Архів новин

12 апреля 2018

Кожна зустріч з духовними лідерами Луганщини – це крок до глибшого порозуміння і єднання області, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 12 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у робочій зустрічі з керівниками обласних об’єднань та управлінь релігійних організацій.

«Кожна зустріч з духовними лідерами Луганщини – це крок до глибшого порозуміння і єднання області. Ми започатковуємо свої традиції у проведенні таких зустрічей, у привітанні один одного зі святами», – зазначив очільник області.

ЦНАПи області отримають фінансову допомогу в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри» за підтримки USAID

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду з представниками проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II) та донорської організації USAID.

Вони обговорили питання, пов’язані з отриманням центрами надання адміністративних послуг області технічної допомоги для запровадження послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм або паспорта громадянина України у формі картки.

Виступ Президента України на відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму

Шановні панове Прем'єр-міністри!

Шановні і дорогі іноземні гості!

Шановні пані та панове,

Для мене велика приємність і велика честь відкрити 11-ий Київський Безпековий Форум.

Дякую всім друзям України за те, що сьогодні ви з нами в цій залі. Бо бути разом у цей непростий для України – я сприймаю вашу присутність тут як прояв підтримки України та прояв солідарності з Україною.

Дякую Вам, Арсенію, та усій команді за цю важливу ініціативу.

Льодовий палац буде міським або обласним, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 12 квітня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з ініціативною групою жителів Сєвєродонецька, які стурбовані майбутнім Льодового палацу спорту, унікальної споруду не тільки для міста, але й для усієї країни.

Люди емоційно вимагали від обласної влади вирішити питання повернення майнового комплексу у власність громади.

Фінансова підтримка центрів надання адміністративних послуг області у рамках Проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

12 квітня 2018 року під керівництвом заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Клименка проведено робочу нараду с представниками проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II) та донорської організації USAID під час якої обговорювалися питання, пов’язані  з отриманням центрами надання адміністративних послуг області технічної допомоги для запровадження послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм або паспорта громадянина України у формі картки.

Відбулося засідання колегії Департаменту

12 квітня 2018 року об 11:00 у залі засідань облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) за участю заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації.

На засіданні колегії Департаменту були присутні:

заступники з економічних питань голів райдержадміністрацій та міст обласного значення;

Міністерство фінансів України започатковує проект «Податки Просто».

Мета проекту «Податки Просто» – спрощення системи адміністрування податків та подачі податкової звітності для платників податків.

Україна посіла 159 місце серед 190 країн по кількості часу, що витрачається бізнесом на підготовку податкової звітності за рейтингом Paying Taxes 2018.

Службами у справах дітей проведено 118 профілактичних рейдів і виявилено 60 безпритульних неповнолітніх дітей

На території області службами у справах дітей постійно проводяться профілактичні заходи з метою профілактики негативних явищ в дитячому середовищі, запобіганню бездоглядності, безпритульності неповнолітніх, виявлення дітей, які бродяжать, жебракують, вживають тютюнові вироби та алкогольні напої.

Проведення загальнонаціонального семінару-наради, присвяченого питанням просторового планування та його ролі в розвитку регіонів.

11-12 квітня у м. Києві Мінрегіоном спільно з «U-LEAD з Європою»  проводиться загальнонаціональний семінар-нарада, присвячена питанню просторового планування та його ролі в розвитку регіонів.

На семінарі розглядаються актуальні питання реалізації ключових реформ країни.

Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності співпрацює з Українським торговельним представництвом в КНР

У липні 2016 року встановлено зв’язок з розробником сайту Українського торговельного представництва в Китайській Народній Республіці (далі - КНР).

Най цей час Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності направлено 42 анкети підприємств-експортерів та потенційних експортерів області з комерційними пропозиціями для перекладу та представлення китайськими партнерам.

У цьому році понад 400 мільйонів гривень область отримає з державного фонду регіонального розвитку

Це та низка інших питань розглядалися сьогодні, 12 квітня, на засіданні колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації.

Його провів заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко.

Він зауважив, що з підбиттям підсумків спільної роботи важливим є запропоновані шляхи усунення виявлених недоліків. Серед пріоритетів і стратегічне планування розвитку Луганської області до 2020 року.

Облаштування інклюзивного простору при будівництві та реконструкції шкіл та дитсадків стане обов’язковим

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить норму щодо планувальної організації інклюзивного навчального простору загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів під час їх будівництва чи реконструкції.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

На КПВВ «Станиця Луганська» затримано порушників порядку перетину лінії розмежування

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили два факти порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

Так, 65-річний пенсіонер намагався переправити зі Станиці Луганської до Луганська дитячий квадроцикл собівартістю 20 тис. гривень, який він напередодні придбав в Інтернет-магазині.

UA|TV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини

На тимчасово окуповані території Луганської області розпочав мовлення у тестовому режимі UA|TV – телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України.

Так, з телевежі в Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області КП «Інноваційно-інформаційний центр» почало трансляцію UA|TV в тестовому режимі на 40-му ТВК з потужністю 1,2 кВт у цифровому форматі DVB-T2.

За перший квартал до місцевих бюджетів Луганщини надійшло понад 643 мільйони доходів

За січень-березень 2018 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 643.074,5 тис. гривень власних та закріплених доходів.

Це на 9,5 % або на 55.983,9 тис. гривень перевищує заплановані показники по мобілізації податків і зборів на звітний період. Також даний показник на 7.475,5 тис. гривень або 1,2 % більше відповідного минулорічного надходження.

Виконання запланованих надходжень до зведеного бюджету Луганської області забезпечено за рахунок сталого наповнення місцевих бюджетів територій, підконтрольних українській владі.

ЄС - провідний світовий донор допомоги задля розвитку

Європейський Союз та його країни-члени залишаються провідними світовими донорами Офіційної допомоги для цілей розвитку. Загальний розмір такої допомоги у 2017 році становив 75,7 млрд. євро. Це підтверджують останні дані Комітету сприяння розвитку Організації економічного співробітництва та розвитку (КСР-ОЕСР). 

Юрій Гарбуз висловив готовність до співпраці з Фондом Конрада Аденауера для розвитку Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу зустріч з керівником Філії Фонду Конрада Аденауера в Україні паном Тімом Б. Петерсом учора, 11 квітня. Було обговорено низку питань щодо співробітництва з німецьким політичним фондом, зокрема, потенційну співпрацю та реалізацію спільних проектів, спрямованих на підтримку громадянського суспільства, процесів децентралізації та декомунізації, структурних змін в економіці регіону, а також обміну експертами між Україною та Німеччиною за сприяння Фонду.

Питання житла є дуже актуальним для жителів Луганщини, – Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян

11 квітня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Зверталися до очільника області здебільшого з питань покращення житлових умов, підтверджуючи актуальність житлового питання для нашої області.

Ситуації різні: мама-одиначка з категорії внутрішньо переміщених осіб, яка виховує двох малолітніх дітей, родина учасника бойових дій теж ВПО, де є дитина з інвалідністю, дівчинка-сирота, якій по закінченню у цьому році університету просто нікуди йти.

Піротехніками на Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 8,2 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів, 12 мінометних мін і 13 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ФОНДУ КОНРАДА АДЕНАУЕРА

Вчора, 11 квітня, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної  діяльності було організовано зустріч Голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з представниками Фонду Конрада Аденауера в Україні.

УКРАЇНСЬКО-МАРОККАНСЬКА ДІЛОВА ЗУСТРІЧ

З метою розвитку двостороннього торгово-економічного співробітництва між Україною та Королівством Марокко 19 квітня 2018 року о 13:00 у ТПП України (4-й поверх, конференц-зала «Колізей») відбудеться ділова зустріч представників ТПП м.Агадір (Марокко) з керівництвом ТПП України. 

Виставка про УПА прибула до Сватівського району

У рамках відзначення 75-річчя створення Української повстанської армії, вчора, у комунальному закладі «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка» відбулося відкриття пересувної фотодокументальної виставки «Українська повстанська армія – відповідь нескореного народу».

На відкриття прийшла учнівська молодь.

Директор краєзнавчого музею Яна Бондарєва та науковий співробітник цього закладу Богдана Зелик розповіли присутнім про героїчну сторінку національно-визвольної боротьби українського народу.

Інформація за 11.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 11.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:
державного рівня – 0;
регіонального рівня – 0;
місцевого рівня – 0;
об’єктового рівня – 0.

Новини АТО: бойовики відкрили вогонь із забороненого озброєння

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

По позиціях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська використовувалася стрілецька зброя.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.