Архів новин

29 марта 2018

У Рубіжному відкриють ЦНАП за форматом «Прозорого офісу» – розподілено держсубвенцію

Кабінет Міністрів України розподілив 142,68 млн гривень субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на створення центрів надання адміністративних послуг та послуг соціального характеру за форматом «Прозорого офісу».  

Згідно з рішенням Уряду, створення офісів передбачається в 16 містах та об’єднаних територіальних громадах по всій території України.

Серед них міста Бахмут, Дружківка, Кам’янське, Кропивницький, Мирноград, Новоград-Волинський, Рубіжне та Чернігів.

У Сєвєродонецьку пройшов майстер-клас з писанкарства

28 березня 2018 року, на передодні свята Великодня, у світлиці Луганського обласного центру народної творчості пройшов майстер-клас з писанкарства. Для проведення майстер-класу була запрошена народний майстер самодіяльного декоративно-ужиткового мистецтва Луганщини, директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Лариса Лисицька (м. Лисичанськ).

Метою заходу було створити спільну атмосферу стародавніх українських традицій, які учасники майстер-класу зможуть внести в свою сім’ю, а також продемонструвати, що українці бережуть свої традиції.

У минулому році обсяг реалізації промислової продукції склав 22,7 млрд гривень

Під час засідання колегії заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко заслухав звіт щодо роботи Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації за 2017 рік.  

Доповідачем виступив директор Департаменту Сергій Шелест, який представив шість основних напрямів діяльності структурного підрозділу. Зокрема, це – промисловість, енергетика, транспорт, пошта та зв’язок, дорожнє господарство та енергозбереження.

Визначені основні завдання із питань захисту прав та інтересів дітей у Луганській області

Відкриваючи підсумкову нараду Служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації, начальник підрозділу Раїса Родіна доповіла про забезпечення реалізації прав та найкращих інтересів дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування у 2017 році, визначення пріоритетних напрямів діяльності на поточний.

Спільна заява лідерів країн Нормандської четвірки

Лідери країн Нормандської четвірки підтверджують їхню відданість імплементації Мінських домовленостей у всіх її вимірах (безпековому, політичному, гуманітарному та соціально-економічному). Вони розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації домовленостей у найближчі місяці.

Підсумки роботи з реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку обговорені на розширеній нараді в облдержадміністрації

  Підсумки роботи у 2015-2017 роках та заходи з реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році обговорені на розширеній нараді під головуванням заступників голови облдержадміністрації Юрія Клименка та Вадима Данієляна 28 березня 2018 року.

Луганщина сполучатиметься з Чорноморським узбережжям

Завдяки ефективній роботі Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації з квітня поточного року Луганщина сполучатиметься з Чорноморським узбережжям, яке дозволить швидко та безпечно перевозити пасажирів для оздоровлення та відпочинку.

Потяг Лисичанськ – Одеса почне курсувати використовуючи графік існуючого напрямку Лисичанськ – Харків із задіянням вказаного рухомого складу.

На колегії Департаменту 28 березня вирішено продовжувати роботу в цьому напрямку з впровадженням окремого потягу до Харківщини.

Науковий дитячий Хакатон відбудеться у Сєвєродонецьку

У рамках проекту «Генерація UA» 20 квітня 2018 року у місті Сєвєродонецьк відбудеться Науковий дитячий Хакатон «Як діти можуть впливати на розвиток науки та бізнесу в Україні».

Проект «Генерація UA» є частиною програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процес», що реалізується за ініціативи Дитячого Фонду Німеччина (ChildFund Deutschland) та  МБФ «Жовто-Блакитні Крила», за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Звіт про роботу Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження за 2017 рік

         Вчора 28 березня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулась колегія Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження. Директор Департаменту Сергій Шелест представив звіт про роботу структурного підрозділу за 2017 рік за шістьма основними напрямками діяльності.

Промисловість

Обласну програму доповнено на 138 інвестиційних проектів майже на 300 млн гривень

Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік доповнено інвестиційними проектами, які передбачається фінансувати за рахунок бюджетних коштів.

У поточному році розпочнуть реалізацію 138 інвестиційних проектів на загальну суму 292,8 млн гривень, з якої 39,0 % складають кошти обласного бюджету – 114,2 млн гривень.

Підсумкова нарада служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації

28 березня 2018 року відбулася підсумкова нарада служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації за участю начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад, об’єднаних територіальних громад. В нараді взяли участь представники Луганського обласного відділення «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» та ювенальної превенції УПД ГУНП в Луганській області.

Цьогоріч для області з ДФРР передбачено понад 400 мільйонів – другий показник по Україні

Підсумки роботи у 2015-2017 роках та заходи з реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році, обговорені на розширеній обласній нараді.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Юрій Клименко.

Звертаючись до присутніх, Вадим Данієлян наголосив, що вже з наступного місяця кожна територія повинна буде запропонувати та захистити по три пріоритетних проекти регіонального розвитку, з якими Луганщина має увійти у наступний рік.

Президент підписав Закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», прийнятий Верховною Радою України 21 грудня 2017 року.

ПОЇЗДКА УКРАЇНСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ ДО БРАЗИЛІЇ

Торгово-промислова палата України інформує, що Почесне консульство Бразилії в м. Дніпро та Українсько-Бразильський Центр організовують поїздку української делегації до Бразилії. Профіль делегації охоплює освітній та економічний напрямки діяльності їі учасників. Загальна програма включає відвідання міст Ріо-де-Жанейро 14-20.04.2018, місто Сан-Паулу 21-22.04.2018, місто Куритиба 23-25.04.2018, також екскурсійна програма на водоспадах Ігуасу 25-27.04.2018р.

В облдержадміністрації вирішувалися проблеми системи життєзабезпечення с.Боброве та смт Боровське

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань водо-, електрозабезпечення с. Бобрового та смт Борівського за участю представників Сєвєродонецької міської ради, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Він зауважив, що забезпечення електропостачанням та водопостачанням населення області є одним із пріоритетних напрямів діяльності влади. Важливо збалансувати беззбиткову роботу комунальних підприємств та надання якісних комунальних послуг.

Піротехніками на Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 28 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,1 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, одну мінометну міну, чотири підривника та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Аналітичний звіт «Протидія російській пропаганді та медіа грамотність: результати всеукраїнського опитування громадської думки»

Пропонуємо вам аналітичний звіт «Протидія російській пропаганді та медіа грамотність: результати всеукраїнського опитування громадської думки» за березень 2018 року.

 

В облдержадміністрації вирішувалися проблеми системи життєзабезпечення с.Боброве та смт Боровське

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань водо-, електрозабезпечення с. Бобрового та смт Боровського за участю представників Сєвєродонецької міської ради, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Він зауважив, що забезпечення електропостачанням та водопостачанням населення області є одним із пріоритетних напрямів діяльності влади. Важливо збалансувати беззбиткову роботу комунальних підприємств та надання якісних комунальних послуг.

Новини АТО: під Катеринівкою працювали ворожі міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку села Катеринівка Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів.

По позиціях українських військових поблизу міста Щастя застосовувалися автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

Наші військові вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформація щодо втрат та руйнувань не надходила.