Архів новин

19 марта 2018

Зустріч з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ у Луганській області

Сьогодні, в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулась зустріч заступника голови, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ у Луганській області.

Безпекові та гуманітарні питання обговорені з представниками СММ ОБСЄ

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ у Луганській області.

З боку гостей були присутні Арне Далхауг, заступник Регіонального Офісу СММ ОБСЄ у Луганській області, та Марі Харріс, керівник Сєвєродонецького Офісу СММ ОБСЄ.

Вони обговорили проблемні безпекові та гуманітарні питання області.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю та консолідацію зусиль для вирішення питань життєзабезпечення на Луганщині.

Проведено моніторинг соціально-економічного розвитку Луганської області станом на 20.03.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіону.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Проїзд дорогами державного значення забезпечено

У зв’язку з негодою на окремих ділянках доріг Луганщини утворилися снігові замети. З другої половини ночі з 18 на 19 березня на дороги Луганщини вийшло 64 одиниці техніки. Сьогодні зранку в ліквідації негоди були задіяні 102 одиниці техніки, у тому числі більше 30 комбінованих дорожніх машин, а також трактори та інші механізми. Для ліквідації переметів задіяні шнеко-роторні механізми.

Про надання пільг окремим категоріям громадян

Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 389 (далі – Порядок), визначено механізм реалізації права на отримання пільг на житлово-комунальні послуги, паливо та скраплений газ, тощо.

Мережа роздрібної торгівлі області в порівнянні з минулим роком збільшилась на 22 об’єкти

Сьогодні на Луганщині діють 5150 об’єктів роздрібної торгівлі. Кількість працюючих у цій сфері складає 12,1 тисяч осіб.

Національні та місцеві мережі продовольчих супермаркетів нараховують 13 «АТБ», дев’ять  «Сім’я», три «Сільпо» (у містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ) і один «Велика кишеня» (м. Сєвєродонецьк), а також три фрешмаркети  «Брусничка» (містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне).

В області поступово розвивається фірмова торгівля. Місцевими товаровиробниками створено 48 об’єктів такої торгівлі.

2 квітня стартує ХІІІ Всеукраїнська благодійна акція ВБФ «Серце до серця»

З 2 по 22 квітня 2018 року по всіх регіонах України проходитиме ХІІІ Всеукраїнська благодійна акція ВБФ «Серце до серця» – «Почуй світ!», головною метою якої є збір коштів для дітей з вадами слуху.

Акція відбуватиметься тринадцятий рік поспіль i за цей час уже встигла набути загальнонаціональної підтримки. За дванадцять років діяльності фонду обласним дитячим лікарням було передано медичне обладнання на загальну суму 31 923 461,42 грн.

Дитячий форум у Львові 2018

Дитячий Форум – один з найбільших фестивальних заходів в Україні для розвитку та радості дітей та їхніх батьків, проводиться у Львові з 2007 року.

У межах Дитячого форуму відбудеться ярмарок дитячих книжок, ігор та іграшок, а також багато літературних, культурних, мистецьких, освітніх, спортивних заходів.

AFRICA CEO FORUM

З 26 по 27 березня 2018 року у м Абіджан (Кот-д'Івуар) пройде 6-й інвестиційний форум AFRICA CEO FORUM, присвячений розвитку приватного сектора в Африці.

За кошти облбюджету придбані два екскаватори для Старобільського району

Обласною державною адміністрацією ведеться безперервна робота щодо зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств.

Так, за рахунок коштів обласного бюджету придбано два екскаватори-навантажувачі «БАМ-2014».

Спеціалізована техніка для виконання землерийних робіт передана районному комунальному підприємству «Старобільськвода».

Заява Президента України у зв’язку із проведенням окупаційною адміністрацією т.з. виборів в тимчасово окупованому Криму

Проведення російською окупаційною адміністрацією так званих виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму є черговим брутальним порушенням Росією міжнародного права. Це й не дивно для країни, яка систематично і свідомо протиставляє себе усьому зовнішньому світу.

Так звані вибори в Криму – ще одне свідчення зневаги Кремля до основоположних документів та принципів, на яких протягом 70-ти років базуються міжнародний мир та безпека, зокрема Статут ООН та Гельсінський заключний акт.

Відновлене електропостачання 10 тисячам абонентів Луганщини

18 березня завдяки скоординованим діям обласної влади та відповідних служб Луганщини всього за кілька годин вдалося ліквідувати наслідки негоди. Зокрема, відбулося швидке відновлення електропостачання в знеструмлених населених пунктах близько десяти тисячам споживачів.

У містах та районах області: в Попаснянському районі реалізовано перший проект від Міжнародної організації з міграції

У Попаснянському районі завершено перший проект від Міжнародної організації з міграції Агенції ООН за підтримки Уряду Японії.

Цей проект передбачав проведення капітального ремонту Гірської дитячої бібліотеки-філії, відкриття якої відбулося днями.

Значна подія для місцевих жителів з нагоди завершення проекту у Гірському зібрала представників МОМ Агенції ООН, керівництво району та міста.

Вони привітали містян з відкриттям модернізованої бібліотечної філії районної Централізованої бібліотечної системи. 

Спільно з міжнародними партнерами та експертами за 2 роки в Україні буде створено Містобудівний кадастр

Створення містобудівного кадастру України має завершитися до 2021 року. І тому, нам важлива активна співпраця у цьому процесі. Місцеве самоврядування має надавати дані і створювати умови, які потім будуть використовуватися на регіональному рівні. Але важливою умовою є врахування як державних інтересів з точки зору розвитку і планування територій України, так і місцевих – інтереси громад, які хочуть розвиватися і залучати інвестиції.

Піротехніками перевірено 0,2 гектара місцевості у Станично-Луганському районі та Станиці Луганській

Протягом минулої доби, 18 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,2 га місцевості у Станично-Луганському районі та смт Станиця Луганська.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Заява Високого представника ЄС Федеріки Моґеріні щодо Автономної Республіки Крим і міста Севастополь

Через чотири роки після нелегальної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя Російською Федерацією Європейський Союз залишається твердо відданим суверенітету та територіальній цілісності України.

Європейський Союз вкотре підтверджує, що не визнає і надалі засуджує таке порушення міжнародного права. Воно продовжує залишатися прямим викликом міжнародній безпеці з важкими наслідками для міжнародного правопорядку, який стоїть на захисті єдності та суверенітету всіх Держав.

Освітяни Луганщини здобули низку нагород на виставці «Сучасні заклади освіти – 2018»

У Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася IX Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2018», де власний досвід інноваційної освітньої діяльності представили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, чотири методичні кабінети, чотири заклади освіти обласного підпорядкування, 64 заклади загальної середньої освіти – усього 74 учасники.

Свої здобутки педагогічна спільнота Луганщини висвітлила на виставковому стенді «Нова українська школа – шлях до якісної освіти».

Новини АТО: на лінії розмежування зберігалася тиша

Протягом минулої доби, 18 березня, обстрілів на Луганщині не зафіксовано – вздовж лінії розмежування зберігався спокій.

Домовленості стосовно режиму припинення вогню протилежною стороною дотримані.