Архів новин

02 апреля 2018

Сьогодні у Новопскові презентували виставку «УПА – відповідь нескореного народу»

Експозицію, яку розмістили у Новопсковському районному Центрі культури та дозвілля, відвідали представники районної влади, викладачі й учні загальноосвітніх навчальних закладів та громадськість.

Присутнім розповіли, що УПА була єдиною військовою силою у Другій світовій війні, яка визначала стратегічною метою створення незалежної Української держави проти тих хто намагався завадить цьому: гітлерівської Німеччини та сталінському режиму.

За матеріалами СБУ двом так званим «заступникам міністра ЛНР» оголошено про підозру

За матеріалами Служба безпеки України на Луганщині оголосили про підозру в скоєнні злочину двом «заступникам міністра внутрішніх справ ЛНР».

Наш борець здобув срібло міжнародних змагань

В Угорщині відбувся VII Міжнародний турнір із греко-римської боротьби «Black Diamond Cup».

У змаганнях взяли участь 165 спортсменів з Польщі, України, Молдови, Італії, Швеції, Литви, Хорватії, Румунії, Словенії, Словаччини, Чехії, Естонії та Угорщини.

До складу національної збірної України увійшов спортсмен з Луганської області Святослав Калашніков.

У своїй ваговій категорії 110 кг Святослав виборов срібну нагороду.

Вітаємо тренера та спортсмена з вдалим виступом!

Як обрати свого лікаря

Сьогодні у рамках реформи охорони здоров’я розпочалася національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Українці зможуть підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Підписання декларації – це, фактично, форма заяви. З її допомогою українці повідомлятимуть, що обрали саме цього лікаря і цей заклад. Інформація про вибір лікаря міститиметься в електронній системі охорони здоров’я. З липня 2018 року Національна служба здоров’я України направлятиме гроші із загальних податків у медичний заклад лікарю, якого обрала конкретна людина.

Знято обмеження для кредитування малого та середнього бізнесу Донбасу

  Із жовтня 2014 року діяли, запроваджені Законом України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції  від 02.09.2014 № 1669-VII, тимчасові заходи підтримки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території АТО. Законом було введено заборону:

- на нарахування пені та штрафів на основну суму заборгованості за кредитними договорами юрособам і ФОП, які здійснюють свою діяльність у зоні АТО;

- на стягнення предмета іпотеки та його продаж, якщо предметом іпотеки є нерухоме майно, розташоване на території проведення АТО.

1479 учасників взяли участь у другому етапі пробного ЗНО на Луганщині

31 березня учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання виконували завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької, іспанської мов.

На 11 пунктах тестування виконували пробні тести, практикувалися в заповненні бланків відповідей, вчилися ефективно розподіляти час на виконання робіт 1479 учасників (93,4 % від кількості зареєстрованих на пробне ЗНО). Кожен зареєстрований учасник мав можливість скласти тест з одного навчального предмета.

Анкетування щодо формування іміджу області

Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації разом з Програмою розвитку ООН в Україні, представниками наукового світу, громадськості реалізується спільна ініціатива з формування іміджу та промоції області.

Відбулась робоча нарада щодо координації спільних дій з вирішення нагальних проблем у галузі бджільництва

30 березня 2018 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації за ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності відбулась робоча нарада щодо координації спільних дій з вирішення нагальних проблем у галузі бджільництва.

ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ АРБІТРАЖНОГО ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Міжнародний комерційний арбітражний суд (МКАС) при Торгово-промисловій палаті України рекомендує суб'єктам підприємницької діяльності при укладанні зовнішньоекономічних контрактів застосовувати арбітражне застереження з юрисдикцією МКАС при ТПП України.

НОВІ ЕКСПОРТНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ У РАМКАХ УГОДИ ПРО ЗВТ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ІЗРАЇЛЕМ

Українська плодоовочева асоціація (УПОА) проаналізувала, які можливості ЗВТ з Ізраїлем може дати нашим виробникам овочів і фруктів.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці асоціації в Facebook https://www.facebook.com/agraveryukraine

«Фантомівці» попередили спробу переправити до Луганська коштовний компресор

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення АТО.

Так, луганчанин 1997 року народження намагався перенести через лінію розмежування з смт Станиця Луганська до м. Луганськ компресорне обладнання – мотор-компресор марки «Bock». Його вартість складає понад 55 тис. гривень.

Окреслені пріоритетні напрями роботи органів соцзахисту населення області

У засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час заходу повідомлено про підсумки роботи структурного підрозділу в 2017 році та окреслено пріоритетні напрями роботи на поточний.

Піротехніками на минулому тижні вилучено 115 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня виявлено та вилучено 115 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 20 артилерійських снарядів, 48 мінометних мін, одну ручну гранату, один інженерний боєприпас, 10 підривників та 35 одиниць іншої вибухівки.

З початку 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 241,13 га території Луганської області, де було виявлено та вилучено 1451 одиницю вибухонебезпечних предметів та 62 одиниці набоїв.

На Луганщині триває операція «Першоцвіт – 2018»

Кожного року навесні в Україні проводиться природоохоронна операція «Першоцвіт».

Це комплекс оперативних, просвітницьких та агітаційно-пропагандистських заходів, направлених на збереження ранньоквітучих, ендемічних та зникаючих видів рослин, попередження масового незаконного збору рослин та їх збуту на території держави.

Згідно законам України «Про рослинний світ» та «Про Червону книгу України під заборону збору та продажу» підпадають види рослин, які занесені до Червоної книги України.

В області розпочато виплату збільшених пенсій військовим пенсіонерам

Перерахунки відповідних пенсій, що розпочалися в березні, триватимуть у квітні по мірі надходження довідок про грошове забезпечення від силових міністерств та відомств.

Усього на обліку в Луганській області перебуває 12655 осіб – отримувачів пенсій згідно з Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Станом на 1 березня 2018 року виплачується пенсія 9610 особам. На 27 березня пенсію перераховано 1013 особам.

Новини АТО: поблизу Троїцького бойовиками застосовані міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів.

По позиціях наших військових поблизу смт Станиця Луганська застосовувалася стрілецька зброя.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація стосовно втрат та руйнувань не надходила.