Архів новин

09 апреля 2018

Активні жінки об'єднаних територіальних громад Луганщини навчаються інструментам адвокації та зовнішньої комунікації

Під час тренінгу, який проходив для жінок Луганщини в Сєвєродонецьку 5-7 квітня 2018 року, в рамках компоненту Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund, учасники розглянули теорію та практику в сфері адвокації власних інтересів на місцевому рівні, механізми участі у розробці політик та впливу на місцеву владу.

Асоціація міст України звернулася до Верховної Ради України з проханням підтримати прийняття законопроектів, які вдосконалюють систему поводження з побутовими відходами

З 1 січня 2018 року вступила в дію законодавча норма про заборону захоронення неперероблених побутових відходів, тобто вже нині всі відходи підлягають переробці в обов’язковому порядку. Забезпечити  захоронення лише переробленого сміття зобов’язана місцева влада. Але до цього часу не створено жодних законодавчих механізмів для реалізації цієї норми, хоча проблема переробки та утилізації сміття сьогодні вкрай болюча практично для усіх українських міст та селищ. Тому «сміттєве» питання вкрай важливо вирішувати системно та якнайшвидше.

Новини АТО: під Кримським поранено нашого військового

Вчора, 8 квітня, внаслідок гранатометного обстрілу поблизу села Кримське Новоайдарського району зазнав поранень український військовослужбовець.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Валуйське Станично-Луганського району вівся обстріл з протитанкових гранатометів.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.