Архів новин

16 апреля 2018

Луганський національний аграрний університет має поетапно повернутися на терени області, – Юрій Гарбуз зустрівся з керівництвом вишу

Сьогодні, 16 квітня, голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч з в.о. ректора Миколою Брагінцем та викладачами Луганського національного аграрного університету (ЛНАУ).

У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка склалася на Сході України, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 408 від 20 жовтня 2014 року «Про організацію навчального процесу в Луганському національному аграрному університеті» заклад тимчасово розміщений в місті Харкові.

Школярів Луганщини знайомлять з професіями у навчальних закладах

У рамках профорієнтаційної акції «Екскурс у світ навчальних закладів», яка стартувала у Новопсковському районі, перший учбовий заклад, який діти відвідали – Старобільський медичний коледж.

На зустріч з представниками медичного коледжу було запрошено учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл – Новопсковської газопроводської, Пісківської, Риб’янцівської та Писарівської. Загалом участь взяли 139 учнів.

На Луганщині ремонтують мережі водопостачання та дороги

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області видано сертифікат готовності щодо капітального ремонту зовнішніх мереж водопостачання в селі Парневе Біловодського району.

Замовником виконання вказаних робіт виступило Управління капітального будівництва. Протяжність водопроводної мережі становить 1,19 км.

Крім того, Департаментом введено в експлуатацію відремонтовані  асфальтобетонні покриття під’їздних шляхів до будинків по вул. Газопроводська, вул. Магістральна, вул. Тихонівська, вул. Українська, вул. Тепличний в смт. Новопсков.

Влада і громада – надійні партнери

Під час наради у заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя стосовно виконання завдань щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у зазначеній сфері з доповіддю про реалізовані заходи виступив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

Цьогоріч понад 42 тисячі громадян скористалися Урядовою програмою «Доступні ліки» на Луганщині

З початку року Урядовою програмою «Доступні ліки» скористалися понад  42 тисячі жителів Луганщини.

Лікарями виписано 65 215 рецептів на отримання ліків від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми. З них лише в березні виписано понад 25 тис. рецептів.

Загалом у 2018 році на відшкодування коштів, необхідних для реалізації цієї Урядової програми у Луганській області, у державному бюджеті передбачено 18 137,0 тис. гривень, з яких 4 534,4 тис. гривень уже отримані, а 3 219,449 тис. гривень перераховані аптечним закладам у січні-березні.

Сім міфів про вибір лікаря

У рамках медичної реформи з 2 квітня в Україні стартувала кампанія з обрання лікаря. Люди вибирають лікарів, яким довіряють, та підписують з ними декларації на обслуговування.

З липня медичні заклади почнуть переходити на нову систему фінансування – держава платитиме саме тим лікарям та медзакладам, до яких звертаються люди за допомогою.

За два тижні кампанії з обрання лікаря з’явилось чимало міфів. Спростовуємо найпоширеніші з них.

Міф 1. Лікар підписує декларації лише з тими пацієнтами, що проживають на його дільниці.

Перше загальнокомандне місце вибороли наші стрибуни в воду у відкритій першості України

У столиці відбувся відкритий Кубок України 2018 року зі стрибків у воду.

До змагань долучились спортсмени з Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Італії, Литви, Фінляндії, Швейцарії, Швеції.

Вже перший день відкритої першості приніс нашим спортсменам нагороди. Так, у змаганнях TEAM EVENT серед чоловіків та жінок на триметровому трампліні та на вишці 10 метрів представники Луганщини Софія Лискун та Олексій Середа з сумою 330.20​ стали бронзовими призерами.

Програма Європейського Союзу "Horizon 2020"

"Горизонт 2020" (Horizon 2020) – найбільша програма Європейського Союзу, спрямована на фінансування досліджень та інноваційних розробок. Бюджет програми на 7 років (з 2014 по 2020 рік) становить 80 млрд євро. Ця програма є фінансовим інструментом, що спрямований на забезпечення конкурентоспроможності Європи в світі. З липня 2015 року Україна є асоційованим членом програми, відтак, має можливість користуватися тими ж привілеями, якими користуються країни ЄС.

Структура Програми Horizon 2020

Попаснянська районна лікарня отримала гуманітарну допомогу

Для комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня»  надано гуманітарну допомогу у вигляді медичного обладнання.

Лікарня отримала великий хірургічних набір, дефібрилятор, монітор РЕМА-21, електрохірургічний апарат ZEUS-400 у комплекті ModulBCM, ліжко лікарняне DB-2 в стандартній комплектації та інше.

Допомога надійшла від проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні».

ФАРМАЦЕВТИКА УКРАЇНИ: ДИСКУСІЯ ПРО МОЖЛИВОСТІ, ВИКЛИКИ ТА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ОГЛЯДУ ГАЛУЗІ

18 квітня 2018 року у приміщенні Торгово-промислової палати України відбудеться дискусія щодо трендів в українській фармацевтиці, її можливостей та викликів, що постали перед нею.

Організатори заходу — контент-маркетингове агентство Top Lead спільно з Торгово-промисловою палатою України й партнерами — фармацевтичною фірмою «Дарниця» та юридичною фірмою Aequo.

Інформація за 15.04.2018

Стався трагічний випадок

Більш ніж місяць пересувна виставка про УПА подорожує районами Луганщини

Зокрема, з фотодокументальною виставкою «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму» вже ознайомилися жителі Біловодського, Міловського, Марківського, Новопськовського, Білокуракінського, Троїцького, Сватівського районів та міста Сєвєродонецьк.

У цей раз 24 стенди, на яких представлена історія про повстанців у фотографіях, документах та картах була розгорнута у Кремінській районній бібліотеці для дітей.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,5 га місцевості у смт Станиця Луганська та Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині інклюзивно-ресурсні центри мають бути створені до 1 вересня 2018 року

Таке завдання було надано керівникам відділів (управлінь) освіти на нараді Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Мета створення інклюзивно-ресурсних центрів у містах, районах і об’єднаних територіальних громадах області – забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та  загальної середньої освіти.

Новини АТО: неспокійно було під Троїцьким

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів та БМП.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.