Архів новин

22 марта 2018

Створено обласну робочу групу із захисту професійної діяльності журналістів

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 210 від 19 березня 2018 року при облдержадміністрації створено робочу групу з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

Очолили групу заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь та голова ГО «Луганський прес-клуб» Олександр Сімоненко.

Створено обласну робочу групу із захисту професійної діяльності журналістів

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 210 від 19 березня 2018 року при облдержадміністрації створено робочу групу з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

Очолили групу заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь та голова ГО «Луганський прес-клуб» Олександр Сімоненко.

Відбулась робоча нарада з питання забезпечення ефективної реалізації на території Луганської області державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

22 березня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулась робоча нарада з питання забезпечення ефективної реалізації Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

У нараді прийняли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств, державних установ та організацій, а також керівництво територій області, які найбільш постраждали від конфлікту на Донбасі.

На ПАТ «Лисичанськвугілля» погашено заборгованість із заробітної плати

За останніми статистичними даними, на 1 лютого поточного року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на ПАТ «Лисичанськвугілля» та його 11 відокремлених підрозділах становила 69,1 млн грн.

У лютому 2018 року працівникам підприємства була виплачена заборгованість із заробітної плати за рахунок коштів державного бюджету у сумі 64,5 млн грн.

Шляхи відновлення та розбудови миру на Луганщині обговорили в облдержадміністрації

Питання забезпечення ефективної реалізації на території Луганщини державної цільової програми відновлення та розбудови миру в Східних регіонах України обговорені на робочій нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він наголосив, що відновлення мирного життя на Луганщині є головним пріоритетом обласної влади. Дієвим інструментом для цього має стати вищезазначена державна програма.

Гурт «БеZМеЖ» даруватиме нову програму сучасної музики!

1 квітня молоді та талановиті артисти гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії знов даруватимуть свою творчість у стінах Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

У цей вечір гурт вражатиме оригінальним виконанням відомих пісень, авторськими творами та цікавими аранжуваннями у оновленому складі артистів. У програмі прозвучить сучасна українська пісня та найпопулярніші хіти світу з репертуару Tina Turner, Aguilera, «No Doubt», TAYANA, «HARDKISS», Adele, Rihana, Brunj Mars та інших.

Прийняття у комунальну власність безгосподарних гідроспоруд сприятиме наповненню місцевих бюджетів

Інвентаризацією виявлено 481 гідроспоруду на ставках та водосховищах області.

За результатами аналізу інформації щодо інвентаризації ГТС на території Луганщини опрацьовано механізм взяття на облік 414 безхазяйних гідроспоруд органами місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Департаменті комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації сьогодні, 22 березня, у Всесвітній день водних ресурсів.

Про виплату разової грошової допомоги до 5 травня у 2018 році

Кабінет Міністрів 14 березня 2018 прийняв постанову № 170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» (далі – Постанова).

Затверджено Порядок проведення конкурсу з визначення проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено Порядок проведення конкурсу з визначення проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

З процедурою організації та проведення Конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Юрій Гарбуз у Литві презентував інвестиційну привабливість Луганщини

Сьогодні, 22 березня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз перебуває з робочим візитом у м. Вільнюсі (Литовська Республіка).

12 березня 2018 року в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулося відкриття першої в Луганській області Стартап школи «Sikorsky Challenge»

В лютому 2018 року на сході України стартував проект  "Модель Стартапів «Сікорські Челендж» об’єднує Донбас», який підтримано Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета проекту – перетворити перспективний східний регіон України на вітчизняну «Кремнієву долину», розбудувати мережу інноваційних кластерів, в яких молодь Донбасу зможе навчатися інноваційному підприємництву та перетворювати свої креативні ідеї в успішні стартап-компанії.

Відроджується склозавод «Пролетарій»

На Луганщині створене Державне підприємство «Лисичанський склозавод». Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 10 березня 2018року № 370 нове підприємство створене на базі ДП «Ордена Трудового Червоного Прапору державний скляний Завод «Пролетарій», цілісний майновий комплексу якого з 2001 року перебував в оренді ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій».

Мінрегіон планує ввести «блакитні лінії» для обмеження висотності забудови

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести «блакитні лінії» для обмеження висотності забудови території у населених пунктах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Проведено тематичний тренінг «Молодь Луганщини проти дискримінації та расизму» з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації

В Центрі культури та дозвілля студентів ДЗ «Луганський державний медичний університет» у місті Рубіжне, 21 березня 2018 року  відбувся  обласний захід, – тематичний тренінг «Молодь Луганщини проти дискримінації та расизму», присвячений відзначенню Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації.

Президент підписав Закон про державну підтримку учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їхніх дітей для здобуття професійно-технічної та вищої освіти

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2300-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їхніх дітей для здобуття професійно-технічної та вищої освіти», прийнятий Верховною Радою України 27 лютого 2017 року.

Необхідно затвердити єдині для забудовників правила містобудування

В Україні необхідно впроваджувати європейську практику при плануванні території і насамперед, це стосується будівництва. Наразі забудовники дотримуються лише «червоних ліній», визначених в містобудівній документації, які позначають дозволені межі для будівництва, а в Європі – є ще «зелені» (паркові зони, сквери) і «блакитні» лінії обмеження в містобудуванні. Вони затверджуються органом місцевого самоврядування на сесії і є складовою генерального плану забудови населеного пункту.

«Сонячні діти» створили дерево заповітних бажань

21 березня у Сєверодонецькій юнацькій бібліотеці відбулися культурно-розважальні заходи, присвячені міжнародному Дню людини з синдромом Дауна.

Свято для особливих діток проведено за ініціативи Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю (ЛАООІ) та за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Складна дорожня ситуація

 

 

     21.03.2018 на автошляхах Луганської області склалася складна дорожня ситуація. Так у Біловодській ОТГ не виїхало 10 шкільних автобусів 432 учня залишилось в дома, Марківський р-н не виїхало 3 шкільних автобуси, Чмирівська ОТГ не виїхало 2 шкільних автобуси. Неможливо дістатися до лікарні, учбових закладів, населених  пунктів та районних центрів.   

Стан автошляхів

Через погодні умови, сніг а потім дощ, при температурі 5 морозу. на автошляхах Луганської області склалася складна дорожня ситуація. 20.03.2018  о 20:40 часу у Новопсковському р-ні біля с. Новорозсош великовантажний автомобіль розвернуло та перекрило дорогу. Слідом за вантажівкою заблокованими опинилися міжнародні автобуси з пасажирами Бердянськ-Москва (34 чол. із них 1 дитина) та Бахмут-Москва(24 чол.), на поміч прийшли сили ДСНС та Новопсковського Райавтодора. Біля 24 години автобуси вдалося розблокувати та відправити по маршрутам.

Інформація за 21.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 21.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів

Щороку 22 березня більшість країни світу відзначають Всесвітній День Води або, як його офіційно називають, – Всесвітній день водних ресурсів. Вперше ідея проведення такого свята прозвучала на Конференції ООН, яка відбулася в червні 1992 року в Ріо-де-Жанейро і була приурочена охороні навколишнього середовища та розвитку. Таким чином, Генеральна Асамблея ООН, прийнявши резолюцію від 22 лютого 1993 року, оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів .

На Луганщині обговорили розвиток туристичної сфери

У Кремінській райдержадміністрації відбулася нарада щодо можливостей та перспектив розвитку туризму в Луганській області, організована Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

У заході взяла участь заступник директора Департаменту – начальник управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Людмила Ахтирська.

Парцхаладзе презентував регіонам пріоритетні проекти для розвитку

На конференції «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад» в рамках щорічної будівельної виставки InterBuildExpo-2018 заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе розповів про проекти соціальної інфраструктури, які Мінрегіон вважає пріоритетними для розвитку регіонів.

Луганська обласна філармонія запросила на концерт Академічного симфонічного оркестру!

17 березня у стінах Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбувся концерт за участю запрошених гостей.

Під керівництвом диригента Назара Яцківа /Дніпро/ Академічний симфонічний оркестр виконав концертну програму, що складалася з творів, натхненних поезією природи, краси та найщиріших почуттів.

Виставку «УПА – відповідь нескореного народу» презентували в Біловодську

У рамках визначення 75-й річниці заснування Української повстанської Армії у приміщенні Біловодської гімназії відкрилася пересувна виставка «УПА – відповідь нескореного народу».

Мета цієї виставки – сприяти популяризації історії національно-визвольної боротьби українців, патріотичному вихованню громадян, формуванню національної ідентичності.

Участь в заході взяли представники районної влади, викладачі й учні загальноосвітніх навчальних закладів та громадськість.

Піротехніками на Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,52 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському і Станично-Луганському районах.

Загалом, виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, чотири ручних гранати, чотири інженерних боєприпаси, вісім підривників та 11 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Розпочато виплати підвищених пенсій колишнім працівникам силових органів

Розпочато виплати підвищених пенсій колишнім працівникам силових органів, про що заявлено під час засідання Уряду.

Тож, військовослужбовцям і деяким іншим особам перерахунок пенсій здійснюватиметься з урахуванням трьох складових оновленого грошового забезпечення, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

Новини АТО: доба обійшлася без обстрілів

Минулої доби, 21 березня, протилежна сторона дотрималася домовленостей стосовно режиму припинення вогню.

Обстрілів на Луганщині не зафіксовано – вздовж усієї лінії розмежування зберігалася тиша.

Соліст Луганської обласної філармонії потребує операції з пересадки нирки

Соліст Луганської обласної філармонії Ігор Новіков, який живе і співає без обох нирок на підконтрольній Україні території в місті Сєвєродонецьк, потребує операції з пересадки нирки. Нині його життя залежить виключно від діалізу. На операцію потрібно зібрати близько 80 тисяч доларів. Є всі необхідні довідки. які підтверджують його стан і необхідність проведення операції. Дорогі українці, не будьте байдужими до чужої біди. Врятуймо життя талановитого співака і гарної людини.
БЛАГОДІЙНИЙ РАХУНОК:
Новікова Антоніна Пилипівна
ІНН 1855518543
ОТРИМУВАЧ ПЛАТЕЖА