Архів новин

24 января 2018

Міністр з питань тимчасово окупованих територій України перебуває на Луганщині

Перебуваючи з робочою поїздкою у Луганській області, сьогодні, 24 січня, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш відвідав ПрАТ «СНВО «Імпульс» у Сєвєродонецьку.

У супроводі заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка та  голови наглядової ради «Імпульсу» Володимира Єлісєєва Міністр ознайомився з основними напрямами діяльності цього підприємства.

Інформація щодо перерахування до загального фонду обласного бюджету орендної плати

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації інформує про те, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації  - керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.12.2017 №929 «Про обласний бюджет на 2017 рік» підприємства, установи, організації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області перераховують до загального фонду обласного бюджету орендну плату, яка надходить від орендарів, не пізніше  3-х робочих днів з дня її надходження.

Проект «Жовта Лінія» завітає на Луганщину

Це продовження проекту Заново відкриваємо історичну спадщину Східної України – «Музей відкрито на ремонт II».

Проект «Жовта Лінія» – це документація об’єктів архітектурної та монументально-декоративної спадщини 19-20 століття на території Донецької та Луганської областей.

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції та СБУ викрили на хабарі двох поліцейських

Співробітники департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі двох дільничних інспекторів поліції в одному з районних центрів Луганської області.

Оперативники спецслужби встановили, що капітан з лейтенантом поліції вимагали п’ять тисяч гривень від місцевого жителя за не притягнення до відповідальності за торгівлю без документів державної реєстрації суб’єкта господарювання.

Другий набір на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок

Проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує набір на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок в Луганській області.

Метою навчання є сприяння розвитку самозайнятості та малого бізнесу. 
Випускники та випускниці тренінгової програми зможуть взяти участь в конкурсі міні-грантів (до 38 тис. грн.) на заснування/перенесення свого малого бізнесу, а також будуть отримувати консультативну юридичну та методичну підтримку протягом 3 місяців.

Як працюватиме електронна система охорони здоров’я

Заклади первинної медичної допомоги мають обрати медичну інформаційну систему (МІС) та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, яка наразі працює в тестовому режимі. Станом на 23 січня в системі зареєструвалися 702 заклади.

Під час укладання декларації пацієнтів із обраними лікарями, лікарі реєструватимуть пацієнтів у системі. Таким чином, Національна служба здоров'я України зможе оплачувати закладу, де працює цей лікар, ведення кожного пацієнта.

Інформація за 22.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 23.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Виплати Пенсійного фонду на Луганщині минулоріч склали майже 9,5 мільярдів гривень

За 2017 рік Пенсійним фондом України в Луганській області в повному обсязі забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги.

Щомісячне фінансування виплат відбувалося у відповідності з графіками поденного фінансування.

За січень-грудень 2017 року загальна сума видатків на пенсійні та інші заплановані виплати склала 9,493 млрд гривень (без урахування проведеної в грудні 2017 року виплати пенсій січня 2018 року в сумі 0,368 млрд гривень), що на 0,946 млрд гривень більше у порівнянні з попереднім роком.

Видатним спортсменам та тренерам Луганщини призначені стипендії Президента України

Указом Петра Порошенка стипендії Президента України призначені видатним спортсменам та тренерам України з олімпійських видів спорту. Серед них і представники Луганської області.

Усі вони – чемпіони й призери світових та європейських першостей зі стрибків у воду.

Так, чемпіону Європи 2017 року Олександру Горшковозову призначена стипендія у розмірі 7 тисяч гривень. Аналогічну суму отримає і його тренер Тамара Токмачова.

Стипендії у 7 тисяч гривень призначені також чемпіонці Європи 2017 року Анні Письменській та її тренеру Іллі Целютіну.

Українсько-фінська програма розвитку середньої освіти «Змінитися за 7 днів»

Українсько-фінська програма розвитку середньої освіти шукає першу школу для участі в проекті «Змінитися за 7 днів». Фінські спеціалісти з компанії Lumo Education проживуть із обраною школою тиждень – допоможуть зробити аудит сильних і слабких сторін, проведуть низку відкритих уроків і тренінгів (як для педагогічного колективу, так і для адміністрації й допоміжного персоналу) та стимулюватимуть розробку власної програми вдосконалення закладу.

До закінчення реєстрації на пробне ЗНО залишився тиждень

Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання можна до 31 січня на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Наразі вже подано близько 149 тис. заявок. Найбільше осіб виявили бажання скласти пробний тест з української мови і літератури (понад 83,5 тис.), на другій сходинці – англійська мова (понад 20,5 тис.), на третій – математика (понад 17 тис.).

Гуманітарну допомогу у розмірі 4,5 мільйонів євро отримає Луганщина від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Сьогодні відбулася зустріч делегації Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні із заступником голови облдержадміністрації Вадимом Данієляном.

До її складу увійшли Себастьян Трюффо – керівник програми з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у Києві, Наталія Коломієць – спеціаліст з питань води, гігієни та санітарії Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у Києві, Андрій Солоненко – консультант з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Краматорську.

Понад 14 тисяч звернень надійшло до Луганського обласного контактного центру за минулий рік

У 2017 році Луганським обласним контактним центром опрацьовано 14819 звернень. З них 11354 – з Урядової «гарячої лінії», 3465 – з «гарячої лінії»  облдержадміністрації.

На 2709 звернень, що надійшли на «гарячу лінію» облдержадміністрації і не потребували розгляду в органах влади, працівники центру надали роз’яснення відносно норм законодавства, консультації та довідкову інформацію.

У Сєвєродонецьку проведено другу супервізію для контактних осіб, які допомогають постраждалим від насильства

У рамках пілотного проекту щодо попередження ґендерного та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас» за підтримки міжнародних організацій Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger проведено другу супервізію для контактних осіб.

На заході розглянуто практичні аспекти надання допомоги постраждалим. Контактні особи поділилися досвідом проведення практичних групових або індивідуальних сесій та консультацій.

Новини АТО: порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Протягом минулої доби, 23 січня, порушень режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування на Луганщині не зафіксовано.

Протилежна сторона дотрималася Мінських домовленостей.