Архів новин

26 января 2018

На Луганщині відбулося засідання експертної групи щодо розгляду проектів нормативно-правових актів із попередження домашнього насильства

У січні 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який окреслює нові європейські підходи до роботи в зазначеному напрямку. Новий Закон тягне за собою зміну низки нормативно-правових актів. Міністерством соціальної політики України як координатором тематики попередження домашнього насильства спільно із партнерами розроблено проекти постанов, які регулюють шляхи допомоги постраждалим та співпрацю суб’єктів міжвідомчої взаємодії.

На Луганщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту сьогодні, 26 січня, у Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни, відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів.

Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, члени релігійних організацій іудейського віросподівання та представників міських відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер» з Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька.

У середньому зарплата вчителя зросте на 25%

За рахунок зростання зарплати для всіх бюджетників на 10,1 %, додаткового збільшення посадового окладу вчителів на 10 % та підняття мінімального порогу надбавки за престижність до 5 %, а максимального – до 30 %, заплата вчителів з 1 січня 2018 року зросте в середньому на 25 %. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

На Луганщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, 26 січня   2018 року, у місті Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни, відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів за участі заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик, заступника начальника управління культури, національностей та релігій Олександра Козенка, членів релігійних організацій іудейського віросповідання та представників міських відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер» міст: Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

Пишаємося: спортсмени Луганщини завоювали 1091 медаль на світових, європейських та всеукраїнських змаганнях

Такі результати виступів наших спортсменів у 2017 році.

Так, зі світових, європейських та всеукраїнських змагань луганчани привезли:

- 488 медалей з олімпійських видів спорту;
- 536 медалей з неолімпійських видів спорту.

Крім цього, ще 67 медалей завоювали спортсмени з інвалідністю, у тому числі шість з них – на ХХІІІ Дефлімпійських іграх 2017 року, які відбулися в Туреччині.

Пишаємося нашими спортсменами!

Шукаємо експертів для роботи у Луганській обласній державній адміністрації — обласній військово-цивільній адміністрації (конкурс з відбору радників)

Західноукраїнський ресурсний центр в рамках виконання завдання "Малі гранти для зміцнення організаційних структур в органах влади Донецької та Луганської областей" в рамках Проекту ПРООН «Відновлення та розбудова миру» за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції оголошує конкурс на посади експертів, що допоможуть в роботі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації / державної адміністрації, та працюватимуть радниками голови Луганської ОВЦА-ОДА.

Шукаємо кандидатів на наступні 3 посади:

У містах і районах області: в Марківці після капітального ремонту відкрився дитячий садок «Теремок»

Загальна вартість робіт комунального дошкільного навчального закладу № 1 «Теремок» складає 637,484 тис. гривень. Фінансування проводилось з бюджету селищної ради.

У ході капітального ремонту повністю замінено каналізаційну та водяну системи. Перекрито підлогу в двох групах, спальній кімнаті першого поверху та музеї. Укладено підлогову плитку в санвузлі, коридорі першого поверху та пральній кімнаті. Встановлено нові мийки, унітази та два бойлера, частково замінено шпалери та лінолеум.    

Підведено підсумки виконання Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки»

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації здійснено аналіз виконання Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки».

Увага! Оголошення

01 лютого 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  10:00.

У містах і районах області: інклюзивну групу дитячого садочка Лисичанська оснастили новими меблями та іграшками

Допомогу в придбанні необхідних меблів і м'якого інвентарю надав Дитячий фонд ООН UNICEF.

Відтепер в інклюзивної групі є все необхідне: красиві новенькі столики і ліжечка, дитячі меблі, шафки для рушників, а також спеціальне обладнання для діток з особливими потребами: зручний стіл і шведська стінка. У санвузлі встановлено допоміжні поручні.

Слід зазначити, що у жовтні минулого року за рахунок коштів місцевого бюджету в дитячому садку «Дюймовочка» була відкрита інклюзивна група для 12 малюків. 

SheTalksClub. Зустріч-дискусія для жінок у бізнесі з експортним потенціалом

На базі Платформи She Exports Офісу з просування експорту триває серія зустрічей-дискусій SheTalksСlub з жінками, які надихають та мотивують, для власниць бізнесів та жінок на керівних посадах в експортно орієнтованих компаніях.

СЕМІНАР-ПРЕЗЕНТАЦІЯ «ПІДТРИМКА МАШИНОБУДІВНОЇ ГАЛУЗІ СЕКТОРУ АПК»

Запорізька торгово-промислова палата запрошує до участі у семінарі-презентації на тему «Підтримка машинобудівної галузі сектору АПК в Україні. Дотримання вимог ЄС та майбутніх національних норм».

Захід проводиться в рамках Проекту щодо сприяння збільшенню можливостей для експорту українських підприємств до Європейського Союзу який реалізується за підтримки Good Governance Fund Уряду Великої Британії.

ПРО НОВИЙ ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ТА ВИДАЧІ МИТНИЦЕЮ СЕРТИФІКАТА EUR.1

Вступив в дію наказ Міністерства фінансів України № 950 від 20.11.2017 "Про затвердження Порядку заповнення і видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1". Цей наказ є уніфікованим документом, що визначає правила оформлення і видачі сертифікатів походження по Угодам про вільну торгівлю між Україною та державами ЄС, ЄАВТ і Чорногорією.

Що ж нового в цьому документі.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 49,05 %) в області

За четвертий тиждень 2018 року, станом на 26 січня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 49,05 %).

При епідемічному пороговому рівні 78,9 захворюваність склала 40,2 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2863 особи, з них 1943 (67,9 %) дитини  віком до 14 років.

Госпіталізовано 155 хворих, у тому числі 112 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2392 осіб.

У Сєвєродонецьку проведено засідання регіонального саб-кластеру з питань ґендерно обумовленого насильства

25 січня відбулося перше у поточному році засідання регіонального саб-кластеру з питань ґендерно обумовленого насильства. Саб-кластер працює в місті Сєвєродонецьку під співголовуванням Фонду ООН у галузі народонаселення та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Участь у зустрічі взяли представники структур, задіяних у реалізації державної політики із попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статі, визначені прийнятим нещодавно Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Жителі тимчасово непідконтрольних територій Донбасу та Криму зможуть зареєструватися на ЗНО за спрощеною процедурою

Для осіб, які живуть і навчаються в Криму чи на тимчасово непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей, процедуру реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання спрощено.

Вони зможуть подавати пакет документів у електронному вигляді, а також реєструватися в додатковий період.

Перш за все, якщо житель непідконтрольних територій не зможе подати документи для реєстрації поштою, він матиме змогу відправити скан-копії документів електронним листом на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти.

1 лютого стартує конкурс «Підтримай Вікімандри українською»

Вікімандри – один з проектів фонду Вікімедіа, найвідомішим з яких є всесвітньо відома вільна енциклопедія Вікіпедія. Його мета – створення вільних ілюстрованих путівників різними мовами світу.

У конкурсі можуть взяти участь усі охочі. Завдання конкурсантів – створювати нові  та покращувати статті у Вікімандрах українською мовою, а також створювати нові статті про Україну у Вікімандрах іноземними мовами.

Учасники мають бути зареєстрованими  у Вікіпроектами.

У Лисичанську «фантомівці» виявили реалізацію підакцизних товарів без ліцензії

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зони АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області у ході проведення операції «Акциз-2018» виявили чергове порушення.

Встановлено, що у м. Лисичанську продавець магазину реалізовувала тютюнові та алкогольні вироби без державної реєстрації суб’єктом господарювання та ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності.

«Підтримай Вікімандри українською»

Відповідно до інформації громадської організації «Вікімедіа Україна» з 01 по 28 лютого 2018 року в рамках проекту Вікімандри триватиме конкурс «Підтримай Вікімандри українською».

Міжнародні організації допомагають у розвитку адміністративних послуг на Луганщині

У рамках Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки» налагоджена співпраця з міжнародними організаціями.

Так, у результаті співпраці з міжнародними організаціями та програмами  суб’єкти отримали бізнес-гранти на суму більше 17,0 млн гривень.

Про проведення 30 січня-02 лютого 2018 р. в Ісламській Республіці Іран спеціалізованих виставок

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє, що за  інформацією Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні, у період з 30 січня по 02 лютого 2018 р. в Міжнародному виставковому центрі Вільної  зони Анзалі (Ісламська Республіка Іран) відбудуться спеціалізовані виставки продуктів харчування, миючих засобів, косметичної продукції, машинного обладнання та іншої продукції галузей промисловості, пов’язаних з даними напрямками.

Новини АТО: доба спокою на Луганщині

Минулої доби вздовж лінії розмежування обстрілів не зафіксовано – на Луганщині встановилася тиша.

Режиму припинення вогню протилежна сторона дотрималася.

Відбувся семінар «Підвищення якості закупівель у системі ProZorro.»

23 та 24 січня 2018 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбувся семінар за темою «Підвищення якості закупівель у системі ProZorro.» з головами тендерних комітетів та відповідальними особами за державні закупівлі, представниками обласної державної адміністрації та іншими органами виконавчої влади.

Семінар відкрив заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Єгор Скіртач, який зазначив необхідність вдосконалення ефективності управління у сфері публічних закупівель.