Архів новин

21 марта 2018

З історією УПА знайомлять молодь Луганщини

У Старобільському районному Будинку культури ім. Т. Г. Шевченка була розгорнута банерна виставка «Українська повстанська армія – відповідь нескореному народу».
Під час заходу учнівська й студентська молодь побачила унікальні фотографії, розсекречені документи, мапи та інфографіка безкомпромісної боротьби повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів.

Увага! Важлива інформація

Триває відкрите обговорення проекту Інвестиційної програми на 2018 рік ТОВ «ЛУГАНСЬКОБЛЕНЕРГО».

Ознайомитися з проектом ІП-2018 року можливо на офіційному веб-сайті компанії (www.loe.com.ua).

У Сєвєродонецьку відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння пожеж

Сьогодні, 21 березня, на території Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату та Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відбулися тактико-спеціальні навчання, на яких був присутній заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

За задумом навчань у результаті короткого замикання електропроводки в спальному приміщенні четвертого поверху гуртожитку школи-інтернату виникла пожежа.

На Луганщині проведено кущову нараду з важливих питань розвитку туристичної сфери в регіоні

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації 21 березня 2018 року на базі Кремінської райдержадміністрації проведено «кущову нараду» на тему «Можливості та перспективи розвитку туризму в Луганській області» під голуванням заступника директора Департаменту – начальника управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації Ахтирської Л.Є.

В обласній дитячій лікарні запрацював сучасний апарат МРТ

У відділенні променевої діагностики Луганської обласної дитячої клінічної лікарні (м. Лисичанськ) введено в експлуатацію новий сучасний магнітно-резонансний томограф.

Співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею взяли участь у відкритті та презентації фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу»

20 березня 2018 р. наукові співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею взяли участь у відкритті та презентації фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу».

Виставка створена Українським інститутом національної пам’яті у співпраці з Центром досліджень визвольного руху, Галузевим державним архівом Служби безпеки України.

За кошти облбюджету придбані два екскаватори для Старобільського району

Обласною державною адміністрацією ведеться безперервна робота щодо зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств.

Так, за рахунок коштів обласного бюджету придбано два екскаватори-навантажувачі «БАМ-2014».

Спеціалізована техніка для виконання землерийних робіт передана районному комунальному підприємству «Старобільськвода».

Діти-сироти з числа переселенців матимуть право стати на квартирний облік

27 березня 2018 року набирає чинності Закон України № 2279-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа».

Так,  діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років і перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб, матимуть право зараховуватися на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і соціальний квартирний облік за місцем їх обліку як внутрішньо переміщених осіб.

Впровадження наставництва над дитиною

Міністерство соціальної політики України з 4 липня 2017 р. закріпило на законодавчому рівні наставництво, як діяльність по допомозі дітям з інтернатних закладів. Наставництво буде реалізовуватись через державні організації по всій країні. Людина, яка виявила бажання стати наставником, може звернутись у найближчу службу у справах дітей або центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та отримати там вичерпну консультацію, та допомогу у оформленні необхідних документів.

Уряд запускає масштабну програму розвитку українських доріг

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України була затверджена Державна цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки. Це перший в історії України довгостроковий план, який дозволить уже найближчими роками провести масштабне відновлення українських доріг і розвинути транспортну мережу України, інтегрувавши її до європейської транспортної системи. Активна робота з реконструкції доріг державного значення за новими стандартами розпочнеться вже у 2018 році.

Кожна дитина має право на сім'ю!

Основні засади державної соціальної політики ґрунтуються на забезпеченні найкращих інтересів дитини.
Одним із найважливіших прав дитини є право на сімейне виховання. Сім’я є природним середовищем для фізичного, психічного, соціального і духовного розвитку дитини, її матеріального забезпечення і несе відповідальність за створення належних умов для виховання дитини. Виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини. 
За статистичними даними в області на території, підконтрольній українській владі, проживає 108 415 дітей.

Щорічна євровікторина від Представництва ЄС в Україні

З 12 січня по 11 квітня реєструйся і бери участь у четвертій щорічній євровікторині. 
Перевір свої знання про Європу і змагайся за подарунки від Представництва ЄС в Україні.

Євровікторина — це всеукраїнська вікторина на тему Європи та Євросоюзу, що складається з 5 раундів. Щоб набрати максимум балів, проходь усі раунди. При оцінці буде врахована точність та швидкість відповідей. 100 найкращих гравців серед дітей та дорослих отримають цінні призи.

Більше балів — крутіші подарунки!

Пологи в Україні буде оплачувати держава

Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними для пацієнта після запровадження реформи. Держава покриє на 100% вартість цих послуг.

Медична реформа не передбачає введення оплати за пологи від породіль. Зокрема, в ст. 4 п.1 Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" № 2168-VIII зазначається:

Загальні збори

21 березня 2018 року о 14.00 відбулись загальні збори державних службовців Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації з питання обрання представників до складу дисциплінарної комісії державного органу. 

Цьогоріч педагоги-медіатори Луганщини проходитимуть навчання у Києві за конкурсним відбором

У Сєвєродонецьку відбулось засідання «круглого столу»  директорів закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, заступників директорів з виховної роботи, соціальних педагогів та  психологів, працівників соціально-психологічних служб області.

Організатором виступила ГО «Ла Страда – Україна» за ініціативи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Міністерства освіти і науки України.

Електронна черга реєстрації безробітних

На порталі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua через рубрику «Електронні послуги» доступний сервіс електронної черги реєстрації безробітних.

Активні програми запобігання довготривалому безробіттю

Із початку 2018 року в роботу Сєвєродонецького міського центру зайнятості запроваджено процедуру профілювання зареєстрованих безробітних і соціального супроводу при працевлаштуванні та після працевлаштування за підходом кейс-менеджменту вразливих на ринку праці груп населення.

Як зміниться сільська медицина: затверджено Порядок формування спроможних мереж

Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробили та затвердили Порядок формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Тепер є законодавче підґрунтя для прийняття планів розбудови мережі «первинки» у сільській місцевості, щоб кожен українець, незалежно від місця проживання, міг своєчасно отримати якісну медичну допомогу.

У Білокуракинському дитячому будинку сімейного типу поповнення

У березні дитячий будинок сімейного типу Ольги Подгайко та Євгенія Подгайка, що в Білокуракиному, поповнився ще однією дитиною.

Це 12-річна Каміла, яка є рідною сестричкою вихованця цього дитячого будинку – 6-річного Іллі.

Він проживає у родині батьків-вихователів з літа 2016 року. Рідна домівка цих дітей на даний час, на жаль, залишилася на тимчасово окупованій території. Братик та сестричка не бачилися з 2014 року, тому дуже чекали на зустріч.

Обережно тероризм

ОБЕРЕЖНО – ТЕРОРИЗМ ! 

Тероризм – суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому цілеспрямованому застосуванні насильства, шляхом захоплення заручників, підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади, або вчинення інших посягань на життя чи здоров'я людей з метою досягнення злочинних цілей.

Терористичний акт – злочинне діяння у формі застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, відповідальність за які передбачена статтею 258 Кримінального кодексу України.

Інформація за 20.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 20.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –2, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 18.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 18.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –3, з них:

у житловому секторі –3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 17.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 17.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 16.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 16.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 15.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 15.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Увага! Шановні жителі міст Рубіжне, Лисичанськ та Сєвєродонецьк

Сьогодні, 21 березня, протягом робочого дня на полігоні заводу ТОВ НВП «Зоря» у Рубіжному проводитимуться вибухові роботи.

Просимо громадян не хвилюватися та зберігати спокій.

ДІЛОВА МІСІЯ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ ДО БАКУ

З 16 по 18 травня 2018 р. в м.Баку (Азербайджан) відбудеться 12-та Азербайджанська міжнародна виставка «Сільське господарство» та 24-та Азербайджанська міжнародна виставка харчової промисловості» www.worldfood.az

Найпопулярніша виставка харчової та аграрної галузей проходить у м.Баку кожного року. Участь у ній відкриває реальні можливості українським виробникам розширити ринки збуту до країн Азії та Близького Сходу.

51 МІЖНАРОДНИЙ АЛЖИРСЬКИЙ ЯРМАРОК «FIA 2018»

За інформацією Посольства України в Алжирській Народній Демократичній Республіці, 08-13 травня 2018 року в Алжирі пройде 51 міжнародний алжирський ярмарок «FIA 2018».

Зазначений захід проходитиме під особистим патронажем Президента АНДР і є одним з найбільших щорічних виставкових заходів, що проводяться в АНДР протягом року.

Щорічний міжнародний алжирський ярмарок «FIA» є однією з найбільших подій у сфері виставок і ярмарків, охоплює практично всі сфери економіки і послуг. У минулому році в ярмарку взяли участь 800 компаній з 36 країн.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 377 млн гривень єдиного соціального внеску

Так, у січні-лютому 2018 року підприємства і підприємці Луганської області сплатили до бюджету 377,3 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Піротехніками перевірено 2,7 гектара місцевості на Луганщині

Протягом минулої доби, 20 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,7 га місцевості у м. Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському й Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну, одну ручну гранату й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів здійснюється не в квітні, а в травні та жовтні

Кожного року у травні органи соціального захисту населення здійснюють перепризначення субсидій на новий період, відповідно, розраховуючи розмір допомоги на літній період, а у жовтні – на опалювальний сезон. Тобто автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів людей відбувається двічі на рік – у травні та жовтні.

КОНКУРС ЗАПОБІГАННЯ ТА РОЗВ’ЯЗАННЯ КОНФЛІКТІВ У ГРОМАДАХ

МІЖНАРОДНИЙ ФОНД “ВІДРОДЖЕННЯ” (МФВ) Програмна ініціатива “Демократична практика” ОГОЛОШУЄ КОНКУРС “ЗАПОБІГАННЯ ТА РОЗВ’ЯЗАННЯ КОНФЛІКТІВ У ГРОМАДАХ ЧЕРЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ МЕДІАЦІЇ ТА РОЗВИТОК МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ”

В четвер очікуємо на розгляд парламентом пакету важливих законів по будівельній галузі, — Зубко

Розвиток будівельної галузі – це завжди синергія зусиль держави та бізнесу. Тому, сьогодні потрібно говорити про два важливих напрямки — що держава робить для розвитку будівельної галузі та чого держава очікує від будівельної галузі, щоб рухатися вперед. Про це на відкритті міжнародної будівельної виставки InterBuildExpo-2018 наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Новини АТО: перемир’я вчергове порушено

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів та зенітних установок.

По позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська застосовувалася стрілецька зброя.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація щодо втрат та руйнувань не надходила.