Архів новин

20 марта 2018

«Американські хімтрейли» виявилися звичайними піщаними домішками

18 березня в Станично-Луганському районі випав сніг незвичайного кольору, від бежевого до темно-коричневого.

За даними Державної установи «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України», яка провела відповідне дослідження, ці речовини виявилися звичайними піщаними домішками, які були принесені сильними вітрами, переважаючими напередодні в даному регіоні.

Катеринівка повертається до мирного життя, – брифінг

Як повідомив командир групи ЦВС оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Валерій Басалига на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації, наразі основна діяльність групи пов’язана з нещодавно взятими під контроль населеними пунктами Катеринівка та Новоолександрівка Попаснянського району.

Як зміниться сільська медицина: затверджено Порядок формування спроможних мереж

Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробили та затвердили Порядок формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Тепер є законодавче підґрунтя для прийняття планів розбудови мережі «первинки» у сільській місцевості, щоб кожен українець, незалежно від місця проживання, міг своєчасно отримати якісну медичну допомогу.

Група цивільно-військового співробітництва допомагає у відновленні інфраструктури області

Про роботу цивільно-військового співробітництва у Луганській області сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів командир групи ЦВС оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Валерій Басалига.

Загалом, як повідомив він, у Луганській області  завдання виконують групи ЦВС у смт Станиця Луганська та м. Попасна, об’єднаний центр ЦВС знаходиться у м. Сєвєродонецьк, де відбувається прийом громадян. Крім того, діє група штабу ОТУ «Луганськ».

У Луганській області діють 30 торговельних ринків

Значну роль в забезпеченні населення як продуктами харчування, так і непродовольчими товарами, виконують ринки.

Мережа ринкового господарства області налічує 30 ринків  (п’ять продовольчих, п’ять непродовольчих, 20 змішаних) та 13 торговельних майданчиків (п’ять продовольчих, один непродовольчий, сім змішаних) загальною кількістю  10,6 тисяч торговельних місць.

B2B MILAN DESIGN WEEK 2018: THE «FUORISALONE»

Торгово-промислова палати України в рамках програми COSME (підпрограма EEN) пропонує 19-20 квітня 2018 року взяти участь в заході B2B Milan Design Week 2018: the «Fuorisalone». B2B зустріч проходитиме під час однієї із найвідоміших широкомасштабних виставок Milan Design Week 2018:the «Fuorisalone», яка триватиме з 17 по 22 квітня 2018 року.

БІЗНЕС-ФЕСТИВАЛЬ ДЛЯ ЖІНОК-ПІДПРИЄМНИЦЬ

Офіс з просування експорту в рамках програми SheExports запрошує українських підприємниць в українську бізнес-делегацію світової бізнес-події SheTrades Global 2018 Liverpool, яка відбудеться 26-28 червня 2018 року.

Подія присвячена темі експорту, можливостей для жінок в експорті, зустрічам з партнерами для планування та розширення експорту. Участь у цій події для жінок-підприємниць є безкоштовною. Витрати на проїзд, візу, страхування та проживання покриваються коштом учасниці.

Як взяти участь?

Цьогоріч аудитори Луганщини забезпечили відшкодування втрат на суму понад 1 мільйон гривень

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня-лютого 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 1 млн гривень.

Матеріали трьох ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За вчинені фінансові порушення двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, ще одну особу – до матеріальної. До дисциплінарної відповідальності притягнуто п’ятьох осіб.

Відбувся семінар-тренінг з практичного застосування Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

У Сєвєродонецьку з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення відбувся семінар-тренінг за темою: «Посилення міжвідомчого реагування у сфері протидії та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі: впровадження нового законодавства та оновлення чинних механізмів його реалізації».

Тренерами виступили Вікторія Гайворонська та Дмитро Кобзін, які розповіли про особливості явищ: домашнього насильства та за ознакою статі. Обговорено перспективи створення та функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Увага! Стартує ІІ обласний журналістський конкурс ім. Петра Шевченка-Біливоди

13 березня, у день пам`яті нашого земляка Петра Шевченка-Біливоди, розпочався прийом робіт на щорічний обласний творчий журналістський конкурс, який носить його ім`я (далі – Конкурс).

Організатори заходу: Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації та Луганська регіональна організація Національної спілки журналістів України.

За підтримки міжнародних організацій на Луганщині відкриваються нові ЦНАПи

За фінансової підтримки ЄС ПРООН в Луганській області відкриваються нові Центри надання адміністративних послуг. Допомога направлена на проведення будівельних і ремонтних робіт та постачання обладнання, що дозволить центрам здійснювати ефективну та прозору діяльність.

Так, у березні 2018 року заплановано відкриття ЦНАПів у м. Кремінна та смт Новопсков, у квітні –  смт Білокуракине та с. Чмирівка, у травні – смт Красноріченське, Марківка і Новоайдар, а також с. Троїцьке.

 

У Сєвєродонецьку проведено семінар-тренінг щодо практичного застосування Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

16 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьк з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення проведено семінар-тренінг за темою: «Посилення міжвідомчого реагування у сфері протидії та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі: впровадження нового законодавства та оновлення чинних механізмів його реалізації». Участь у заході взяли представники обласних структур та організацій, визначені Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» як суб’єкти міжвідомчої взаємодії.

Урологічне відділення Луганської обласної клінічної лікарні працює у Лисичанську

На базі центральної міської лікарні у Лисичанську у лютому розпочало свою роботу урологічне відділення Луганської обласної клінічної лікарні.

Відновлення роботи цього високоспеціалізованого відділення стало можливим завдяки підтримці проекту головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Представництво Європейського Союзу в Україні запускає всеукраїнську комунікаційну кампанію «Moving Forward Together / Прямуємо разом»

Мета кампанії − підвищити обізнаність українців про переваги та можливості співпраці України та ЄС.

Кампанія «Moving Forward Together / Прямуємо разом» включає пріоритетні теми для ЄС в Україні: глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, відновлення сходу та децентралізацію. Окрім того, кампанія висвітлює основні програми та ініціативи ЄС, серед яких «Горизонт 2020», «EU4Business», «Креативна Європа», щоб поінформувати про підтримку інновацій, малого та середнього бізнесу та розвитку культури в Україні.

Діти-сироти з числа переселенців матимуть право стати на квартирний облік

27 березня 2018 року набирає чинності Закон України № 2279-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа».

Так,  діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років і перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб, матимуть право зараховуватися на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і соціальний квартирний облік за місцем їх обліку як внутрішньо переміщених осіб.

Інвестиційна ярмарка культурних та креативних індустрій у Львові

30-31 березня 2018 року проект «Містки громадської активності» за фінансової підтримки Європейського Союзу проведе Інвестиційну ярмарку культурних та креативних індустрій. Захід об’єднає фахівців та підприємців з театральних та образотворчих мистецтв, кінематографу, телебачення і радіо, музики та шоу-бізнесу, видавничої справи, комп’ютерних ігр, нових медіа, архітектури, дизайну, моди та реклами.

Учасники представлять свої бізнес-проекти, познайомляться із потенційними партнерами та інвесторами.

Новини АТО: на Луганщині обстрілів не зафіксовано

Минулої доби, 19 березня, вздовж лінії розмежування зберігалася тиша. Протилежною стороною дотримані домовленості відносно режиму припинення вогню – обстрілів на Луганщині не зафіксовано.