Архів новин

30 марта 2018

Стартують культурні, освітні та журналістські обміни між Львівщиною та Луганщиною

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація оголошує проведення конкурсів з визначення проектів культурного, освітнього та журналістських обмінів між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

Це відбуватиметься у рамках Меморандуму про співпрацю  щодо реалізації програми «Змінимо країну разом» між Львівською обласної радою, Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна». 

Підбито підсумки роботи Департаменту соцзахисту населення Луганської ОДА у 2017 році та окреслено пріоритетні напрямки на 2018 рік

29 березня 2018 року відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, члени колегії, соціальні партнери, заступники міських голів та голів РДА, які координують соціальну сферу, голови об’єднаних територіальних громад, начальники управлінь соціального захисту населення, керівники установ соціальної сфери, соціальні партнери, представники міжнародних та громадських організацій.

Експозицію про історію УПА представили на Марківщині

Виставка була розміщена у районному Будинку культури.

Світлини, важливі документи та мапи, які представлені в експозиції, побачили колективи підприємств, установ і організацій, а також учнівська молодь.

Організатори заходу зазначають, що головна мета цієї виставки –  популяризації історії національно-визвольної боротьби українців, патріотичному вихованню громадян, формуванню національної ідентичності.

Завдяки цим матеріалам, які розміщені на стендах, марківчани дізналися справжню діяльність повстанців, що багато років була засекречена.

Влада та громадськість спільно протидіють корупції

Напрями співпраці влади та громадськості Луганщини щодо протидії корупції обговорили в рамках Антикорупційного правового всеобучу за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

Майже півмільярда гривень минулоріч освоєно на розвиток охорони здоров’я області

У роботі підсумкового засідання колегії Департаменту охорони здоров'я, яке відбулося сьогодні, 30 березня, взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він відзначив, що система охорони здоров'я за звітний період значно підвищила рівень якості надання медичної допомоги населенню на всіх ланках, поліпшена матеріально-технічна база закладів охорони здоров'я, вдосконалено організацію меддопомоги.

На Луганщині розширено природно-заповідний фонд місцевого значення

Сьогодні, 30 березня, за участю заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулось засідання колегії управління екології та природних ресурсів  облдержадміністрації.

Під час заходу підбито підсумки природоохоронної роботи у 2017 році та визначено основні напрями діяльності на 2018 рік.

Так, зазначено, що минулоріч Управлінням проведено низку заходів, направлених на екологічно-патріотичне виховання дітей та молоді, формування дбайливого ставлення до природних ресурсів рідного краю.

Розпочинається прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка

Державний комітет телебачення і радіомовлення України  оголошує до 1 травня 2018 року прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені  Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

Приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 29,72 %) в області

За тринадцятий тиждень 2018 року, станом на 30 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 29,72 %).

При епідемічному пороговому рівні 65,8 захворюваність склала 46,2 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3 260 осіб, з них 2 199 (67,5 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 171 хворих, у тому числі 112 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2995 осіб.

На реалізацію програми «Безпечне місто» областю цьогоріч буде виділено понад 27 мільйонів

Сьогодні, 30 березня, на нараді в облдержадміністрації розглянуто роботу поліції та громади на засадах партнерства.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відзначив, що під час бойових дій, коли є ризик потрапляння на підконтрольну українській владі територію Луганщини озброєння, РДГ, завдяки правоохоронцям ситуація в області залишається керованою, а органи влади продовжують виконувати свої обов’язки у містах та районах.

Минулої доби на території області вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,3 га місцевості у смт Станиця Луганська, Попаснянському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 6,3 га території області, де виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: шість артилерійських снарядів, чотири мінометні міни, одну ручну гранату, один інженерний боєприпас, п’ять підривників та 12 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

ІІ НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «ІНСТРУМЕНТИ ФІНАНСОВОЇ ТА ТЕХНІЧНОЇ ПІДТРИМКИ МСП В УКРАЇНІ»

24 травня 2018 року в ТПП України відбудеться II Національний Форум «Інструменти фінансової та технічної підтримки МСП в Україні».

УКРАЇНСЬКО-ЛІВАНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

11 квітня 2018 року в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зала «Колізей», 4 поверх) відбудеться Українсько-Ліванський бізнес-форум. У заході передбачається участь Надзвичайного та Повноважного Посла України в Ліванській Республіці Ігоря Івановича Осташа та Надзвичайного та Повноважного Посла Ліванської Республіки в Україні Алі Дахера.

Основними темами пленарної частини визначено наступні сектори співпраці: агропромисловий комплекс, мале та середнє підприємництво, інфраструктура та ін.

ПРАКТИКА СКЛАДАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ АРБІТРАЖНИХ ЗАСТЕРЕЖЕНЬ ПРИ УКЛАДАННІ ЗЕД КОНТРАКТІВ

Запрошуємо долучитися до фахового обговорення змін у процесуальному законодавстві щодо судової підтримки міжнародного арбітражу та третейського судочинства: «Свобода вибору правил гри – не втрать своє право на арбітраж».

У рамках заходу будуть презентовані нові Регламенти Міжнародного комерційного арбітражного суду (ІСАС) та Морської арбітражної комісії (МАК) при Торгово-промисловій палаті України.

Питання до обговорення:

УКРАЇНА ЗАВЕРШИЛА ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО УГОДИ ПРО ЗОНУ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ З ІЗРАЇЛЕМ

 

Україна офіційно завершила активізовані в 2015 році переговори з Державою Ізраїль щодо формування та підписання Угоди про зону вільної торгівлі. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив під час засідання Кабінету Міністрів.

Переговори щодо ЗВТ з Ізраїлем були активізовані в 2015 році, і лише в 2017 році пройшли 11 раундів перемовин з цієї теми. Після підписання угода має бути ратифікована парламентами України та Ізраїлю.

УРЯД ПРИЙНЯВ РІШЕННЯ ПРО СТВОРЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ОФІС З ПРОСУВАННЯ ЕКСПОРТУ УКРАЇНИ»

28 березня Уряд прийняв рішення про утворення Державної установи «Офіс з просування експорту України» на основі Офісу з просування експорту, який уже працює.

Офіс був створений у 2015 році за ініціативи Мінекономрозвитку як проект підтримки експорту, а з листопада 2016 року отримав статус консультативно-дорадчого органу при Міністерстві економічного розвиту і торгівлі України.

ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ ПРЕДСТАВНИКІВ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ

17-18 травня 2018 року в ТПП України під гаслом «Українці світу – для України» відбудеться Другий бізнес-форум української діаспори «Глобальна бізнес-дипломатія: український вимір».

Увага! ТОВ «Луганськобленерго» розробило проект встановлення тарифів на розподіл електричної енергії на 2018 рік

Товариство з обмеженою відповідальністю «Луганськобленерго» розробило проект встановлення тарифів на розподіл електричної енергії на 2018 рік відповідно до пункту 5 підпункту 1.5 постанови НКРЕКП 25.07.2017р. № 932 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії».

Педагоги області розглянули стан реформування закладів освіти Луганщини

Відбувся обласний форум «Заклади освіти Луганської області на шляху до реформування», на якому був репрезентований інноваційний досвід навчальних закладів – партнерів Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а також нагороджені переможці та учасники Дев’ятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2018» (м. Київ).

Звертаючись до учасників форуму, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик визначила пріоритети розвитку освітньої галузі Луганської області.

Луганщина продовжує упорядкування обліку юридичних осіб

  29 березня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області.

Новини АТО: на Луганщині встановилася тиша

Протягом минулої доби протилежною стороною дотримані домовленості стосовно режиму припинення вогню – обстрілів на Луганщині не зафіксовано.

Уздовж усієї лінії розмежування зберігався спокій.