1777,00 гривень, з 1 грудня – 1853,00 гривні, а для основних соціальних і демографічних груп населення:

- дітей віком до 6 років: з 1 січня 2018 року – 1492,00 гривні, з 1 липня – 1559,00 гривень, з 1 грудня – 1626,00 гривень;

- дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2018 року – 1860,00 гривень, з 1 липня – 1944,00 гривні, з 1 грудня – 2027,00 гривень;

Новини АТО: під Троїцьким застосовані міномети

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші».

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.