Архів новин

30 января 2018

Підбито підсумки роботи Пенсійного фонду області за 2017 рік

За участю Голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного у Рубіжному відбулось виїзної засідання колегії Пенсійного Фонду Луганської області.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Під час колегії було зазначено, що протягом минулого року велась активна робота зі створення сучасних умов обслуговування та підвищення доступності пенсійних послуг для громадян на Луганщині.

Протягом зимових канікул 270 дітей з Луганщини відпочили у різних куточках України

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ також йшлося про відпочинок дітей під час шкільних зимових канікул.

Відпочинок організовано у Києві, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та інших областях.

Так, 22 учні 9-12 років з Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька побували у мальовничому селищі Брюховичі на Львівщині.

Відбулася робоча нарада в АРР Луганської області

30 січня 2018 року в Агентстві регіонального розвитку Луганської області відбулася робоча нарада з питань формування спільних заходів у сфері зовнішньоекономічної діяльності та співпраці з іноземними партнерами.

В області вже зареєструвалися понад 2000 учасників пробного ЗНО

Під час брифінгу для ЗМІ було зазначено, що на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти до 31 січня ще можна зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

На сьогодні в області вже виявили бажання пройти пробне ЗНО 2126 учасників, 12 з яких – з тимчасово непідконтрольної українській владі території.

Проходитиме воно 24 та 31 березня.

Інформація про стан виконання Регіональної цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Луганській області на 2017-2018 роки за 2017 рік

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.12.2016 р. №794, в області затверджена Регіональна цільова програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Луганській області на 2017-2018 роки.

На Луганщині проведено понад 26 тисяч перевірок призначення, нарахування та здійснення соцвиплат

30 січня 2018 року під час апаратної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук доповіла про результати здійснення верифікації і перевірки достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування соціальних виплат і пенсій за період 2016-2017 років.

У містах і районах області: в 2017 році реконструйовано медичні та освітні заклади Марківського району

У минулому році з обласного бюджету виділено 849,738 тис. гривень на реконструкцію Веселівського ФАП під фельдшерський пункт з житловим помешканням.

Це дало змогу фельдшеру мешкати біля робочого місця, що забезпечило невідкладну медичну допомогу 372 мешканцям сіл Веселе та Липове.

Також виконаний капітальний ремонт поліклініки Марківського РТМО з застосуванням енергозберігаючих технологій, що покращило умови перебування хворих (2762 особи) та медичних працівників.

На дані заходи з обласного бюджету спрямовано 1939,698 тис. гривень.

У вересні в області планується відкрити 300 перших класів нової української школи, – брифінг

Про впровадження нової української школи у Луганській області сьогодні, 30 січня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк.

Він нагадав, що з наступного навчального року учні перших класів навчатимуться за 12-річною програмою нової української школи.

Kiyv Fashion 2018

8 лютого 2018 року Асоціація «Укрлегпром» під час Міжнародної виставки «Kiyv Fashion 2018» проведе галузеву бізнес-конференцію «Промислова складова модної індустрії», у ході якої заплановано обговорення актуальних питань, новацій і трендів галузевого розвитку у колі керівників виробничих підприємств з різних регіонів України, представників заінтересованих центральних органів виконавчої влади, навчальних закладів тощо.

Конференція відбудеться 8 лютого 2018 року об 11-00 за адресою: м. Київ, Броварський проспект, 15, Міжнародний виставковий центр (МВЦ), павільйони 1,3-й зал.

Людина року 2017: Дмитро Шатілов

26 січня 2018 року в Сєвєродонецьку відбулася церемонія нагородження переможців обласної премії «Людина року 2017».

«Ми започаткували церемонію відзначення людей, які творять історію, сьогодення і майбутнє Луганщини. Я вдячний долі за можливість сказати кожному з номінантів «спасибі» за внесок у розбудову мирного життя та наближення нашої Перемоги», – зазначив Юрій Гарбуз, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Пропонуємо вам познайомитися з номінантами премії «Людина року 2017».

УВАГА! НА САЙТІ ДЕПАРТАМЕНТУ СТВОРЕНО НОВИЙ РОЗДІЛ «НА ДОПОМОГУ ЕКСПОРТЕРУ»

З метою широкого інформування експортерів області та підприємців, які бажають започаткувати зовнішньоекономічну діяльність, про можливості виходу на нові ринки збуту, на сайті Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА створено новий розділ «На допомогу експортеру».

Торік в області на фінансування пенсій витрачено 9,5 мільярда гривень

На апаратній нараді розглянули підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Луганської області щодо реалізації Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, за 2017 рік.

Доповідачем виступила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що пенсійними виплатами у минулому році забезпечено 317,9 тис. осіб, в тому числі 120 тис. переселенців. З початку року кількість отримувачів пенсій зменшилася на 22,3 тис. осіб або на 7 %.

На Луганщині проведено понад 26 тисяч перевірок призначення, нарахування та здійснення соцвиплат

Сьогодні, 30 січня, під час апаратної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук доповіла про результати здійснення верифікації і перевірки достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування соціальних виплат і пенсій за період 2016-2017 років.

Людина року 2017: Наталія Журбенко

26 січня 2018 року в Сєвєродонецьку відбулася церемонія нагородження переможців обласної премії «Людина року 2017».

«Ми започаткували церемонію відзначення людей, які творять історію, сьогодення і майбутнє Луганщини. Я вдячний долі за можливість сказати кожному з номінантів «спасибі» за внесок у розбудову мирного життя та наближення нашої Перемоги», – зазначив Юрій Гарбуз, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Пропонуємо вам познайомитися з номінантами премії «Людина року 2017».

Постійне користування землями державної власності має бути посвідчено державною реєстрацією такого права

Вирішення проблем забезпечення сталого землекористування в Луганській області є пріоритетним напрямком роботи Луганської облдержадміністрації.

Актуальним питанням, яке перебуває на контролі у керівництва Луганської облдержадміністрації, є забезпечення оформлення органами державної влади, державними підприємствами, установами, організаціями права постійного користування земельними ділянками, які використовують земельні ділянки державної власності без документів, що посвідчують право користування ними.

ЩОДО РЕЄСТРАЦІЇ ЕКСПОРТЕРІВ ЗЕРНОВИХ ДО АЛЖИРУ

У рамках поновлення  списку експортерів-постачальників зернових та сушених овочів до Алжирської Народної Демократичної Республіки,  Алжирський Міжпрофесійний Офіс Зернових (OAIC) оголошує реєстрацію постачальників, що працюють у сфері міжнародної торгівлі зерновими та сушеними овочами. Торговельні компанії, які бажають бути включеними до списку постачальників OAIC, повинні подати не пізніше 28 лютого 2018 року адміністративну інформацію, що включає наступні документи:

- Статут підприємства;

- Дані з єдиного реєстру юридичних осіб;

- Список основних акціонерів;

На Луганщині зареєстровано більше 294 тисяч переселенців

Станом на 25 січня 2018 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення зареєстровано
294 819 внутрішньо переміщених осіб, які складають 263 873 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 25 058 – діти, 7 689 – особи з інвалідністю, 213 666 – пенсіонери.

Луганська обласна служба зайнятості та ПРООН працюють щодо підтримки підприємництва та створення нових робочих місць

Луганська обласна служба зайнятості в рамках Програми відновлення та розбудови миру ПРООН проводить інформаційно-комунікаційну компанію щодо інформування внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення області про реалізацію ПРООН заходів підтримки підприємництва та створення нових робочих місць.

Луганська обласна служба зайнятості інформує населення області про умови та вимоги грантових конкурсів, які спрямовані на вирішення проблем зайнятості.

Новини АТО: на Луганщині – тиша

На лінії розмежування протягом минулої доби зберігалася тиша.

Порушень режиму припинення вогню на Луганщині не зафіксовано. Домовленості щодо перемир'я протилежною стороною дотримані.