Архів новин

05 марта 2018

Ольга Лішик привітала жінок Сєвєродонецького міського Товариства сліпих із Міжнародним жіночим днем

Календар весняних свят відкриває чудовий день 8 Березня. У перші весняні дні жінки приймають незліченні компліменти та подарунки, стають по особливому чарівними і прекрасними.

5 березня 2018 року в актовій залі Сєвєродонецького міського Товариства сліпих Луганської обласної організації українського товариства сліпих відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного жіночого дня. Сєвєродонецька організація налічує біля 111 членів, із яких 70 – жінки.

Цьогоріч майже 3,8 млн євро скандинавських коштів піде на заходи з енергоефективності на Сході України

Уряди Норвегії та інших скандинавських країн додатково виділять майже 3,8 млн євро на фінансування в 2018 році нових проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності соціальних об’єктів, розташованих в постраждалих від конфлікту Східних областях України.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

За дорученням Юрія Гарбуза обласні дитячі лікарі проведуть консультації у Марківці

Юрій Гарбуз доручив Управлінню капітального будівництва облдержадміністрації спільно з райдержадміністрацією і райрадою підготувати проект ремонту приміщення поліклінічного відділення Марківської районної лікарні.

Юрій Гарбуз доручив сприяти залученню коштів у сферу освіти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз доручив керівництву Марківського району підготувати проекти ремонтних робіт Марківської гімназії для залучення коштів за різними програмами. Під час робочої поїздки очільник області, відвідуючи навчальний заклад, підкреслив необхідність привести будівлю гімназії, зокрема навчальні приміщення, актову й спортивну зали у відповідність до сучасних вимог.

Сільськогосподарські кооперативи забезпечать зайнятість населення на селі, – Юрій Гарбуз

У рамках робочої поїздки до Марківського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів виїзний прийом громадян.

Академічний симфонічний оркестр подарував святковий концерт до Міжнародного жіночого дня

3 березня,  у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва Академічний симфонічний оркестр дарував піднесений настрій та чарівну музику під керівництвом Богдана Пущака /Київ/. 
Перша весняна програма, яка, до речі, пройшла напередодні Міжнародного жіночого дня, була присвячена всім жінкам, святу весни та кохання.

Правила роботи в мережі EEN. Практичне заняття по заповненню заявок для розміщення в системі

21 березня 2018 року в ТПП України (к. 101) відбудеться практичний семінар-тренінг щодо пошуку партнера в Європі за допомогою програми COSME (мережа EEN).

Мережа EEN є віртуальним торговельним майданчиком та охоплює 65 країн, де працює понад 600 бізнес-асоціацій. Це також понад 2,5 млн. компаній-учасниць, понад 16 000 технологічних розробок та бізнес-пропозицій. Протягом року EEN проводить близько 100 великих заходів для бізнесу, на яких понад 18 000 компаній-учасниць (b2b зустрічей) шукають партнерів.

Проведено нараду щодо шляхів впровадження на Луганщині пілотного проекту із психологічної реабілітації учасників АТО

02 березня 2018 року в Луганській обласній державній адміністрації відбулася зустріч керівництва Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації із представниками Національної гвардії України, зокрема, начальником відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України Сергієм Чижевським.

Уряд Японії надає допомогу для підтримки людей і громад, які постраждали від конфлікту на сході України

В 2018 уряд Японії, уряд України, Організація Об'єднаних Націй в Україні, продовжуватимуть спільну діяльність, спрямовану на вирішення гуманітарних потреб та відновлення в регіонах, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. Уряд Японії надасть 3,6 млн. дол. США на виконання семи проектів шістьма агентствами ООН в Україні задля підтримки людей і громад, які постраждали від конфлікту на сході України.

На Луганщині відкриють два навчально-практичних центри за кошти держбюджету

У Міністерстві освіти та науки України визначили, де цього року відкриють навчально-практичні центри, на які виділено 100 млн гривень.

Відповідний Перелік закладів професійної освіти вже затверджений Міністерством. Серед них і два заклади професійно-технічної освіти Луганської області.

Так, на базі державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» діятиме НПЦ за напрямом «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник».

Асоціація сільгосптоваровиробників просить Юрія Гарбуза зберегти ярмарок

«Соціальні ярмарки не тільки чинник підтримки місцевих товаровиробників, а й засіб економічного захисту найбільш вразливих верств населення, адже уся продукція реалізується за цінами виробника. Ярмарок у Сєвєродонецьку єдиний в області, тож його функціонування потрібно всіляко підтримувати та впорядковувати прилеглі території.

Володимир Гройсман вимагає від НАЗК якісної роботи системи декларування і перевірки декларацій

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від керівництва Національного агентства запобігання корупції найближчими тижнями забезпечити якість роботи баз даних, якість процесу заповнення електронних декларацій і ефективність системи перевірки декларацій на предмет дотримання антикорупційного законодавства. Про це Глава Уряду сказав під час спеціальної наради з питань роботи НАЗК.

Юрій Гарбуз представив нового очільника Марківщини

Сьогодні, 5 березня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз здійснив робочу поїздку до Марківського району.

На початку перебування у Марківці, очільник області представив громаді Ігоря Дзюбу – новопризначеного голову райдержадміністрації.

У Біловодській об’єднаній територіальній громаді проведено тренінг з протидії торгівлі людьми

Організаторами тренінгу виступили ГО «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» спільно з Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Захід відбувся у рамках виконання обласного плану заходів із питань протидії торгівлі людьми, де основною темою стала «Ідентифікація постраждалих та роботи з ними».

На Луганщині вилучено 28 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,3 га місцевості у смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць артилерійських снарядів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ «АВСТРІЯ-УКРАЇНА»

З нагоди візиту Федерального Президента Австрії пана Александра Ван дер Беллен в Україну 14 березня 2018 року в Fairmont Grand date Hotel Kyiv (Київ, вул. Набережно-Хрещатицька) відбудеться економічний форум «Австрія-Україна» та B2B-переговори з представниками австрійської бізнес-делегації. 

У заході візьмуть участь як представники державних установ так і представники бізнесу обох країн.

Актуальна програма форуму доступна за посиланням.

HELSINKI CHEMICALS FORUM 2018

14-15 червня 2018 р. у Виставковому центрі м.Гельсінкі «Messukeskus» відбудеться 10-й щорічний Гельсінський Хімічний Форум – міжнародний захід із хімічної безпеки, організований Асоціацією Хімічного Форуму разом із Європейським Хімічним Агентством (ECHA), Європейською Комісією, Європейською Радою Хімічної Промисловості (CEFIC) та Урядом Фінляндії, включаючи мерію м.Гельсінкі, Федерацію хімічної промисловості Фінляндії та Гельсінський Університет.

EXPORT HACKS: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ЕКСПОРТУ. ЧАСТИНА СЬОМА

 

Найчастіші запитання з лекцій «Фінансове планування для експорту та обчислення ROI» винесено у сьомий випуск експортних порад Export Hacks.

1. Особливості методів оплати та як убезпечити себе від нечесних партнерів?

Однією з базових умов є ретельна перевірка усіх документів. Приділяйте час на вичитування навіть незначних деталей контрактів.

Юрій Гарбуз: Російсько-окупаційні війська вкотре зірвали досягнуті в Мінську домовленості

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Про надання інформації щодо розрахунку розміру кошторисної заробітної плати у 2018 році суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері будівництва.

На виконання Порядку здійснення розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, якій враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 20.10.