Архів новин

07 марта 2018

Відродження вугільної галузі Луганщини. Юрій Гарбуз разом з шахтарями розробили «дорожню карту»

Відродження вугільної галузі Луганщини. Юрій Гарбуз разом з шахтарями розробили «дорожню карту»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочі наради з керівництвом і трудовими колективами на вугледобувних підприємствах області – ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

Ми маємо консолідувати зусилля на всіх рівнях з метою попередження екологічної катастрофи, – Юрій Гарбуз про ситуацію з підтопленням шахтними водами

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочі наради з керівництвом і трудовими колективами на вугледобувних підприємствах області – ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

Перші підвищені пенсії військові отримають вже наприкінці березня

Пенсійний фонд з другої половини березня розпочне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основні виплати розпочнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року.

Тобто, вже в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу: Міноборони, МВС та інші. Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду.

Артисти Луганської обласної філармонії привітали жінок Луганщини з 8 березня!

Ансамбль пісні і танцю «Радани» і гурт «БеZМеЖ» взяли участь у великому святковому концерті, присвяченому Міжнародному жіночому дню. Програма, підготовлена загальними зусиллями творчих колективів області, пройшла на сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Вітав прекрасну половину людства й сам очільник області Юрій Гарбуз. Він присвятив винуватицям свята найтепліші слова та нагородив жінок Луганської області, які своїм життям, своєю діяльністю довели й досі доводять, що ними треба пишатися.

Програма економічного та соціального розвитку Луганської області повинна бути у новому форматі

Такої спільної думки дійшли при робочій зустрічі представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної державної адміністрації та Агенції регіонального розвитку Луганської області.

Облдержадміністрація проводить упорядкування об’єктів державної власності

Обласною комісією з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області розпочаті обстеження об’єктів державної власності відповідно до переліку юридичних осіб, доведеного Фондом державного майна України для упорядкування.

Інформаційний день про можливості програми ЄС для молодих підприємців ERASMUS

Інформаційний день про можливості програми ЄС для молодих підприємців ERASMUS

Торгово-промислова палата України запрошує представників бізнесу прийняти участь в інформаційному дні присвяченому програмі транскордонного обміну ERASMUS для молодих підприємців (COSME). Захід відбудеться 16 березня 2018 року за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, к. 101.

Семінар-тренінг щодо пошуку партнера в Європі за допомогою програми COSME (мережа ЕЕN)

Семінар-тренінг щодо пошуку партнера в Європі за допомогою програми COSME (мережа ЕЕN)

21 березня 2018 року в Торгово-промисловій палаті України  (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, к. 101) відбудеться практичний семінар-тренінг щодо пошуку партнера в Європі за допомогою програми COSME (мережа EEN).

Ольга Лішик привітала жінок Сєвєродонецького міського товариства людей з інвалідністю

07 березня 2018 року в актовій залі Сєвєродонецького міського товариства людей з інвалідністю відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного жіночого дня. Із вітальним словом до жінок Товариства звернулися заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова.

Багато теплих і ніжних слів лунало на адресу жінок. Святковий концерт присутнім подарували колективи Дитячого центру творчості міста Сєвєродонецьк.

Уряд визначив органи державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія мораторію у 2018 році

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 року № 1104 затверджено перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

На Луганщині створено ще один дитячий будинок сімейного типу

Попри те, що Андрій та Галина Романенки мають свого малолітнього сина та двох дорослих дітей, вони вирішили дбати про дітей, позбавлених батьківського піклування, допомогти їм відчути себе захищеними та любими.

Історія створення цього дитячого будинку сімейного типу розпочалася у липні 2015 року, коли подружжя із села Білолуцьк Новопсковського району створило прийомну сім’ю та взяло на виховання двох дівчинок, позбавлених батьківського піклування.

Андрій та Галина довели, що здатні подарувати дітям батьківську турботу та сімейний затишок.

Студентів з непідконтрольних територій навчатимуть робітничим професіям дистанційно

У Луганській області створено експериментальний майданчик, на якому студенти з непідконтрольних територій Луганщини зможуть отримати професійно-технічну освіту дистанційно. Про це розповів голова Асоціації освітян Луганщини, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко.

Привітання до дня 8-го березня

Дорогі жінки!

 

Нехай цей день 8 березня стане початком найсвітлішої смуги у вашому житті, щоб були присутні тільки позитивні емоції, тільки гарний настрій, посмішки, сміх і радість! А в професійному плані – кар’єрного зростання та підвищення зарплати! Будьте щасливі, наші найкрасивіші і ніжні!

 

Чоловіки Департаменту

Спільна заява посадовців ЄС з нагоди Міжнародного жіночого дня в 2018 році

Рівність між жінками та чоловіками - це одна із засадничих цінностей Європейського Союзу, закріплена у наших договорах. Наш Союз одним з перших почав боротися з ґендерною дискримінацією. Ми можемо пишатися нашими досягненнями. Адже Європа - це одне з найбільш безпечних та рівноправних місць для жінок в усьому світі. 

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Міжнародним жіночим днем

Любі жінки!

 

Сердечно вітаю вас з Міжнародним жіночим днем! Ви робите цей світ кращим. Ви даруєте життя і сповнюєте його добротою, любов'ю та ніжністю. За рішенням ООН, це свято називається Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Недаремно слова жінка і мир пов'язані. Біль і втрати України у війні на Сході зранили не одне жіноче серце і залишили глибокий у слід у народній пам'яті. Тисячі материнських молитв сьогодні звернені до Бога з благанням про мир.

КОНКУРС НА БЕЗОПЛАТНЕ СТАЖУВАННЯ В США «УПАКОВКА І МАРКЕТИНГ: ДЕЛІКАТЕСНІ ВИРОБИ»

В рамках програми «Спеціальна Американська Бізнес-Інтернатура» (SABIT) Міністерства торгівлі США запрошуємо взяти участь у стажуванні "Упаковка і маркетинг: делікатесні вироби". Дана програма призначена для фахівців галузі виробництва і упаковки делікатесних виробів і напоїв. 

ЕФЕКТИВНІ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ

27 березня 2018 року о 10:00 (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, зала «Колізей») Торгово - промислова палата України спільно з громадськими радами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Державної регуляторної служби України проводить засідання «круглого столу» на тему: «Ефективні інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу».

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ ЩОДО МОЖЛИВОСТЕЙ ПРОГРАМИ ЄС ДЛЯ МОЛОДИХ ПІДПРИЄМЦІВ ERASMUS

Торгово-промислова палата України запрошує представників бізнесу взяти участь в інформаційному дні присвяченому програмі транскордонного обміну ERASMUS для молодих підприємців (COSME). Захід відбудеться 16 березня 2018 року (початок реєстрації 9.30, кімната 101) в стінах Торгово-промислової палати України за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33.

На Луганщині піротехніками перевірено 0,3 га місцевості

Протягом минулої доби, 6 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,3 га місцевості у смт Станиця Луганська та Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

CISOLAR 2018

11-13 квітня 2018 року у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» (Київ) відбудеться CISOLAR 2018 – 7 Міжнародна конференція і виставка сонячної енергетики в Центральній і Східній Європі. Це головна подія ринку сонячної енергетики, де провідні гравці традиційно презентують найновіші технології та рішення для галузі сонячної енергетики, а також діляться досвідом реалізації найуспішніших PV проектів. Вона збирає понад 400 делегатів конференції і більше 3000 учасників виставки. CISOLAR продовжує активно зростати.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИНОРОБНИЙ ФОРУМ

У ТПП України 08 та 09 листопада 2018 року вже традиційно відбудеться Національний виноробний форум.

Організатори: Торгово – промислова палата України, корпорація «Укрвинпром» і медіа група «Українська правда».

Мета – підняття престижу професії винороба, повернення довіри до українського вина, підвищення культури його споживання та просування бренду «Українське вино» у світі.

Увага! На Луганщині погіршення погодних умов

За прогнозом українського гідрометеоцентру 7 березня 2018 року в області очікуються складні погодні умови: ожеледь, посилення південно-східного вітру 9-14 м/с, часом дощ. На дорогах ожеледиця.

У зв’язку із негодою з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, нагадуємо:

Новини АТО: вздовж лінії розмежування – спокій

Минула доба, 6 березня, обійшлася без обстрілів. Уздовж усієї лінії розмежування на території Луганщини зберігалася тиша.

Досягнуті на нещодавньому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську домовленості щодо режиму припинення вогню протилежною стороною дотримані.