Архів новин

15 марта 2018

Аграрії можуть скористатись державною програмою підтримки галузі тваринництва за напрямками.

Аграрії можуть скористатись державною програмою підтримки галузі тваринництва за напрямками.

  • Надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка ВРХ, народженого в їх господарствах, у розмірі до 2500 грн. за вирощування телят до 13 місячного віку.

Для отримання дотації за утримання молодняку ВРХ власник має подати до місцевої сільської/селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії таких документів:

З метою реалізації державної програми підтримки галузі тваринництва Луганська облдержадміністрація інформує.

З метою реалізації державної програми підтримки галузі тваринництва Луганська облдержадміністрація інформує.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» за бюджетною програмою 2801540 «Державна підтримка галузі тваринництва» передбачені видатки загального фонду в обсязі 4 млрд. гривень.

14 березня 2018 року відбулася зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Марюсом Януконісом та Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

14 березня 2018 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Марюсом Януконісом та Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

На початку Юрій Клименко ознайомив шановних гостей з соціально-економічною ситуацією в області та перспективами розвитку Луганщини.

14 березня 2018 року у бізнес-центрі «Green Town» відбулося засідання круглого столу «Виклики у сфері безпеки, гібридна війна та шляхи її вирішення»

14 березня 2018 року у бізнес-центрі «Green Town» (м. Сєвєродонецьк) відбувся круглий стіл «Виклики у сфері безпеки, гібридна війна та шляхи її вирішення» з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Марюсом Януконісом та Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим під головуванням заступника голови, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Юрія Клименка за участю представників регіональних засобів масової інформації, експертів, неурядових громадських організацій та громадськості.

На Луганщині інвентаризовано 481 гідротехнічну споруду

Для упорядкування користування водними об’єктами на території області, до складу яких входять гідроспоруди, перевірки їх технічного стану проведено їх інвентаризацію.

Так, на водних об’єктах – ставках та водосховищах – враховується 481 гідроспоруда.

З них 260 знаходяться у задовільному стані, 210 потребують ремонту, 11 знаходяться на лінії зіткнення. Із загальної кількості ГТС 414 не мають власника, 3 перебувають у власності юридичних осіб, 53 обліковуються на балансі сільських, селищних, міських рад, 11 – на балансі юридичних осіб.

Увага! Оголошено проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною  адміністрацією оголошується проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку (далі – Конкурс).

Ініціаторами проектів місцевого розвитку (далі – Проект) можуть бути органи самоорганізації населення, громадські організації, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, ініціативні групи громадян, які внесли Проект на розгляд місцевої ради та взяли на себе зобов’язання залучити до його фінансування небюджетні кошти в обсязі не менше 5% від його загальної вартості.

У Білогорівці запрацювала телефонна лінія для постраждалих від домашнього та ґендерного насильства

У смт Білогорівка Попаснянського району проведено дев’ятий заключний інформаційний захід у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо попередження та реагування на випадки ґендерного та домашнього насильства.

У містах, селах та селищах Попаснянського району визначено 14 контактних осіб із числа лідерів громадської думки громади, які пройшли відповідне навчання та на волонтерських засадах надаватимуть допомогу жінкам і чоловікам, постраждалим від насильства, або по відношенню до яких є ризик насильства.

Обласний конкурс проектів місцевого розвитку посилить взаємодію громади та влади

Засідання конкурсного комітету з питань організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку, який проходитиме у 2018 році, відбулося сьогодні, 15 березня.

Його провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка і оголосила про початок конкурсу.

Вона зауважила, що метою конкурсу є сприяння громадам сіл, селищ, міст та об’єднаним територіальним громадам Луганщини у розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру та стимулювання громадської активності, спрямованої на вирішення питань місцевого значення.

П’ять медалей вибороли на світових змаганнях з плавання в ластах спортсмени Луганщини

В Угорщині завершився І етап Кубку світу з плавання в ластах, у якому взяли участь близько 500 спортсменів з 20 країн.

До складу національної збірної увійшли представники Луганщини – спортсмени Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Наші підводники виступали у двох категоріях – «юнаки» (12-17 років) та «дорослі». Вони вибороли п’ять нагород.

За матеріалами СБУ до різних строків ув’язнення засуджено наркоторгівців

На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України засуджено трьох учасників організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті амфетаміну на території регіону.  

Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомляє

За останні декілька діб, через погодні умови, на автошляхах Луганської області склалася складна дорожня ситуація. У Біловодському, Білокуракинському, Марківському, Троїцькому, Сватівському та інших районах населення місцями, лишається заблокованим сніговими наметами. Неможливо дістатися лікарні, учбового закладу, рідних або населеного пункту. Зусилля облавтодора та інших служб, руйнує сильний поривчастий вітер. Перемети на дорозі з’являються через півтори-дві години після роботи снігоприбиральної техніки.

Інформація за 14.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 14.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –3, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 1.

Інформація за 13.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 13.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –2, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

На Луганщині відновлено дві бібліотеки

Після капітального ремонту відбулося урочисте відкриття відділу обслуговування користувачів центральної районної бібліотеки у Марківці та Білолуцької селищної бібліотеки – філії КЗ «Новопсковська ЦБС».

Оновлення цих книгосховищ реалізоване завдяки Проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», впровадженого Міжнародною організацією з міграції. 

Призупинено імпорт мінеральних добрив з РФ

На засіданні робочої групи з представниками профспілок Луганської області їх проінформовано про проведену облдержадміністрацією роботу щодо відновлення та стабілізації роботи найбільшого підприємства області – ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Результатом роботи стало рішення Уряду про призупинення ввезення мінеральних добрив з РФ. Пізніше за зазначеним питанням планується ухвалення проекту Закону України або постанови Кабінету Міністрів України.

У смт Білогорівка Попаснянського району запрацювала телефонна лінія для надання допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства

У селищі міського типу Білогорівка Попаснянського району проведено дев’ятий заключний інформаційний захід у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо попередження та реагування на випадки ґендерного та домашнього насильства. Проект реалізується Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Попаснянської райдержадміністрації спільно із міжнародними організаціями Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger.

На Луганщині піротехніками перевірено 11,2 га місцевості

Протягом минулої доби, 14 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 11,2 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, одну мінометну міну й дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Мінрегіон повертає собі можливість замовляти послуги із національної стандартизації у будівництві

Урядом схвалено законопроект, який передбачає надання повноважень Мінрегіону щодо замовлення послуг із національної стандартизації у сфері будівництва та будівельних матеріалів. Відповідний законопроект «Про внесення зміни до статті 9 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» був розроблений Мінрегіоном.

Відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Механізм забезпечення житлом мешканців Луганської області в рамках модернізації державних програм та місцевих житлових програм»

14 березня 2018 року у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулось засідання засідання «круглого столу» на тему: «Механізм забезпечення житлом мешканців Луганської області в рамках модернізації державних програм та місцевих житлових програм» (далі – «круглий стіл»).

На Біловодщині двом жінкам присвоєне звання «Мати-героїня»

Почесне звання «Мати-героїня» присвоєне двом жінкам Біловодського району відповідно до Указу Президента України.

Керівництво району привітало жительку села Гармашівка Віру Ялисеївну Гармаш та жительку села Новодеркул Гелену Зенонівну Кайданович, які народили і виховали п’ятьох дітей.

Їм вручені відповідні нагрудні знаки до Почесного звання України «Мати-героїня» і посвідчення.

Тимчасово призупинено імпорт мінеральних добрив з Російської федерації

     Директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест взяв участь у засіданні робочої групи з представниками профспілок Луганської області обговорювалося питання відновлення роботи ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», яке відбулося 14.03.2018 в облдержадміністрації.

Сім’я є найкращим середовищем для виховання та розвитку дитини

 Серед основних засад державної політики щодо соціального захисту дітей визначено створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, забезпечення пріоритету сімейних форм виховання.

Луганщина: реалізація житлових програм активізується

Сьогодні голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний з робочим візитом відвідав Сєверодонецьк на Луганщині. Він оглянув хід будівництва житлових комплексів «Оріана» і «Оберіг», частина квартир у яких будується в рамках державних і місцевих житлових програм, які впроваджуються в області. У Луганській обласній державній адміністрації відбувся «круглий стіл» «Механізми забезпечення житлом мешканців Луганської області в рамках модернізації державних та місцевих житлових програм».

ЕКСПОРТУВАТИ ДО ФРАНЦІЇ: ШЛЯХИ ТА КЛЮЧІ ДО УСПІХУ

24 квітня 2018 року о 10:00 в ТПП України (к.101, Chamber media) відбудеться круглий стіл «Експортувати до Франції: шляхи та ключі до успіху» 

Організатор: Комітет підприємців АПК при ТПП України.

За підтримки: Sutralis (Франція), IMEXBURO (Україна).

Чому Франція?

ВІДТЕПЕР ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ М’ЯНМАНСЬКІ ВІЗИ ПО ПРИБУТТЮ

Українська консульська служба продовжує роботу над спрощенням режиму поїздок українських громадян за кордон.

Одним із результатів цієї роботи стало рішення Уряду Республіки Союз М’янма позитивно розглянути пропозицію України та запровадити для громадян нашої Держави практику оформлення віз по прибуттю (visa on arrival).

На даний час таку можливість мають громадяни 52 держав світу, насамперед Європейського Союзу, а також окремих держав регіону.

В НБУ РОЗПОВІЛИ, ЩО ДАСТЬ ЗАКОН «ПРО ВАЛЮТУ»

12 березня 2018 року Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховній Раді розроблений Національним банком проект Закону України «Про валюту».

В Національному банку розповіли, які переваги буде мати даний законопроект. Про це йдеться на сторінці регулятора у facebook.

Як вказується, документ передбачає:

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ЛУГАНЩИНИ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ

За ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації у Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса та Голови Представництва НАТО в Україні Александера Віннікова зі школярами і студентами Луганської області на тему «Гібридні та інформаційні загрози у сучасному світі».

Новини АТО: вздовж лінії розмежування – тиша

За минулу добу, 14 березня, на Луганщині обстрілів не зафіксовано.

Домовленості щодо режиму припинення вогню, досягнуті на засіданні Тристоронньої контактної групи, протилежною стороною дотримані.

Вздовж лінії розмежування зберігався спокій.

Онлайн курс «Соціальний менеджмент і залучення зацікавлених сторін» серед виконавців субпроектів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

Інформуємо, що на підтримку впровадження Плану соціального менеджменту та Плану залучення зацікавлених сторін у діяльність з виконання субпроектів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ), яка здійснюється під керівництвом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та фінансується Європейським інвестиційним банком, Міжнародним фондом "Відродження" у партнерстві з Платформою безкоштовних онлайн-курсів Prometheus створено навчальний курс «Соціальний менеджмент і залучення зацікавлених сторін».