Архів новин

02 марта 2018

Наслідки кризової ситуації в Україні, що виникла через дії РФ, будуть мінімізовані

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 2 березня, заявив, що ПАО «Газпром», програвши Україні в Стокгольмському арбітражі, знизило на 20 % тиск у газопроводах на своєму боці системи для дискредитації України.

В облдержадміністрації відбувся "день відкритих дверей" для студентів

2 березня з метою реалізації регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017 – 2020 роки та формування позитивного іміджу місцевих органів виконавчої влади у Луганській облдержадміністрації відбувся "день відкритих дверей".

У ньому взяли участь студенти спеціальностей «Політологія» та «Міжнародні відносини» Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

У рамках заходу учасники зустрілись з керівником апарату облдержадміністрації Іриною Калініною.

У місті Попасна, селищах Тошківка та Тошківка-1 запрацювали телефонні лінії для надання допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів щодо попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статі у рамках пілотного проекту в Попаснянському районі «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців, які пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Студентська молодь зацікавлена у співпраці з обласною молодіжною радою

Сьогодні, 2 березня, в облдержадміністрації відбулося засідання обласної молодіжної ради.

Участь у роботі ради взяли представники студентської молоді Луганщини. 

Активісти молодіжного руху жваво обговорили питання підвищення ролі студентської молоді у вирішенні проблем соціально-економічного розвитку Луганщини та підвищення рівня життя юних жителів області.

Студентську молодь зацікавила співпраця з обласною молодіжною радою. Учасники засідання розглянули можливість подальшого залучення молодих активістів до роботи в органах державної влади.

У Біловодській ОТГ проведено тренінг щодо протидії торгівлі людьми

26 лютого 2018 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів із питань протидії торгівлі людьми в Біловодській об’єднаній територіальній громаді проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Чи діє мораторій на проведення перевірок у Луганській області органами державного контролю?

У зв’язку з поширенням в ЗМІ інформації про скасування мораторію на проведення перевірок окремими контролюючими органами, надаємо роз’яснення щодо заходів державного контролю, в тому числі у Луганській області.

Магістральний маршрут Маріуполь-Краматорськ-Рубіжне запустить Укрпошта

Найближчим часом ПАТ «Укрпошта» планує запустити магістральний маршрут Маріуполь-Краматорськ-Рубіжне, що з’єднає Донецьку та Луганську області між собою. Це значно покращить якість доставки для Донбасу.  

Запуск прямих маршрутів дає змогу вийти на абсолютно конкурентні терміни доставки, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Розширювати маршрутну мережу Укрпошта має змогу завдяки закупівлі нових вантажних автомобілів. Нагадаємо, що минулого року компанія придбала 279 нових авто, що більше ніж за останні п’ять років, та закупила 8 300 комп’ютерів. 

«ЕКСПОРТНИЙ ДЕНЬ В ЖИТОМИРІ»

13 березня, в рамках «Експортного дня» відбудеться виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України «Житомир. Діалог влади до бізнесу». Засідання пройде під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, та за участі Торгового представника – Заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталії Микольської, керівника Офісу з просування експорту Мар’яни Каганяк та інших представників центральних та місцевих органів влади.

Розглянуто питання розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси

1 березня, відбулося засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами Луганщини.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. Він наголосив, що обласна влада занепокоєна рівнем оплат за спожиті енергоносії підприємствами централізованого теплопостачання, особливо в період ускладнення погодних умов.

Молодіжні ради при об’єднаних громадах Луганщини долучаються до обласних проектів

Про те, як представники новоутвореної молодіжної ради при Красноріченській об’єднаній територіальній громаді бачать її майбутнє, вони розповіли представникам управління молоді та спорту облдержадміністрації та Обласного молодіжного центру.

Членам ради надано детальну інформацію щодо участі в обласному конкурсі проектів. Також обговорено подальшу співпрацю з обласним Молодіжним центром та окреслено основні напрями роботи з обласною владою.

«Мова – душа кожної національності»

21 лютого 2018 року, в Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Горького у місті Старобільську, з нагоди відзначення  Міжнародному дню рідної мови, відбувся обласний тематичний захід «Мова – душа кожної національності».

На Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,3 га місцевості у Станично-Луганському районі та смт Станиця Луганська.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Подальшу співпрацю обговорено з Послами Швеції в Україні та ОБСЄ

Сьогодні, 2 березня, відбулася зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом, Послом Королівства Швеції в ОБСЄ Ульрікою Фунеред та представниками Академії ім. Фольке Бернадотта.

У заході взяла участь заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Ольга Рибалко.

Вони обговорили питання співпраці Швеції та України, враховуючи ситуацію на Сході країни.

Перспективні напрямки розвитку аграрного сектору

Перспективні напрямки розвитку аграрного сектору обговорили під час спільної наради з Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

Щоб бачити у якому напрямку нам потрібно рухатися у майбутньому необхідно розробити чітку стратегію розвитку аграрного сектору – зазначила Лариса Бичкова. Наразі Департаментом ведеться робота з розробки Стратегії розвитку аграрного сектору Луганської області на період до 2025 року.

Під час наради були окреслені проблемні питання які потребують першочергового вирішення.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 54,9 %) в області

За дев’ятий тиждень 2018 року, станом на 2 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 54,9 %).

При епідемічному пороговому рівні 104,2 захворюваність склала 47,0 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3 345 осіб, з них 2 321 (69,4 %) дитина віком до 14 років.

Госпіталізовано 151 хворий, у тому числі 113 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2917 осіб.

Розмір страхових виплат потерпілим на виробництві збільшено на 20%

З 1 березня відбувається перерахунок страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей.

Коефіцієнт перерахунку щомісячних виплат встановлено на рівні 1,2.

Сума виплат буде збільшена на 20 % для всіх потерпілих або їх родин (це 207 тисяч осіб).

Загалом для перерахунку страхових виплат у бюджеті Фонду соціального страхування України на 2018 рік передбачено 2,1 млрд гривень.

Збільшений розмір страхових виплат потерпілі на виробництві (члени їх сімей) отримають на початку квітня.

У цьому році колишні військові отримають 50 % від підвищення пенсій, у наступні два роки – ще по 25 %

Урядовим рішенням передбачено набрання чинності з 1 березня 2018 року постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» та визначено порядок перерахунку і виплати пенсій, що призначені згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Новини АТО: на Луганщині встановилася тиша

Минулої доби, 1 березня, на Луганщині зберігалася тиша. Вздовж лінії розмежування обстрілів не зафіксовано.

Домовленості стосовно режиму припинення вогню протилежною стороною дотримані.

Трудові збори 21.03.2018

21 березня 2018 року о 14.00 в Департаменті охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації (просп. Центральний, буд. 59, м. Сєвєродонецьк, ІІ поверх, каб.