Архів новин

23 февраля 2018

У Сєвєродонецьку фахівцями інституту ім. М.М. Амосова безкоштовно обстежено понад 120 пацієнтів з вадами серця

Сьогодні, 23 лютого, спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова провели консультативно-діагностичний огляд 128 пацієнтів з Луганщини.

Обстеження проводилися у Сєвєродонецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичному поліклінічному відділенні №1 Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні.

До уваги підприємців та представників бізнесу!

27 лютого 2018 року о 15-00 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4 поверх, зала засідань) відбудеться семінар для представників бізнесу на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

Організаторами заходу виступають Луганська обласна державна адміністрація та Громадська організація «Платформа громадський контроль».

Безкоштовний семінар для бізнесу про нововведення в ProZorro відбудеться у м.Сєвєродонецьку

27 лютого 2018 року о 15-00 годині у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4 поверх, зала засідань) відбудеться семінар для представників бізнесу (далі – семінар) на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

Організаторами заходу виступають Луганська обласна державна адміністрація та Громадська організація «Платформа громадський контроль».

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 26,5 %) в області

За восьмий тиждень 2018 року, станом на 23 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 26,5 %).

При епідемічному пороговому рівні 88,3 захворюваність склала 64,9 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 4 622 особи, з них 3 293 (71,2 %) дитини віком до 14 років.

Госпіталізовано 192 хворих, у тому числі 136 дитини віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2790 осіб.

Перше місце у всеукраїнському рейтингу кабінетів початкових класів – у школи з Кремінної

На Інтернет-порталі рейтингу освітніх закладів України вміщено інформацію про підсумки лайт-конкурсу «Кращий кабінет початкових класів загальноосвітніх навальних закладів» у 2017 році.

Згідно з інформацією, перше рейтингове місце серед 100 кращих ЗНЗ України у загальному заліку посіла Кремінська школа-гімназія та особисто вчитель початкових класів Світлана Рибалко.

Оцінювання здійснювалось журі, яке очолює голова правління Всеукраїнської громадської організації «Наукове гуманітарне товариство» Кирило Галушко.

Відбувся круглий стіл

23 лютого 2018 року відбувся круглий стіл з питань поширення статистичних показників і напрямів та можливостей їх практичного застосування.

У роботі круглого столу прийняли участь представники Головного управління статистики у Луганській області та Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА. Розглянуті питання використання при проведені аналізу соціально-економічних показників розвитку Луганської області показників зведеної статистичної інформації.

03 березня 2018 року у м. Краматорську відбудеться конференція «East Growth: Бізнес і громадськість – ефективне партнерство

Львівська бізнес-школа Українського католицького університету (LvBS) спільно із Форумом НДО в Україні «Розбудова заради майбутнього: цілісний підхід до зміцнення громадянського суспільства на Донбасі» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні запрошують представників недержавних організацій та власників бізнесу відвідати конференцію «East Growth: Бізнес і громадськість – ефективне партнерство», що відбудеться       3 березня 2018 року у м. Краматорську Донецька область (місце проведення : «Авангард-Хол», вул. К. Гампера, Сад Бернацького, початок о 10-00 годині).

ЕЕN-Ukraine консорціум – нові можливості для малого і середнього бізнесу та просування інновацій у Європу

Консорціум Євпорейської Мережі Підприємств України (EEN) спільно з Європейською комісією проводить Інформаційний день для українських представників малого та середнього бізнесу та інноваційних організацій, який відбудеться 28 березня 2018 року в м. Києві, в IQ бізнеc-центрі за адресою: м. Київ, вул. Болсуновська, 13-15.

У ході практичного семінару учасники за допомогою запрошених спікерів зможуть:

У м. Рубіжне та м. Сєвєродонецьку відбудуться тренінги ПРООН для бізнесу

Протягом лютого 2018 року Програма відновлення та розбудови миру ПРООН за ініціативи Луганської обласної державної адміністрації та за фінансової підтримки Уряду Японії проведе 5  тренінгів на тему «Фандрайзинг та Краудфандинг для реалізації бізнес-проектів».

Мета тренінгів – підвищити спроможність представників МСБ до використання інноваційних механізмів розвитку бізнесу та підготувати заявки з метою отримання фінансування для розвитку бізнесу.

Луганщина: 13 родин придбали житло завдяки місцевим програмам

Останніми роками місцеві житлові програми ухвалено й виконуються в переважній більшості областей нашої держави. І не можна не відзначити, що регіони, які зазнали безпосереднього впливу війни на Сході країни та її трагічних наслідків, не лише не пасуть у цій справі задніх, але й демонструють позитивну динаміку.

Зокрема, Луганська область за результатами реалізації місцевих програм пільгового житлового кредитування посіла восьме місце у всеукраїнському рейтингу.

Важливо знати! Що робити, якщо виявили симптоми обмороження

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, нагадуємо.

Із настанням морозів на людину чекає небезпека – загроза переохолодження або отримання обмороження кінцівок. Найбільше піддаються ризику отримати обмороження діти, що довго гуляють на вулиці, а також дорослі, які зловживають спиртними напоями.

Розпочались кластерні публічні діалоги щодо формування позитивного іміджу та промоції Луганщини

20.02.2018 у Луганській облдержадміністрації розпочались кластерні публічні діалоги, які продовжаться до 23.02.2018 у різних районах області, для представлення широкому колу громадськості та влади різного рівня Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Сватівського, Троїцького, Кремінського, Білокуракінського, Старобільського, Новопсковського, Марківського, Біловодського, Новоайдарського, Попаснянського, Станично-Луганського районів результати проведених досліджень щодо виявлення життєвих орієнтацій й обраних асоціацій мешканців Луганської області, які можуть використовуватись при формуванні

Увага! Найближчими днями в області очікується ускладнення погодних умов

За прогнозом Луганського обласного центру гідрометеорології, 24-28 лютого 2018 року у зв’язку з вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури: вночі 18–22 градусів морозу, вдень до 15 градусів морозу.

У містах і районах області: в Старобільську відкрито оновлений сервісний центр МВС

У Старобільську презентовано новий сервісний центр МВС. Співробітники сучасного «прозорого» центру щоденно надаватимуть громадянам більше 100 послуг.

Серед них – реєстрація та перереєстрація авто, заміна, видача посвідчень водія, довідок про несудимість та інші.

На ремонт виділено понад мільйон гривень. При підготовці центру враховані зручності для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Для комфортного перебування громадян сервісний центр МВС обладнано дитячим куточком та зоною буккросингу.

СЕМІНАР ДЛЯ БДЖОЛЯРІВ ЛУГАНЩИНИ

24 лютого 2018 року відбудеться семінар для бджолярів Луганщини, організатором якого виступає громадська організація «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова Артіль» за підтримки Луганської ОДА та Агенції Регіонального Розвитку.

Під час заходу будуть розглянуті найважливіші проблеми бджільництва в Луганській області, а також напрямки та перспективи розвитку цієї галузі на Луганщині.

Місце проведення: м. Кремінна, вул. Банкова 1 (приміщення райдержадміністрації).

Початок о 10:00.

У Сєвєродонецьку організовано воркшоп «Сучасні методи роботи музею»

З 21 лютого в Сєвєродонецьку триває чотириденний ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт») у рамках проекту «Зміцнення громадської довіри», організований громадською організацією «Український кризовий медіа-центр».

Він фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Кімонікс Інтернешнл Інк.

До участі у воркшопі запрошено директорів та співробітників музеїв Луганської та Донецької областей. До заходу долучилася заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

На Луганщині піротехниками ДСНС обстежено 2,32 га місцевості

Протягом минулої доби, 22 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,32 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Виявлено і вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один  артилерійський снаряд та одну мінометну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Бельгійські політики вивчатимуть луганський досвід взаємодії влади та громадськості

«Форматом співпраці між обласною владою та громадськістю, перш за все, є не контроль, а конструктивна співпраця стосовно розбудови Луганщини», – зазначив голова громадської ради при облдержадміністрації Сергій Тихоновський під час зустрічі керівництва облдержадміністрації, представників професійно орієнтованих асоціацій та громадськості з Послом Королівства Бельгії в Україні Люком Якобсом.

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів щодо попередження домашнього та ґендерного насильства

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району, що знаходиться на лінії розмежування та має найбільшу кількість звернень з приводу домашнього насильства серед районів області, визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців. Вони пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Троїцькій об’єднаній територіальній громаді проведено навчання щодо протидії торгівлі людьми

16 лютого 2018 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у Троїцькій об’єднаній територіальній громаді проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Новини АТО: напруга вздовж лінії розмежування посилюється

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Троїцьке, Новоолександрівка та Катеринівка Попаснянського району п’ять разів вівся обстріл зі 120-мм й 82-мм мінометів, БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По позиціях українських військових поблизу села Кримське Новоайдарського району тричі застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні, протитанкові та підствольні гранатомети, а також великокаліберні кулемети.