Архів новин

01 марта 2018

На обласній комісії досягнуті домовленості між надавачами енергоресурсів та постачальниками тепла

Сьогодні, 1 березня, відбулося засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами Луганщини.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він наголосив, що обласна влада занепокоєна рівнем оплат за спожиті енергоносії підприємствами централізованого теплопостачання, особливо в період ускладнення погодних умов.

Луганщина розвиває внутрішній туризм в регіоні

01 березня 2018 року відбулась робоча зустріч з питань розвитку внутрішнього туризму в регіоні, позиціонування туристично-рекреаційного потенціалу Луганської області, в якій взяли участь представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської обласної державної адміністрації, представники комунальних закладів позашкільної роботи, діяльність яких пов’язана з туристичною сферою та туристично-інформаційного центру м.Сєвєродонецька.

Зміни до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік

В Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік внесені зміни. З обласного бюджету виділено 83,5 млн грн на реалізацію 119 проектів у сферах: охорони здоров’я, дошкільної та шкільної освіти, житлово-комунального господарства.

З переліком проектів можна ознайомитись за посиланням.

Підбито підсумки виконання Державної стратегії регіонального розвитку України на території Луганської області за 2017 рік

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 931 «Про затвердження Порядку розроблення Державної стратегії регіонального розвитку України і плану заходів з її реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених Стратегії і плану заходів» та від 07.10.2015 № 821 «Деякі питання реалізації у 2015-2017 роках Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року» Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено аналіз стану виконання у 2017 році завдань Державної стратегії на територі

Виставка імпортних товарів і послуг – China International Import Expo

5-10 листопада 2018 року в Шанхаї відбудеться наймасштабніша виставка імпортних товарів і послуг – China International Import Expo. Захід задуманий генеральним секретарем ЦК КПК, головою КНР паном Сі Цзіньпін, приймає захід Міністерство комерції КНР та Уряд м. Шанхай, підтримку надають Світова організація торгівлі та Організація промислового розвитку при ООН.

В облдержадміністрації проведено публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2017 рік

Одним із важливих принципів функціонування бюджетної системи України є публічність та прозорість інформації про бюджет, який передбачає  інформування громадськості з питань складання, розгляду, затвердження, виконання державного бюджету та місцевих бюджетів, а також контролю за виконанням державного бюджету та місцевих бюджетів.

Інформація про проведену роботу у лютому 2018 року

У лютому поточного року Департаментом фінансів облдержадміністрації вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України здійснювалась координація учасників бюджетного процесу, та контроль за станом виконання місцевих бюджетів Луганської області.

У Лисичанську відкрито оториноларингологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні

У Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, що в Лисичанську, після капітального ремонту відкрите оториноларингологічне відділення.

Воно розраховане на 25 ліжок.

Відтепер у відділенні діють окремі операційна, оглядова, процедурна, є комфортна їдальня, облаштовані гігієнічні кімнати для дітей і працівників.

На 100 % цей підрозділ забезпечено м’яким та твердим інвентарем.

У відділенні цілодобово надається високоспеціалізована медична допомога дітям, для яких створено комфортні умови для перебування.

Понад 20 тонн гуманітарної допомоги передала латвійська делегація до прифронтових районів Луганщини

У рамках візиту делегації Національних Збройних Сил Латвійської Республіки в Луганську область було передано гуманітарну допомогу для цивільного населення прифронтових районів. До складу делегації увійшли головний капелан Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіш, в.о. директора Кадетських сил Латвії Юріс Юсканс, військовий капелан Збройних Сил Канади Олександр Ліхошерстов.

Відбувся цикл тренінгів «Фандрайзинг та краудфандинг для реалізації бізнес-проектів» для бізнес-кола регіону

За ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності відбулися тренінги «Фандрайзинг та краудфандинг для реалізації бізнес-проектів» для активнихі верств населення та бізнес-коло регіону за підтримки ПРООН в Україні та фінансової допомоги Уряду Японії.

Уряд і Парламент схвалили Дорожню карту виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Кабінет Міністрів України спільно з Верховною Радою України напрацювали і схвалили Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на 2018-2019 роки. Документ, покликаний активізувати євроінтеграційні процеси в Україні, представили Глава Уряду Володимир Гройсман та Спікер Парламенту Андрій Парубій. Участь у заході взяв Глава Представництва Єврокомісії в Україні Хюґ Мінгареллі, представники парламентських фракцій, члени Уряду.

Фінансова допомога аграріям

Для підтримки сільськогосподарських виробників Уряд впроваджує конкретні програми державної підтримки аграрного сектору, які дозволять сільгоспвиробникам отримати своєчасну реальну допомогу та зупинять негативні тенденції в стагнуючих зараз галузях.

Вирішення проблем залізничної інфраструктури Луганщини

     З метою забезпечення потреб Луганщини залізничним транспортом Департамент тісно співпрацює з ПАТ «Укрзалізниця», до виключної компетенції якого належить централізоване управління процесом перевезень у внутрішньому сполученні залізничним транспортом.

ЧАСТКА РИНКУ ЄС В ЗАГАЛЬНОМУ ЕКСПОРТІ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ У 2017 РОЦІ СТАНОВИЛА 50,4%

Частка ринку Європейського Союзу в загальному експорті Луганської області за підсумками 2017 року становила 50,4%, частка в імпорті – 21,2 %.

Як свідчать дані Головного управління статистики у Луганській області, в абсолютних цифрах експорт товарів до ЄС становив 118,0 млн дол. США, експорт послуг - 7,4 млн дол. США.

Основу товарної структури експорту області склали: папір та картон, чорні метали, продукція хімічної промисловості, текстильні матеріали та текстильні вироби.

СВОБОДА ВИБОРУ ПРАВИЛ ГРИ – НЕ ВТРАТЬ СВОЄ ПРАВО НА АРБІТРАЖ

Запрошуємо долучитися до фахового обговорення змін у процесуальному законодавстві щодо судової підтримки міжнародного арбітражу та третейського судочинства.

Захід відбудеться 02 березня 2018 року, 9:00-14:30 в приміщенні Івано-Франківської ТПП

Ключові спікери:

МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ РЕФОРМУЄ СФЕРУ ТОРГОВЕЛЬНОГО ЗАХИСТУ

28 лютого 2018 року, Уряд схвалив зміни до законів у сфері торговельного захисту. Чинні закони, які регулюють цю сферу, були прийняті ще у 1998 році. З того часу відбулися значні зміни у міжнародній торгівлі та практиці проведення торговельних розслідувань.

УРЯД І ПАРЛАМЕНТ СХВАЛИЛИ ДОРОЖНЮ КАРТУ ВИКОНАННЯ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦЮ З ЄС

Кабінет Міністрів України спільно з Верховною Радою України напрацювали і схвалили Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на 2018-2019 рр. Документ, покликаний активізувати євроінтеграційні процеси в Україні, представили Глава Уряду Володимир Гройсман та Спікер Парламенту Андрій Парубій. Участь у заході взяв Глава Представництва Єврокомісії в Україні Хюґ Мінгареллі, представники парламентських фракцій, члени Уряду.

На Луганщині компенсують до 15 % виробничих витрат на посіви гречки

З урахуванням загальних сум виробничих витрат виробників, які мають право на отримання часткової компенсації за посів гречки, Комісія з визначення переліку суб’єктів господарювання агропромислового комплексу області визначатиме компенсацію у розрахунку на 1 га площі виробництва гречки, але не більше 15 % фактичного обсягу.

При прийнятті рішень щодо надання компенсації перевага надаватиметься виробникам, які:

- отримали врожайність не менше семи ц/га;
- посіяли гречку на площі не менше 10 га;
- займаються виробництвом сільгоспкультур більше трьох років.

ЗА ОБЛАДНАННЯ УРЯД НАДАВАТИМЕ КООПЕРАТИВАМ 70% КОМПЕНСАЦІЇ

Уряд визначив фермерство як найбільш оптимальну форму розвитку сільського господарства і основний пріоритет державної підтримки, передбачивши в державному бюджеті на 2018 рік 1 млрд грн на підтримку фермерів. Про це зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час круглого столу «Впровадження нових фінансових інструментів підтримки малого та середнього підприємництва на селі у 2018 році».

Один із механізмів такої підтримки є відшкодування фермерським кооперативам 70% вартості обладнання. 

Ансамбль з Білокуракинщини – переможець фестивалю «Україна єднає світ»

У Києві відбувся VII Міжнародний фестиваль-конкурс «Україна єднає світ» за підтримки Міністерства культури України та Благодійного фонду «Україна єднає світ».

За підсумками фестивалю вокально-інструментальний ансамбль «Берег душі» з Білокуракинського району став переможцем у відповідній номінації.

За плідну, самовіддану працю, вагомий особистий внесок в розвиток культури суспільства та естетичне виховання молоді художньому керівнику ансамблю Ігорю Марченку вручено Подяку Міжнародного фестивалю-конкурсу «Україна єднає світ».

Ансамбль з Білокуракинщини – переможець фестивалю «Україна єднає світ»

У Києві відбувся VII Міжнародний фестиваль-конкурс «Україна єднає світ» за підтримки Міністерства культури України та Благодійного фонду «Україна єднає світ».

За підсумками фестивалю вокально-інструментальний ансамбль «Берег душі» з Білокуракинського району став переможцем у відповідній номінації.

За плідну, самовіддану працю, вагомий особистий внесок в розвиток культури суспільства та естетичне виховання молоді художньому керівнику ансамблю Ігорю Марченку вручено Подяку Міжнародного фестивалю-конкурсу «Україна єднає світ».

На Луганщині вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 28 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,59 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах й смт Станиця Луганська.

Виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд і дві мінометні міни.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Компанія Amazon уклала угоду про покупку стартапу Ring вартістю 1 млрд. доларів

Кампанія купила розробника "розумних" дверних дзвінків Ring.

Загальна сума залучених інвестицій перевищила 209 млн доларів, згідно Crunchbase. Точна сума операції не називається, проте за даними медіа, сума угоди становить понад 1 млрд доларів.

Як припускає видання VentureBeat, угода може допомогти Amazon в боротьбі за ринок доставки "до порогу" і нішу розумних пристроїв, можливо - буде проводитися інтеграція з розумною колонкою Alexa.

На учасників АТО з інвалідністю та сім’ї померлих через захворювання учасників АТО поширюється законодавство щодо ветеранів війни

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою надано можливість сім’ям учасників антитерористичної операції, померлих внаслідок захворювання, одержаного під час участі в цій операції, отримати статус особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Крім того, учасникам АТО, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, одержаного під час участі в зазначеній операції, надаватиметься статус особи з інвалідністю внаслідок війни.

ЄС виділив 24 млн. євро на гуманітарну допомогу для сходу України

28 лютого Європейська Комісія оголосила про виділення 24 млн. євро гуманітарної допомоги для забезпечення потреб осіб, що постраждали від конфлікту на сході Україні.  

Фінансування виділено у зв’язку з конференцією високого рівня, яку організовують в Брюсселі Європейська Комісія та Офіс ООН з координації гуманітарних питань. Ця конференція має підвищити обізнаність про гуманітарні наслідки конфлікту на сході України.

Нацперелік: МОЗ підготував практичні рекомендації для стаціонарних закладів охорони здоров’я

Навіщо було створено новий Національний перелік лікарських засобів? Як правильно розрахувати 100% потребу для медичного закладу? Де взяти кошти для забезпечення пацієнтів ліками? На ці та інші питання відповідають експерти МОЗ України.

Відривайся разом з гуртом «БеZМеЖ»!

11 березня у ТРЦ «Jazz» відриваємося разом з гуртом «БеZМеЖ» під ритми найсучасніших хітів світу!

Всім любителям потанцювати та просто добре провести час обіцяємо гарний настрій та безліч драйвової музики у виконанні справжніх професіоналів!

Станьте частиною яскравого музичного дійства 11 березня, у місті Сєвєродонецьку, ТРЦ «Jazz» (пр. Центральний, 46) о 13.00.

Приходьте всі! Буде дуже гаряче!

Квитки можна придбати:

Новини АТО: неспокійно було під Кримським

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району вівся обстріл з автоматичних і протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація про втрати та руйнування не надходила.