Архів новин

13 марта 2018

Увага! Конкурс з підтримки регіонального діалогу в реформі охорони здоров'я

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою» в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом та Міжнародним фондом «Відродження» оголошує спеціальний конкурс грантів «Підтримка регіонального діалогу в реформі охорони здоров'я».

Важливою складовою проекту є підтримка регіональних організацій громадянського суспільства.

Безпека громадян та легалізація пасажирських перевезень – на особистому контролі Юрія Гарбуза

Обмеження руху транспортних засобів біля КПВВ «Станиця Луганська» є необхідним заходом безпеки громадян. На цьому під час брифінгу наголосив сьогодні, 13 березня, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест.

Проведено засідання комісії з питань користування надрами

13 березня 2018 року в рамках роботи комісії з питань користування надрами проведено чергове засідання, в якому позитивно розглянуто заяву Державної служби геології та надр України щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування питних підземних вод Щастинської ділянки Сіверсько-Донецького родовища Комунальним підприємством «Жилбудсервіс».

Відкриття першої в Луганській області Стартап школи «Sikorsky Challenge»

12 березня відбулось відкриття першої в Луганській області Стартап школи «Sikorsky Challenge» (https://www.sikorskychallenge.com) в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

Проект "МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС" стартував на сході України з 20 лютого 2018 року за фінансової та організаційної підтримки Проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

ГО «Асоціація бджолярів «Медова артіль» звернулася зі своїми проблемами до Юрія Гарбуза

Нещодавно на «гарячу лінію» облдержадміністрації звернулися бджолярі регіону з проханням до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза налагодити взаємодію між власниками фермерських господарств і власниками пасік.

Один з членів новоствореної ГО «Асоціація бджолярів «Медова артіль» у Новопсковському районі поскаржився на роботу агропромислового підприємства, яке не повідомляє бджолярам району про використання отрути проти шкідників та добрив.

Як отримати часткову компенсацію з облбюджету на закупівлю установок індивідуального доїння

Надання компенсації здійснюється у межах фактичних витрат на закуплену у 2017-2020 роках власниками особистих селянських господарств нову установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва для власного користування, але не більше як 5000 гривень за одиницю, за умови утримання у господарстві не менше трьох ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів.

Наш шахіст завоював низку нагород на чемпіонаті України

У Миколаєві завершилась всеукраїнська першість з шахів серед юнаків та дівчат до 20 років.

Луганську область на всеукраїнських змаганнях представляв Владислав Бахмацький.

За результатами першості наш спортсмен у «блискавичних шахах» здобув золото, у «швидкій грі» завоював бронзу, а у «класичних шахах» Владислав увійшов до п’ятірки кращих в Україні, посівши четверте місце.

Щиро вітаємо нашого спортсмена!

SMART EXPORTER: ЕЛЕКТРОННІ РЕСУРСИ, РЕГУЛЮВАННЯ ТА ВИМОГИ ДО ЕКСПОРТУ ДО ЄС

«Smart Exporter: електронні ресурси, регулювання та вимоги до експорту до ЄС» – це онлайн-курс, який розвиває навички використання безпрецедентної кількості сучасних онлайн-інструментів для отримання аналітичної, регуляторної та маркетингової інформації, дає розуміння суті регулювань і стандартів Європейського Союзу у процесі ведення експортної діяльності.

УКРАЇНСЬКИХ ВИРОБНИКІВ ЗАХИСТЯТЬ ВІД КОНКУРЕНТІВ

Уряд подав до Верховної Ради України три законопроекти, що захищають українських виробників від конкурентів, які демпінгують зі своїми товарами. Якщо їх приймуть, то Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зможе самостійно ініціювати антидемпінгові розслідування, навіть якщо не отримувало офіційних звернень від українських підприємств.

При наявності достатніх доказів існування демпінгу з якої-небудь категорії продукції Мінекономрозвитку України може рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі почати відповідне розслідування.

На Луганщині піротехніками вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди та одну мінометну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Увага конкурс! Підтримка регіонального діалогу в реформі охорони здоров'я

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою», в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом та Міжнародним фондом «Відродження» оголошує спеціальний конкурс грантів «Підтримка регіонального діалогу в реформі охорони здоров'я». Важливою складовою проекту є підтримка регіональних організацій громадянського суспільства.

Важливо: медичні послуги, що можуть отримати жителі непідконтрольних територій на Луганщині

Останнім часом майже 170 млн гривень виділено на капітальні ремонти та реконструкцію лікувальних установ Луганщини. Більш ніж на 300 млн гривень придбано медичне обладнання, у тому числі 14 нових рентген апаратів. У 14,9 млн гривень обійшлося придбання 73 спеціалізованих автомобілів. Майже 4 тис. хворих на цукровий діабет безкоштовно отримали препарати інсуліну. Цілодобово надають екстрену медичну допомогу 64 виїзні бригади. 451 тяжко хворому надана меддопомога. 19 хворих на серцево-судинну патологію безкоштовно пройшли стентування та коронографію.

Президент підписав Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.

Глава держави зазначив, що цей законодавчий акт є довгоочікуваним, адже до цього часу діяльність товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю в Україні регулювалася законом про господарські товариства, прийнятим ще у 1991 році.

Увага! Стартує ІІ обласний журналістський конкурс ім. Петра Шевченка-Біливоди

13 березня, у день пам`яті нашого земляка Петра Шевченка-Біливоди, розпочинається прийом робіт на щорічний обласний творчий журналістський конкурс, який носить його ім`я (далі – Конкурс).

Набір на безкоштовну навчальну програму з підприємницької діяльності для ветеранів АТО

Київська школа економіки розпочала відкритий набір на програму з підприємницької діяльності для учасників АТО.

Мета Програми – допомога ветеранам подолати страх і невпевненість перед відкриттям власної справи та зробити крок до нових можливостей у мирному житті.

В рамках  цієї Програми  учасники здобудуть необхідні знання, щоб реалізувати свої здібності та розпочати власний бізнес.

Виступ Високого представника ЄС/Віце-президента Федеріки Моґеріні під час спільного виходу до медіа з Президентом України Петром Порошенком

Пане Президенте [України Петре Порошенко], насамперед дозвольте подякувати за тепле прийняття. Мені приємно знову повернутися в Україну. Як Ви зазначили, наша основна ідея полягає у чіткій підтримці України, її громадян, її влади з боку всього Європейського Союзу. Ця підтримка, насамперед, стосується територіальної цілісності та суверенітету України, а також процесу здійснення рішучих та сміливих реформ. В останні місяці громадяни України очікують і бачать, я би сказала, вражаючий прогрес у цьому напрямку.

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ НІМЕЦЬКОЇ БІЗНЕС ДЕЛЕГАЦІЇ

Дніпропетровська ТПП запрошує на зустріч з представниками німецької бізнес делегації, що завітає до Дніпра 18 квітня 2018 року в рамках співпраці Дніпропетровської та Магдебурзької торгово-промислових палат.

Формат заходу передбачає попередню презентацію німецьких підприємств та двосторонні переговори.

Початок зустрічі в Дніпрі о 9:30, регламент – 3,5 години. Місце проведення: Дніпропетровська торгово-промислова палата, вул. Шевченка, 4, м. Дніпро.

Новини АТО: на Луганщині встановилася тиша

Протягом минулої доби, 12 березня, обстрілів уздовж лінії розмежування не зафіксовано. На Луганщині зберігалася тиша.

Домовленості стосовно режиму припинення вогню протилежною стороною дотримані.