Архів новин

16 марта 2018

Президент призначив Командувача об’єднаних сил Сергія Наєва: На Вас відповідальність перед народом України за його оборону

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко підписав Указ, яким призначив на посаду Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Глава держави подякував Верховній Раді за підтримку президентського Закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях.

Ми готові до запуску роботи КПВВ «Золоте», однак бойовики зривають відкриття контрольного пункту – Президент

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав контрольний пункт в‘їзду-виїзду «Золоте», що знаходиться за 300 метрів від лінії зіткнення.

Президент: Катеринівка – не сіра зона. Тут наш прапор і ми нікому і ніколи ні цю землю, ні цих людей не віддамо

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав нещодавно звільнене село Катеринівка Луганської області.

Глава держави поспілкувався з місцевими жителями, поцікавився проблемними питаннями і тим, як вони вирішуються. Мешканці Катеринівки звернулись до Глави держави та зазначили, що найбільше хочуть встановлення миру.

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

15 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Під час заходу розглянуто низку актуальних питань.

У містах і районах області: в Старобільську відкрито агентський пункт Пенсійного фонду України

Сьогодні в приміщенні Центру надання адміністративних послуг відкрито агентський пункт обслуговування громадян управління Пенсійного фонду України.

Відтепер, щоп’ятниці з 9:00 до 12:00 працівниками Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області будуть надаватися адміністративні послуги, консультації, роз’яснення для пенсіонерів Старобільського району.

Агентський пункт обслуговування громадян знаходиться за адресою: вул. Гаршина, 27, м. Старобільськ.

Конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку продовжено

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і проектів регіональн

Обласними відзнаками нагороджені працівники ЖКГ

Сьогодні, 16 березня, з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення в облдержадміністрації відбувся урочистий захід.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза працівників цієї галузі привітав його заступник Вадим Данієлян. Він подякував за щоденну копітку роботу: «Ви докладаєте максимум зусиль, щоб у кожній домівці було тепло, світло та затишно. Зичу вам міцного здоров'я, натхнення та довголіття».

В облдержадміністрації обговорено питання із попередження торгівлі людьми

У Сєвєродонецьку відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Пишаємося: Олександр Горшковозов – бронзовий призер світових змагань зі стрибків у воду

Вчора, 15 березня, у Японії (місто Фудзі) стартувала Світова Серія-2018 зі стрибків у воду.

Вже у перший день змагань луганчанин Олександр Горшковозов та представник Запоріжжя Максим Долгов у синхронних стрибках на вишці 10 м стали бронзовими призерами змагань. Результат спортсменів – 410,46 бали.

Зазначимо, що перше місце посіли представники Китаю Chen Aisen/ Yang Hao (449,91), друге у росіян Minibaev Viktor / Bondar Aleksandr (418,02).

Щиро вітаємо нашого спортсмена та його тренера Тамару Токмачову!

ДІТИ-СИРОТИ З ЧИСЛА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ЗМОЖУТЬ СТАТИ НА КВАРТИРНИЙ ОБЛІК

Реалізація державної політики у сфері захисту прав дітей, зокрема, захист житлових та майнових прав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа є пріоритетним напрямком.

Верховна Рада 08.02.2018 року прийняла Закон України № 2279-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа».

ЗУСТРІЧ З КОМЕРЦІЙНИМ ВІДДІЛОМ ПОСОЛЬСТВА КОРОЛІВСТВА ТАЇЛАНД

21 березня 2018 року о 16:00 в ТПП України (к. 401, 4-й поверх) відбудеться робоча зустріч з представниками Комерційного відділу Посольства Королівства Таїланд в Республіці Польща та Україні за сумісництвом.

В рамках проведення зустрічі будуть обговорені найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-таїландського економічного співробітництва. Зі сторони Посольства Королівства Таїланд в Республіці Польща та Україні за сумісництвом в заході будуть брати участь пан Писай Пірястит - радник з питань комерційної діяльності та Влад Шитченко – маркетолог.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 51,66 %) в області

За одинадцятий тиждень 2018 року, станом на 16 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 51,66 %).

При епідемічному пороговому рівні 96,7 захворюваність склала 46,7 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3 329 осіб, з них 2 097 (62,9 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 197 хворих, у тому числі 135 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2973 особи.

УЧАСТЬ У ХАРЧОВИХ ВИСТАВКАХ ЯК ІНСТРУМЕНТ ВИХОДУ НА РИНКИ БЛИЗЬКОГО СХОДУ

Ринки Близького Сходу – важливе місце для розширення українського експорту. Це підтверджується не тільки аналітичними дослідженнями, які визначають високу конкурентоздатність товарів з України, а також успіхом компаній, які відкривають для себе нові експортні можливості у найбільших виставках, таких як Gulfood: більше 95% продуктів харчування в країни Перської затоки імпортується, а обсяги реекспорту в ОАЕ оцінюються

FIT FOR PARTNERSHIP WITH GERMANY

У рамках двостороннього співробітництва між урядом України та урядом Федеративної Республіки Німеччина продовжено на 2018-2020 роки реалізацію Програми з перепідготовки управлінських кадрів Німеччина-Україна «Fit for Partnership with Germany».

Програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини та шляхом стажувань сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та кваліфікації менеджерів у сфері ЗЕД.

УРЯД ПРИЙНЯВ ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ЕКСПОРТНО-КРЕДИТНЕ АГЕНТСТВО

14 березня Уряд ухвалив ініційований Мінекономрозвитку проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства».

Документом передбачено створення умов для захисту українських експортерів від ризиків неплатежів та фінансових втрат, підвищення конкурентоспроможності українських виробників на світових ринках.

Обласною владою визначені шляхи вирішення ситуації навколо ПАТ «Лисичанськвугілля»

Сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянута можливість загрози виникнення такого становища на шахтах ПАТ «Лисичанськвугілля».

Так, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян відзначив, що наразі шахти цього товариства знаходяться у непростій економічній ситуації, у тому числі й через різке зниження видобутку вугілля.

Розпочато прийом заявок на участь у гранті на створення ЦНАПів

Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією. «U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління на місцевому рівні, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг (2018 - 2020 роки, перший раунд відбору – березень-травень 2018 р.)

Облдержадміністрацією визначено корупційні ризики та розроблено Антикорупційну програму Луганської обласної державної адміністрації на 2018 рік

З інформацією можна ознайомитися за посиланням

Виставлено для обговорення та надання пропозицій до сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Луганської облдержадміністрації на електронну адресу: anti-kor@loga.gov.ua

Реєстрація на ЗНО для майбутніх магістрів почнеться 14 травня

Для вступників на магістратуру, яким треба складати єдиний вступний іспит чи випробування («ЗНО на магістратуру»), реєстрація на тестування почнеться 14 травня.

Їм не потрібно проходити реєстрацію, яка відбувається зараз – з 6 лютого до 19 березня, адже це реєстрація на ЗНО для вступників на перший курс на ступінь бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

«ЗНО на магістратуру» потрібно буде складати двом категоріям вступників.

Продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році

З метою підготовки якісних проектів регіонального розвитку та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує про подовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році з 15.03.2018 до 30.03.2018 за технічним завданням «2.2.3 Посилення спроможності громад із забезпечення енергозбереження та підвищення енергоефективності»

Уряд схвалив відміну пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект №6540 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні, який пропонує повну відміну пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Минулоріч об’єм будівництва житла на Луганщині зріс втричі

За підсумками 2017 року будівництво житла в Україні зросло на 9 %.

Лідером у регіональному розрізі минулого року стала Луганщина, де об’єм будівництва житла зріс втричі.

У десятку найкращих також увійшли Полтавщина (зростання 71,8 %), Івано-Франківщина (29,9 %), Київ (29,9 %), Закарпаття (24,9 %), Одещина (25,1 %), Тернопільщина (25 %), Дніпропетровщина (24,4 %), Рівненщина (21,5 %), Львівщина (11,6 %).

На Луганщині відзначили День українського добровольця

День українського добровольця – свято, що відзначається в Україні 14 березня. Саме в цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

15 березня 2018 року відбулася зустріч з представниками Програми розвитку ООН, Дитячого фонду ООН і Міжнародної організації з міграції

15 березня 2018 року у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик з представниками Програми розвитку ООН, Дитячого фонду ООН і Міжнародної організації з міграції, а саме Терез Свенссон, спеціалістом з питань Миру та Розвитку Офісу Координатора системи ООН в Україні, Ільдаром Газізулліним, спеціалістом з питань відновлення Програми розвитку ООН в Україні та Євгеном Кузнецовим, асистентом проекту соціальної згуртованості Офісу Координатора системи ООН в Україні.

На Луганщині піротехніками вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,75 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, три мінометні міни, дві ручні гранати, п’ять підривників та 15 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення

Шановні працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення!

 

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Тепло наших осель, водопостачання, благоустрій територій, чистота довкілля – у ваших невтомних руках. Від імені всієї Луганщини дякую за вашу працю і самовідданість.

В умовах війни, руйнування мереж і об’єктів критичної інфраструктури, пошкодження житла, проблем з електропостачанням робота комунальників перетворюється на справжній подвиг. Ви забезпечуєте надійний тил у боротьбі за Україну.

Робоча група опрацює проблеми пасажирських перевезень до Станиці Луганської

Вчора заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко з робочою поїздкою відвідав Станично-Луганський район.

Її метою стало вивчення на місці існуючих питань, що склалися в сфері перевезень пасажирів автомобільним транспортом до смт Станиця Луганська.

Їх обговорили на нараді за участю керівництва Станично-Луганської райдержадміністрації, Станично-Луганської селищної та Валуйської сільської рад, представників правоохоронних відомств області.

Організацію малопотужного FM - мовлення обговорили в райдержадміністрації

В Кремінській райдержадміністрації пройшла нарада за участі заступника голови РДА Лариси Махури, керівника Кремінської телерадіокомпанії «КТВ - ПЛЮС» Вікторії Матвєєвої та інших осіб, в ході якої напрацьовувалась дорожня карта для організації у Кремінському районі малопотужного мовлення 87,5-108 МГц. Зокрема, йшлось про необхідність подання до Національної ради України пакету документів щодо прорахунку відповідної частоти, економічне обґрунтування розвитку каналу мовлення. 

Інформаційну безпеку регіону в контексті євроатлантичної інтеграції України обговорили у Сєвєродонецьку

14 березня у бізнес-центрі GreenTown (м. Сєвєродонецьк) відбувся круглий стіл «Виклики у сфері безпеки, гібридна війна та шляхи її вирішення» за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка, Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської республіки в Україні Марюса Януконіса та голови Представництва НАТО в Україні Александера Віннікова. До участі в обговоренні були запрошені представники регіональних ЗМІ, експертних кіл та громадськості.

Робоча поїздка щодо вирішення проблемних питань в сфері перевезень пасажирів до смт Станиця Луганська

     15.08.2018 відбулася робоча поїздка заступника голови облдержадміністрації Ю.Клименка до Станично-Луганського району. Метою поїздки, окрім проведення особистого прийому громадян, було вивчення на місці проблемних питань, що склалися в сфері перевезень пасажирів автомобільним транспортом до смт Станиця Луганська.

Уряд схвалив відміну пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту

15.03.2018

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект №6540 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні, який пропонує повну відміну пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Новини АТО: поблизу Станиці Луганської порушено перемир’я

Минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку смт Станиця Луганська вівся обстріл з підствольних гранатометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація про втрати та руйнування не надходила.

Луганська обласна філармонія оголошує конкурс на заміщення вакантних посад

Луганська обласна філармонія (м. Сєвєродонецьк, вул. Шевченка, буд.3), відповідно до частини другої статті 21 Закону України «Про культуру» (формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури здійснюється на конкурсній основі) та Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497, оголошує конкурс на заміщення вакантних посад, а саме: