Архів новин

28 марта 2018

На Луганщині опалювальний сезон триває

Сьогодні, 28 березня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного штабу щодо сталого проходження опалювального сезону 2017-2018 років.

Захід проходив у режимі скап-конференції. До нього долучилися керівники райдержадміністрацій, міські голови, представники теплопостачаних, енергопостачальних підприємств та житлово-комунального господарства.

На Луганщині опалювальний сезон триває

Сьогодні, 28 березня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного штабу щодо сталого проходження опалювального сезону 2017-2018 років.

Захід проходив у режимі скап-конференції. До нього долучилися керівники райдержадміністрацій, міські голови, представники теплопостачаних, енергопостачальних підприємств та житлово-комунального господарства.

На Луганщині зареєструвався 5231 учасник ЗНО-2018

За інформацією Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, станом на 26 березня поточного року в Луганській області зареєструвався 5231 учасник ЗНО-2018, що складає 98,01% від очікуваної кількості.

Серед осіб, які пройшли реєстрацію, 3134 випускники закладів загальної середньої освіти (100%), 1183 учні (слухачі) закладів професійно-технічної освіти (93,08%) та 914 студентів закладів вищої освіти (97,13% від очікуваної кількості учасників зовнішнього незалежного оцінювання).

У передсвятковому ярмарку в Станиці Луганській представили продукцію 47 підприємств

Вчора,  27 березня, у смт Станиця Луганська відбувся обласний продовольчий передсвятковий ярмарок «Великодній кошик».

У заході взяли участь 47 виробників харчової та переробної промисловості, сільськогосподарських, фермерських приватних підприємств із  12 районів Луганщини.

Значним попитом серед покупців користувалася продукція місцевих товаровиробників: ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», ТОВ «Марківський сироробний завод», ТОВ «Сватівська олія», кондитерські вироби ТОВ «Компанія Хлібінвест», ФОП Арусханян.

Питання діяльності центрів надання адміністративних послуг розглядалися під час наради в облдержадміністрації

28 березня 2018 року у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулася робоча нарада, під час якої обговорювалися проблемні питання діяльності та перспективи розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг області.

Організаторами заходу виступили Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Офіс реформи адміністративних послуг.

Міжнародна спеціалізована виставка PLAST EXPO UA - 2018

З 3 по 5 квітня 2018 року на території Міжнародного виставкового центру, за адресою: м. Київ, Броварський проспект, 15 (ст. метро «Лівобережна», павільон 3, вхід 3-С) відбудеться комплексний виставковий захід, який поєднує виставки:

- Х Міжнародну спеціалізовану виставку «КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК» (машинобудування, металургія, литво, металообробка, інструмент технології обробки поверхні, засоби промислової автоматизації та інше);

На Луганщині реалізуються реформи у сфері надання адміністративних послуг

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду, під час якої обговорювалися проблемні питання діяльності та перспективи розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг області.

Він зазначив, що на сучасному етапі децентралізація адміністративних послуг, підвищення їх якості, а також подальший розвиток мережі ЦНАПів є пріоритетними напрямами реформування цієї системи як в Україні, так і на регіональному рівні.  

Мінрегіон гармонізував ДБН зі стандартами ЄС та зменшив термін їх розробки

Уряд на своєму засіданні ухвалив ключові рішення, направлені на гармонізацію державних будівельних норм зі стандартами Європейського Союзу та оптимізацію процедури і строків їх опрацювання. Постанови розроблені Мінрегіоном у співпраці з міжнародними партнерами та спрямовані на виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС. Так прокоментував рішення Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Пишаємося: тенісист з Луганщини став переможцем турніру ITF Juniors

З 19 по 25 березня у Латвійській Республіці  відбувся турнір ITF Juniors.

У складі збірної виступав представник Луганщини Ілля Белобородько, який за результатами змагань став переможцем турніру п’ятої категорії.

Так, у вирішальному матчі Ілля обіграв представника Італії Самуєля Вінсента Руджері: 6:3, 6:2.

Зазначимо, луганчанин завоював перший титул у сезоні і другий за час виступів на турнірах ITF Juniors.

У минулому сезоні Белобородько став чемпіоном турніру п’ятої категорії у Республіці Білорусь.

Щиро вітаємо!

Держмолодьжитло запровадило телефонну «гарячу лінію»

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву запровадив проведення телефонної «гарячої лінії».

Відтепер, щоп’ятниці з 10:00 до 12:00 за номером (044) 275-14-37 кожен кого цікавлять питання практичної реалізації державної житлової політики, може отримати вичерпну інформацію і фахову консультацію.

Усі звернення реєструються та, за необхідності, передаються на доопрацювання фахівцям структурних підрозділів Фонду. Про результати розгляду заявників поінформують.

Юрій Гарбуз передав крісла-візки для людей з інвалідністю

Два високомобільні крісла  від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза отримали, вчора, 27 березня,  голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний та Альона Мороз – переможниця Всеукраїнського відкритого конкурсу краси дівчат на інвалідних візках «Краса без обмежень».  Дівчина наразі перебуває в Державній реабілітаційній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» м. Краматорськ, тож візок їй передав Микола Надулічний.

На Луганщині стартував обласний конкурс проектів місцевого розвитку

Інформаційний супровід та практична допомога у розробці нових проектів здійснюється управлінням з питань нормативно правової допомоги та децентралізації щоденно.

Так, місцевим радам надається методична допомога щодо складання проектів обласного конкурсу  місцевого розвитку у 2018 році, а положення про конкурс та супутні документи постійно розміщуються в банері «Конкурс проектів місцевого розвитку» на офіційній сторінці облдержадміністрації.

Робота чергових служб

26.03.2018р. о 15.30 в м. Попасна внаслідок пошкодження опори електромережі було знеструмлено лінію НОД в аварійному порядку. Зупинилась насосна НОД-2. Без води залишилось 3312 абонентів у м. Попасна. Сумісними діями  чергових служб управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації, та  аварійних бригад Луганського енергетичного об’єднання  була проведена робота щодо відновлення енергопостачання  до НОД-2.  27.03.2018р. о 12.00 електропостачання та водопостачання до м. Попасна відновлено.

Жителів села Катеринівка обстежили фахівці обласної лікарні

27 березня у фельдшерському пункті прифронтового села Катеринівка профільні спеціалісти Луганської обласної клінічної лікарні провели виїзний медично-консультативний прийом місцевих жителів.

 Організатором медогляду виступило «Українське лікарське товариство Луганщини» на чолі із заступником головного лікаря поліклінічного відділу роботи Луганської обласної клінічної лікарні Степана Шведюка.

Інформація за 27.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 27.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Інформація за 26.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 26.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –3, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Програма підвищення конкурентоспроможності на ринку праці для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

Підтримку Жіночого Руху розглянуто на засіданні Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства

27 березня в інноваційному центрі «Green Town», що у Сєвєродонецьку,  відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Луганській облдержадміністрації.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Піротехніками на Луганщині вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,4 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському і Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, три мінометні міни та дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

УКРАЇНСЬКО-ТУРЕЦЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Підчас візиту делегації українських підприємців до Анкари (Туреччина) 11-12 квітня 2018 року в Анкарі відбудеться низка ділових заходів у рамках 11-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. 

СУЧАСНА ПРАКТИКА ЗАСВІДЧЕННЯ ФОРС-МАЖОРНИХ ОБСТАВИН ТА МЕХАНІЗМ ЗАСТОСУВАННЯ СЕРТИФІКАТІВ ПРО ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ

20 квітня 2018 року в ТПП України (ауд.101) відбудеться тренінг на тему: «Сучасна практика засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) та механізм застосування сертифікатів про форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили)».

ТОРГОВА МІСІЯ УКРАЇНСЬКИХ ВИРОБНИКІВ ДО АНГОЛИ

ТПП України разом з МЗС України готує торгову місію українських виробників до Анголи, яка відбудеться на початку червня 2018 року

Ангольці вже знають українську продукцію – під час попереднього візиту було проведено низку зустрічей, відкрито ринок м’ясної продукції.

Представники NRC запропонували спільно з облдержадміністрацією створити інформаційний профайл для переселенців

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з представниками делегації Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи підтримки внутрішньо переміщених осіб у знаходженні довготривалих рішень їх переміщення.

До складу делегації увійшли Регіональний менеджер NRC Жанлука Галі, радник з питань захисту та адвокації NRC Елізабет Коєк та менеджер програми «Інформування, консультування та правова допомога» NRC Наталія Якубовська.

Новини АТО: доба обійшлася без обстрілів

Минулої доби, 27 березня, обстрілів на Луганщині не зафіксовано.

Уздовж усієї лінії розмежування зберігався спокій.

Домовленості щодо режиму припинення вогню протилежною стороною дотримані.

Перше заняття в Обласній школі керівника

Сьогодні Good library спільно з ГО «Луганське обласне відділення УБА» провели перший семінар Обласної школи керівника. Директори районних бібліотек та ЦБС, а також керівники бібліотек новостворених ОТГ міркували над злободенною темою «Публічні бібліотеки в умовах ОТГ: проблема чи шанс?».

На дискусійному майданчику «Районна бібліотека в умовах ОТГ» розглянули актуальні питання трансформації публічних бібліотек у процесі створення ОТГ та роль керівника бібліотеки в цьому процесі.