Архів новин

06 марта 2018

Енергопостачання на підприємствах критичної інфраструктури стабілізовано

З метою врегулювання питання розрахунків з ТОВ «ЛЕО» облдержадміністрація підготувала проект змін до постанови Кабінету Міністрів України № 447, який був частково ухвалений. Реалізація цих змін дасть змогу розблокувати компенсацію з боку державного бюджету пільг та субсидій, спрямованих на оплату послуг з електропостачання для населення та підприємств комунальної власності. Відповідно знизиться заборгованість компанії перед ДП «Енергоринок». Це допоможе уникнути відключень та обмежень електроенергії на підприємствах, що забезпечують життєдіяльність області. 

22 тисячі громадян скористалися державною програмою «Доступні ліки»

З початку року державноюпрограмою «Доступні ліки» скористалися майже 22 тисячі жителів Луганської області. Аптечними закладами виписано 39 900 рецептів на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми.

У 2018 році на відшкодування коштів, необхідних для реалізації програми у Луганській області, у державному бюджеті передбачено 18 137,0 тис. грн, з яких 3 023,0 тис. грн уже перераховані, а 1 891,5 тис. грн фактично використані аптеками у січні-лютому.

Президент затвердив санкції проти чотирьох банків щодо запобігання виведенню капіталів за межі України

Президент Петро Порошенко підписав Указ № 57/2018, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Відповідні заходи застосовуються до юридичних осіб строком на один рік. Санкції у вигляді запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб застосовуються до Публічного акціонерного товариства «Сбербанк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ Банк» та ПАТ «БМ Банк».

Проект "МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС"

Друзі, з 20 лютого 2018 року на сході України стартував проект  "МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС", фінансово та організаційно підтриманий Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Місія проекту – перетворити перспективний, але знесилений війною східний регіон України на вітчизняну «Кремнієву долину», розбудувати мережу інноваційних кластерів, в яких молодь Донбасу зможе навчатися інноваційному підприємництву та перетворювати свої креативні ідеї в успішні стартап-компанії.

У Станиці Луганській обговорили створення об’єднаної територіальної громади

У смт Станиця Луганська відбулася робоча нарада представників Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області з сільськими й селищними головами з приводу добровільного об’єднання територіальних громад.

Під час зустрічі обговорені питання створення об’єднаної териооіальної громади з центром у селищі Широкий.

Голови суміжних з цим селищем громад отримали від експертів відповіді на всі турбуючи питання.

Військовослужбовці строкової служби до участі в антитерористичній операції не залучаються, – брифінг

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан сказав, що 1 березня набрав чинності пункт 1 статті 3 Указу Президента України від 15.02.2018 № 33/2018 щодо призову громадян на строкову військову службу у квітні – травні 2018 року.

Призову підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та особи, які не досягли 27-річного віку.

Програми житлового будівництва

 

Наказ Мінрегіону №312 від 30.11.2017 «Про внесення змін до Переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися бюджетні кошти»
Наказ Мінрегіону №297 від 08.11.2017 «Про затвердження Переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися бюджетні кошти

Мінрегіон спільно з IDLO, BRDO та «Разом проти корупції» розробляють нові прозорі процедури щодо відхилень від ДБН

Мінрегіон спільно з громадськістю та експертами напрацював дорожню карту завдань із запровадження нових процедур розгляду та погодження відхилень від державних будівельних норм. Дорожня карта розроблена із залученням Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), Офісу ефективного регулювання (ВRDO),  Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», Реанімаційного пакету реформ (РПР), Офісу підтримки та впровадження реформ (RST).

Ліцензування вишів відбуватиметься в електронному форматі

З 1 червня 2018 року Міністерство освіти і науки України планує здійснювати ліцензування освітньої діяльності вишів винятково в електронному вигляді через Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Щоб протестувати цю систему та забезпечити її ефективну роботу, з 1 березня 2018 року протягом трьох місяців ліцензування триватиме одночасно як в електронному, так і в паперовому вигляді.

Ліцензійні справи реєструватимуться в порядку надходження їх до МОН згідно з електронною чергою.

Увага! Важлива інформація

13 березня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

Відбулося засідання обласного штабу зі сталого проходження опалювального сезону

В облдержадміністрації відбулося засідання обласного штабу зі сталого проходження опалювального сезону, яке провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав присутнім, що особливу увагу необхідно приділити розчистці доріг до населених пунктів, з якими на сьогодні залишається ускладнене транспортне сполучення, та забезпечити оперативне ліквідування негативних наслідків непогоди для забезпечення безпеки населення.

Поточному стану та утриманню доріг – особлива увага обласної влади

В облдержадміністрації відбулося засідання обласного штабу зі сталого проходження опалювального сезону, яке провів заступник голови ОДА Вадим Данієлян.

Він нагадав присутнім, що особливу увагу необхідно приділити розчистці доріг до населених пунктів, з якими на сьогодні залишається ускладнене транспортне сполучення, та забезпечити оперативне ліквідування негативних наслідків непогоди для забезпечення безпеки населення.

На Луганщині піротехніками перевірено 0,4 га місцевості

Протягом минулої доби, 5 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,4 га місцевості у смт Станиця Луганська та Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

До 2,5 тисяч гривень дотації передбачено за утримання народженої у цьому році великої рогатої худоби

Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва. Відповідною постановою визначена спеціальна бюджетна дотація на вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб.

Вона надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби, який народився у поточному році, до тринадцятимісячного віку.

Новини АТО: вздовж лінії розмежування зберігався спокій

Минулої доби на Луганщині зберігалася тиша.

Протилежною стороною дотримані домовленості стосовно режиму припинення вогню, досягнуті на нещодавньому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Тож, вздовж усієї лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу.