Архів новин

25 января 2018

У містах та районах області: в Троїцькому районі відремонтували навчальні заклади

Чотири загальноосвітні школи Троїцького району капітально відремонтовані протягом минулого року.

Так, за рахунок Державного фонду регіонального розвитку відновлено будівлю Топольської ЗОШ І-ІІІ ступенів. На створення сприятливих умов для проведення навчального процесу знадобилося 1420,34308 тис. гривень.   

Утеплення та внутрішній ремонт ЗОШ І-ІІІ ступенів у селі Лантратівка коштувало 500 тис. гривень субвенції з державного бюджету та 35 тис. гривень – з місцевого. 

Обговорено пропозиції до Національного плану управління відходами

Сьогодні, 25 січня, відбулося перше засідання робочої групи з підготовки пропозицій до Національного плану управління відходами.

Її очолив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Під час заходу обговорено проблемні питання у сфері управління твердими побутовими відходами на території Луганської області.

«Мінрегіон не залишатиметься осторонь проблем, які наразі виникли з відшкодуванням підприємствам житлово-комунального господарства пільг та субсидій, наданих населенню на оплату послуг», — Едуард Кругляк

01.01.2018 в Україні запроваджено новий механізм відшкодування підприємствам житлово-комунального господарства пільг та субсидій, наданих населенню на оплату вказаних послуг.

Як зберегти здоров’я взимку

Зима завжди вважалася найбільш суворою порою року: морози, холод, сніг, дефіцит вітамінів у продуктах харчування.

Незважаючи на сірі хмари та морозну погоду, гуляйте на вулиці кожного дня не менше 20 хвилин, а за сонячної погоди час прогулянки обов’язково збільшіть. Стежте за тим, щоб ваш дім і робоче місце були завжди добре освітлені, і краще, якщо це буде природне освітлення.

Важливо знати! Що робити, якщо виявили симптоми обмороження

Обмороження – це ушкодження тканин, що спричиняється дією низьких температур. Найчастіше обморожуються ніс, пальці рук і ніг. Причинами обмороження можуть бути легкий або вологий одяг, тісне або мокре взуття. Суб'єктивні ознаки обмороження: потерпілий не відчуває обмороженої частини тіла, немовби її не існує. Об'єктивні ознаки: шкіра блідне, втрачає чутливість, температура її знижується.

Обмороження ділять на чотири ступені тяжкості, у кожної свої симптоми.

Увага! На Луганщині – сильні морози

За прогнозом українського гідрометеоцентру 25 січня – 28 січня 2018 року у зв’язку з вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури: вночі 18-25 °C морозу, вдень – 9 °C морозу.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, управління з питань цивільного захисту Луганської обласної державної адміністрації нагадує.

У Попасній відкрили дві водонапірні башти

Сьогодні, 25 січня, у Попасній відбулося введення в експлуатацію двох водонапірних башт загальним об’ємом 320 м куб, розташованих на території насосної станції «Гідровузол». Завдяки їх встановленню чотири тисячі жителів міста будуть забезпечені безперебійним водопостачанням.

Під час відкриття Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш висловив подяку міжнародним партнерам за допомогу, надану населенню України, яке зазнало негативного впливу внаслідок бойових дій.

У Луганській області вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,55 га місцевості у смт Станиця Луганська,  Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди, дві мінометні міни та 23 одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині за останні два роки створено понад 6,5 тисяч нових робочих місць

У рамках Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки» за рахунок суб’єктів малого та середнього підприємництва області створено 6 582 нових робочих місць.

Про це повідомляє Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

Уряд Німеччини передав 10 спеціальних аварійно-рятувальних машин

Проблема аварійності на дорогах України, на жаль, не втрачає актуальності. При складних аваріях, коли постраждалих, наприклад, необхідно деблокувати із понівеченого автомобіля, залучаються рятувальні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Вже незабаром нові аварійно-рятувальні машини запрацюють на найбільш небезпечних ділянках доріг у Маріуполі, Борисполі, Лисичанську, Лубнах, Харкові та Києві.

Підписано План співпраці між обласним центром зайнятості та ПРООН на 2018 рік

План співпраці на 2018 рік між Луганським обласним центром зайнятості в особі директора Луганського обласного центру зайнятості Сергія Болотського та Програмою відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні в особі координатора Мустафи Саіт-Ахметова був підписан під час семінару з орієнтації на підприємництво для безробітних.

Профілактика вірусного гепатиту А

Поширення вірусу гепатиту А відбувається переважно в теплий період року. Однак через тривалий інкубаційний та субклінічній стадії характеризується сплесками інфекцій навесні і восени.

Проблема водного фактору передачі вірусу гепатиту А в окремих регіонах стоїть дуже гостро. Особливо небезпечним для спалаху гепатиту А є весняний паводок в березні-квітні, що забезпечує вірусне забруднення води у водопровідних мережах, які перебувають у незадовільному стані.

Сєвєродонецький центр туризму отримав «Освітній Оскар - 2017»

У Всеукраїнському прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Освітній Оскар-2017».

В номінації «Позашкільний навчальний заклад» перемогу отримав Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відділу освіти Сєвєродонецької міської ради Луганської області.  

Міжнародна виставка в місті Лагос (Нігерія)

За інформацією Посольства України у Федеративній Республіці Нігерія, у період з 2 по 11 лютого 2018 року в місті Лагос (Нігерія) відбудеться найбільша в західній та Центральній Африці Міжнародна спеціалізована виставка «Lagos International Trade Fair - 2018», організатором якої є Торгово-промислова палата м. Лагос.

На виставці буде представлена продукція і послуги, пов’язані з такими сферами промисловості як нафта, газ, хімія, енергетика, сільське господарство, продукти харчування та напої, будівельні матеріали, навчання та освіта, охорона здоров’я та інше.

Компенсація санаторно-курортної путівки та самостійного лікування для осіб з інвалідністю у цьому році становить 481 гривню

З 1 січня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 року № 1017 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 785 і від 7 лютого 2007 року № 150», якою визначено механізм розрахунку середньої вартості за путівку чи за самостійне санаторно-курортне лікування для виплати грошової компенсації особам з інвалідністю.

Виставкові заходи в Ісламській Республіці Іран

За інформацією Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні, у період з 30 січня по 2 лютого 2018 року в Міжнародному виставковому центрі Вільної зони Анзалі (Ісламська Республіка Іран) відбудеться спеціалізована виставка продуктів харчування, миючих засобів, косметичної продукції, машинного обладнання та іншої продукції галузей промисловості, пов’язаних з даними напрямками.

Більш детальну інформацію щодо зазначених виставкових заходів можна отримати на веб-сайті за посиланням: http://www.honarpr.com/.

Майже 700 мільйонів гривень витрачено на закупівлю сільгостехніки у 2017 році

Усього підприємствами області за минулий рік закуплено 688 одиниць сільськогосподарської техніки, в тому числі 132 трактори і 61 зернозбиральний комбайн на суму 691,7 млн гривень.

Це на 258 одиниць більше, ніж у 2016 році.

Значно зміцнили свою технічну базу Міловський район – 99 одиниць техніки, Троїцький – 93, Білокуракинський – 78, Біловодський – 76 та Старобільський – 73.

Новини АТО: біля села Кряківка зазнав поранень наш захисник

Вчора, 24 січня, внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї поблизу села Кряківка Новоайдарського району зазнав поранень український воїн.

Також у напрямку смт Станиця Луганська вівся обстріл зі стрілецької зброї.

Усього протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші».

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо руйнувань не надходило.