Архів новин

04 апреля 2018

Освячення великодньої випічки на виробництві

Вже за лічені дні всі християни відзначатимуть одне з найголовніших церковних свят − Великдень. Господині заздалегідь починають планувати, коли випікати паски, фарбувати яйця та готувати страви. Адже це свято посідає особливе значення в житті, зокрема, українців.

Президент підписав Указ про заснування 4 липня Дня поліції України

Президент Петро Порошенко підписав Указ про заснування 4 липня Дня поліції України. Про це Глава держави повідомив під час виступу на урочистому заході з нагоди вручення сертифікатів на водний та автомобільний транспорт Національній поліції України.

На одній із будівель Сєвєродонецька розмістять малюнок проти насильства

Сьогодні, 4 квітня, на площі Перемоги відбулась художня акція у рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання», який впроваджує ООН Жінки, спільно з Міністерством внутрішніх справ України та міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я».

Участь у заході взяли представники облдержадміністрації, поліцейські, громадські активісти та молодь міста. Вони спільно намалювали величезний символ кампанії – 4х6 метрів, щоб показати, що насильство щодо жінок повинно бути неприпустимим у повсякденному житті.

Пройшов кущовий семінар з проектного менеджменту в м.Сєвєродонецьк

Продовжуються кущові семінари з проектного менеджменту в Луганській області, метою яких є активізація роботи на місцях у цьому напрямі. 30 березня 2018 року команда мотиваторів та спікерів провела семінар у місті Сєвєродонецьк

Захід організовано Центром Розвитку Місцевого Самоврядування (за підтримки програми U-LEAD) спільно з Луганською облдержадміністрацією для представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади м. Сєвєродонецьк.

У травні в Києві відбудеться Всеукраїнський футбольний турнір «Кубок Нескорених»

Всеукраїнський футбольний турнір «Кубок Нескорених» відбудеться 19 травня 2018 року в Києві, на стадіоні «Атлет» (пров. Лабораторний, 7-А, найближча станція метро «Печерська»).

Участь у змаганнях візьмуть ветерани й діючі військовослужбовці сектору безпеки й оборони України, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, каліцтва, контузії або інші захворювання під час чи внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій в АТО, чи в ході миротворчих операцій за участю України.

Змагання проводяться серед учасників за двома категоріями:

12 квітня відбудеться перша в 2018 році відправка призовників до лав ЗСУ, – брифінг

Про проведення призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України навесні 2018 року на брифінгу для ЗМІ доповів начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Він зауважив, що вже розпочалася комплектація команд для подальшої відправки призовників до лав Збройних Сил України. На обласному рівні перша з них відбудеться 12 квітня. Тому в містах і районах відправки відібраних до команд триватимуть до 6 квітня.

У Сєвєродонецьку проведено тренінг із рівноправного партнерства чоловіків та жінок

Захід відбувся з ініціативи Міжнародної фундації виборчих систем IFES за підтримки USAID, Міністерства закордонних справ Канади та британської допомоги.

До участі у тренінгу були запрошені представники громадських організацій, сфери освіти, внутрішньо переміщені особи із міст, районів та об’єднаних територіальних громад Луганщини. Долучилися до заходу і представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Важливо, що серед учасників було дотримано балансу у представництві жінок і чоловіків.

Онлайн-курс «Управління проектами місцевого розвитку» успішно завершили 106 представників Луганщини та Львівщини

Упродовж п’ятдесяти днів на е-платформі «Спільнота практик місцевого розвитку» Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO тривав online-курс «Управління проектами місцевого розвитку (регіональний)».

Кожен учасник проекту «Змінимо країну разом!» – творець нової історії України, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 4 квітня, у Луганській облдержадміністрації відбувся Форум партнерства щодо запровадження конкурсів з освітніх, культурних і медіа обмінів між Львівською та Луганською областями у рамках проекту «Змінимо країну разом!». На форумі були присутні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

Стартував Всеукраїнський конкурс для журналістів з децентралізації

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України втретє проводить щорічний Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Постійним партнерами Мінрегіону з проведення Конкурсу – Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»  та ГO «Інтерньюз-Україна».

Нова програма гурту «БеZМеЖ»

1 квітня гурт «БеZМеЖ» дарував нову програму сучасної музики вже у оновленому складі! Артисти вражали жителів та гостей міста оригінальним виконанням відомих та авторських пісень, інструментальними творами, цікавим аранжуванням, а також невимушеною, приємною атмосферою, яку створило щире спілкування вокалістів із глядачами.

У програмі прозвучали сучасні українські пісні, найпопулярніші хіти світу з репертуару Tina Turner, Aguilera, TAYANNA, «The Hardkiss», Adele, Rihanna, Bruno Mars та багато інших визначних хітів світового масштабу.

Спортсменка з Луганщини стала чемпіонкою всеукраїнської першості з настільного тенісу

У Чернігові відбувся чемпіонат України з настільного тенісу серед кадетів.

До змагань долучились понад 100 представників різних областей України.

Зокрема, Луганщину представляли п’ять спортсменів. За результатами першості України чемпіонство у парному розряді разом зі спортсменкою з Києва виборола представниця Луганщини Вероніка Матюніна.

Щиро вітаємо!

Стан піддтоплень в області

 

В Луганськії області через різке потепління та опади у вигляді дощу, сталося швидке таїння снігу та льоду. Тала вода подекуди вийшла із берегів річок: Айдар, Деркул, Євсуг затопила низько профільні мости та автошляхи Луганської області, ускладнила сполучення між населеними пунктами.

Інформація за 03.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 03.04.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Оперативна інформація стосовно паводку на Луганщині

Через різке потепління та опади сталося швидке танення снігу та льоду, тала вода вийшла з берегів.

Зазначимо, що поточна ситуація знаходиться під контролем обласної та місцевих органів влади, райавтодорів, національної поліції та Головного управління ДСНС України в Луганській області.

Нагадаємо, що води річок Айдар, Деркул, Євсуг затопили низькопрофільні мости та автошляхи Луганської області, що ускладнило сполучення між декількома населеними пунктами.

ЛІЗИНГ: ОСОБЛИВОСТІ ПОСЛУГИ ТА ПЕРЕВАГИ ДЛЯ КЛІЄНТА

Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» за інформаційної підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати запрошує до участі у тренінгу «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта», який відбудеться 17 квітня 2018 року, початок о 10.00 за адресою: м. Дніпро, вул. Шевченка, 4, Дніпропетровська торгово-промислова палата, конференц-зал.

Тренінг проводиться консультантом Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Оленою Сухенко, яка має багаторічний досвід консалтингу в сфері фінансів, оцінки ризиків, кредитування та лізингу. 

ВЕБІНАР З МІЖНАРОДНИХ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ GPA

Програма She Exports Офісу з просування експорту запрошує українських підприємниць на вебінар «Як бути успішним у міжнародних тендерах GPA», під час якого розкажуть про експортні можливості для українського бізнесу в рамках міжнародних тендерів.

Піротехніками на Луганщині вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 27,6 га місцевості у смт Станиця Луганська, Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, 29 мінометних мін та три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Що робити, якщо у медзакладі відмовили у підписанні декларації

З початком кампанії «Лікар для кожної сім’ї» у деяких закладах первинної медичної допомоги зафіксовані порушення права пацієнтів на вільний вибір лікаря. Нагадуємо, що відмовити у підписанні декларації можуть лише з двох причин: заклад ще не підключений до електронної системи охорони здоров’я або всі лікарі медзакладу набрали оптимальну кількість пацієнтів.

ВІДМОВА ЧЕРЕЗ МІСЦЕ РЕЄСТРАЦІЇ

Ви не мусите обирати лікаря та медзаклад за місцем реєстрації.
Що робити, якщо в медзакладі вас переконують у зворотньому?

Новини АТО: на Луганщині знову тиша

Протягом минулої доби протилежна сторона дотрималася домовленості щодо режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят, досягнутої Тристоронньою контактною групою 26 березня 2018 року.

Тож, обстрілів на Луганщині не зафіксовано – вздовж усієї лінії розмежування зберігався спокій.