Архів новин

13 апреля 2018

Стартує відбір видавничих проектів патріотичних коміксів для дітей віком 8-10 років

Департамент масових комунікацій Луганської обласної державної адміністрації  оголошує до 15 травня 2018 року відбір концептуальних пропозицій щодо видання патріотичних коміксів для дітей.

На розгляд приймаються нові оригінальні макети коміксів, розрахованих на дітей віком 8-10 років, які відбивають події на Донбасі 2014-2018 років та сприяють вихованню національної свідомості майбутнього покоління, прищеплюють гордість за українських воїнів, толерантне ставлення до людей, що вимушено перебувають на окупованій території, та утверджують ідею мирного врегулювання конфлікту.

Керівників місцевих ЗМІ готували до життя в нових економічних умовах

Триває останній рік процесу реформування друкованих засобів масової інформації. Тож правові аспекти роздержавлення,передплати та доставки преси оговорювали на обласній нараді керівники місцевих ЗМІ, департаментів масових комунікацій та комунальної власності облдержадміністрації, а також представники ДППЗ «Укрпошта» та Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

В облдержадміністрації обговорили план з консолідації суспільства на Луганщині

13 квітня за участю заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулась нарада з обговорення плану заходів щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки громадськості у зазначеній сфері.

У роботі наради взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації відповідальних за розвиток культури, молоді та спорту, освіту, соціальний захист, взаємодію з громадськістю та ЗМІ, а також регіональний представник ПРООН Ганна Борова.

Більше сорока країн погодилися взяти участь в складі миротворчої операції на Сході України – Президент

Більше сорока країн згодні взяти участь у миротворчій місії в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей задля встановлення в Україні миру, відновлення суверенітету та повернення її територіальної цілісності, повідомив Президент Петро Порошенко.

Оголошення про проведення конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету

 

1. Проекти культурного обміну повинні бути спрямовані на поширення та збереження національного культурного продукту, зміцнення творчих зв’язків між закладами та установами культури, розвиток творчого потенціалу регіону, налагодження та поглиблення міжрегіонального співробітництва у галузі культури, поширення кращого досвіду роботи закладів культури області.

2. Адреса, за якою приймаються проекти та документи: площа Перемоги, 2, 5-й поверх, кабінет № 508, місто Сєвєродонецьк, Луганська область.

3. Вимоги до проектів.

Міністр Вадим Черниш та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації Гійом Шойрер представили освітній проект з мінної безпеки

Перебуваючи в Сєвєродонецьку, сьогодні, 13 квітня, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації, пан Гійом Шойрер у супроводі заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка презентували освітянам Луганщини навчальні макети з мінної безпеки.

Звіт про реалізацію проектів місцевого розвитку – переможців обласного конкурсу 2017 року

Відповідно до рішення колегії облдержадміністрації від 30.03.2017 № 2 управлінням з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації підготовлено проект Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних територіальних громад у Луганській  області на 2017-2019 роки, яка була затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації (далі – розпорядження) від 18.05.2017 № 308 та передбачає щорічне проведення обласних конкурсів проектів місцевого розвитку.

Керівників місцевих ЗМІ готували до життя в нових економічних умовах

Триває останній рік процесу реформування друкованих засобів масової інформації. Тож правові аспекти роздержавлення,передплати та доставки преси оговорювали на обласній нараді керівники місцевих ЗМІ, департаментів масових комунікацій та комунальної власності облдержадміністрації, а також представники ДППЗ «Укрпошта» та Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

На селекторній нараді з регіонами обговорено стратегію розвитку держави, регіонів та громад

Сьогодні у Будинку Уряду під головуванням Віце-прем'єр міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада з регіонами.

Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Сегрій Філь та керівники структурних підрозділів ОДА.

Він зазначив, що реформа децентралізації робиться на місцях. Але, підтримка центральної влади вкрай потрібна. Тим більше, кожна спроможна громада – це й успішність всієї країни.

Луганщина квітуча: в області відновлюється знищений війною ліс

Сьогодні, 13 квітня, співробітники Луганської обласної державної адміністрації спільно з представниками Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства долучилися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках». Поблизу м. Сєвєродонецька понад 50 представників облдержадміністрації озброїлись мечем Колесова, аби висадити декілька сотен саджанців сосни.

Відродження лісів України - процвітання майбутніх поколінь

Фахівці Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації прийняли участь  у заходах  з висадки лісових насаджень на території ДП «Новоайдарське лісомисливське господарство» присвячених щорічній  Всеукраїнській акції « Майбутнє  лісу  в твоїх руках».

Попередження щодо можливого часткового відключення засобів радіомовлення у Лисичанську

У зв’язку з проведенням поточного ремонту металевої вежі на об’єкті Луганської філії Концерну РРТ у місті Лисичанськ можливе часткове відключення радіомовних передавачів з 16 по 30 квітня 2018 року, крім вихідних днів, у проміжку часу від 08:00 до 17:00.

Тимчасове відключення відбудеться на частотах: 102,0 МГц (позивний «Радіо-Ера FM»), 105,9 МГц (позивний «ПУЛЬС»), 88,2 МГц (позивний «УР-1 «Українське радіо»), 91,1 МГц (позивний «Наше радіо»), 88,6 МГц (позивний «ФМ Галичина»), 101,5 МГц (позивний «Ретро ФМ»), 87,7 МГц (позивний «Громадське радіо»).

Жителі Луганщини, які п'ятий рік страждають від війни, чекають реальної реалізації переговорного процесу, – Юрій Гарбуз у Станиці Луганській

Сьогодні, 13 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із Мартіном Сайдіком, Спецпредставником голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України, відвідав КПВВ «Станиця Луганська».

В містах та районах області: У Лисичанську проходть загальноміський суботник

Сьогодні, 13 квітня, в Лисичанську проходить загальноміський суботник. У цей день співробітники органів місцевого самоврядування вийшли в сквер ім. Ю.О. Гагаріна і спільно з працівниками комунальних підприємств міста ретельно прибрали парк.
Газони і тротуари парку були очищені від залишків листя, і за кілька годин плідної роботи парк перетворився і став готовий до весняно-літнього періоду.

Реалізація прав спільної власності територіальних громад сіл, селищ міст Луганської області на землю

Питання набуття прав користування земельними ділянками та регулювання земельних відносин є вкрай важливими та актуальними. Окрема увага збоку керівництва Луганської облдержадміністрації приділяється формуванню земельних ділянок спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Луганської області.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 52,26 %) в області

За п’ятнадцятий тиждень 2018 року, станом на 13 квітня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 52,26 %).

При епідемічному пороговому рівні 56,0 захворюваність склала 26,7 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1 883 особи, з них 1 217 (64,6 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 113 хворих, у тому числі 90 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2995 осіб.

Концерт артистів Академічного симфонічного оркестру

21 квітня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України, головного диригента Євгена Тутевича.

У програмі прозвучать твори відомих композиторів за участю артистів оркестру. Кларнет, скрипка, фагот, ксилофон, труба, віолончель, валторна вражатимуть вас у цей надмузичний вечір своїм неповторним соло.

VIII МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ В ПОЛЬЩІ»

10 – 11 травня 2018 року в Республіці Польща відбудеться дводенний VIII Міжнародний форум «День українського бізнесу в Польщі». Перший день заходу пройде 10 травня у м. Варшава,
другий – 11 травня у м. Гданськ.

Цьогорічний форум відбудеться під патронатом Посольства України в Республіці Польща і Консульства України в Гданську, а також за підтримки Міністерства інфраструктури і будівництва
Республіки Польща, Міністерства господарства морського і внутрішнього судноплавства Республіки Польща, Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Караоке-гра «Український формат» відбулася в Білокуракиному.

Команду культурно-мистецької акції "Український формат" під патронатом очільника області Юрій Гарбуз (Yury Garbuz) вітало співоче Білокуракине!

ГАЛУЗЕВІ АГРОПРОМИСЛОВІ АСОЦІАЦІЇ ЄВРОСОЮЗУ

До уваги сільгоспвиробників Луганщини, зацікавлених в експорті власної продукції до ЄС!

У контексті пошуку бізнес-контактів у державах – членах Євросоюзу доцільно звертатись до галузевих агропромислових асоціацій ЄС за нижченаведеними веб-ресурсами.

Стартує відбір видавничих проектів патріотичних коміксів для дітей віком 8-10 років

Департамент масових комунікацій Луганської обласної державної адміністрації  оголошує до 15 травня 2018 року відбір концептуальних пропозицій щодо видання патріотичних коміксів для дітей.

На розгляд приймаються нові оригінальні макети коміксів, розрахованих на дітей віком 8-10 років, які відбивають події на Донбасі 2014-2018 років та сприяють вихованню національної свідомості майбутнього покоління, прищеплюють гордість за українських воїнів, толерантне ставлення до людей, що вимушено перебувають на окупованій території, та утверджують ідею мирного врегулювання конфлікту.

Підведено річні підсумки роботи райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 24.12.2015 № 650 (зі змінами) Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведена оцінка діяльності райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення Луганської області, за результатами якої можна ознайомитись за посиланням.

17 квітня 2018 р. у приміщенні Луганського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки японської художниці Нацуме, яка малює українських військових у стилі манга.

17 квітня 2018 р. у приміщенні Луганського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття  виставки японської художниці Нацуме, яка малює українських військових у стилі манга. Сама художниця розповідала, що почала захоплюватися військовою тематикою ще з 2013 року, переглядала в інтернеті різні зображення і серед них натрапила на зображення українських військових. У своїх роботах японка зображує українських воїнів добрими і милими людьми з великими очима.

Облаштування інклюзивного простору при будівництві та реконструкції шкіл й дитсадків стане обов’язковим

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить норму щодо планувальної організації інклюзивного навчального простору загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів під час їх будівництва чи реконструкції.

Міністерство фінансів України започатковує проект «Податки Просто»

Мета проекту «Податки Просто» – спрощення системи адміністрування податків та подачі податкової звітності для платників податків.

На першому засіданні робочої групи зі спрощення податкового адміністрування, що відбулося 28 березня цього року, було обговорено  формат подальшої співпраці. Також коло питань, робота над якими триватиме далі у форматі підгруп, зокрема питання спрощення податкової звітності.

Учасники зустрічі погодились, що важливим є розширення сервісів для платників податків, які спростять та пришвидшать процес складання та подання звітності.

Інформація за 12.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 12.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0.
2. Кількість пожеж – 13, з них:
у житловому секторі – 4;
на виробництві – 0;
в екосистемах – 8;
на транспорті – 0;
інші – 1.
2.1. Загинуло людей на пожежах – 0.
2.2. Травмовано людей на пожежах – 0.
2.3. Врятовано людей на пожежах – 0.
3. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів – 32, з них:

Новини АТО: під обстрілами опинився Попаснянський район

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району шість разів вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, зенітних установок, автоматичних й протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

По позиціях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети.

Українські військові вимушені були відкрити вогонь у відповідь.